Thermische beker

Link
Verfügbarkeit
Preis
Weitere Angebote

Test & vergelijk Thermische beker

Bijna elke Duitser drinkt ’s morgens voor of tijdens het werk een koffie. Koffie is erg populair en staat bekend als „wachmacher“.

Koffie is een zwarte, koffiehoudende warme drank. Koffie wordt gemaakt van gebrande en gemalen koffiebonen, de zaden van de vruchten van de koffieplant en heet water. De mate van roosteren en slijpen is afhankelijk van de bereidingswijze. De term bonenkoffie wordt gebruikt om het te onderscheiden van de zogenaamde Ersazkaffe en betekent niet dat de koffie nog ongemalen is. Er zijn verschillende kwaliteitsniveaus van koffie, afhankelijk van het type en de plaats van teelt. Het wordt vandaag de dag in meer dan 50 landen verbouwd en wordt beschouwd als een bron van plezier.

Veel mensen hebben geen ontbijt voor het werk, maar willen toch hun ochtendkoffie niet opgeven. Bovendien is de tijdsdruk in hun nek aan het ademen, dus de thermokopie moet helpen. Maak gewoon de koffie klaar en schenk deze in de thermoskan.

Een thermobeker is een afsluitbare container die de warmteoverdracht tussen de inhoud en de omgeving tot een minimum beperkt. De thermobeker is geschikt voor opslag en transport van warme of koude vloeistoffen,

stijl=“font-familie: Arial, sans-serif;„Chemicus James Dewar gebruikte het vacuümvat in 1874 voor de eerste experimenten met warmteopslag. Om de warmte op te slaan, spiegelde hij de binnenoppervlakken van de glazen vaten. De opslag- en transportschepen werden in 1893 gepresenteerd.

Onafhankelijk van Dewar’s experimenten, ontdekte een professor genaamd Adolf Ferdinand Weinhold ook dit principe en gebruikte het in 1881 voor een apparaat voor kwikstolling.

In Duitsland heeft een man genaamd Reinhold Burger onderzoek gedaan naar het gebruik van dit principe. In 1903 werd zijn uitvinding geregistreerd en produceerde hij containers voor een ijsmachinefabriek. Vier jaar later ontmoette hij de Weense uitvinder en ondernemer Gustav Robert Paalen, die zich inzette om zijn uitvinding te verbeteren en klaar te maken voor de markt. In 1909 werd de container verkocht aan de Charlottenburg Thermos van Paalen, zo kreeg de thermobeker zijn naam. In 1920 vond de eerste serieproductie plaats.

Bij thermische producten bevindt zich in de buitenste behuizing een dubbelwandig glazen vat, dat niet bijdraagt aan de thermische isolatie. De ruimte tussen de glazen vaten wordt ontruimd om warmtegeleiding te voorkomen. Een extra coating of spiegelcoating aan de zijde van de dubbele wand die naar de nuttige inhoud is gericht, vermindert het warmteverlies door warmtestraling door weerkaatsing. Deze constructie vermindert de warmtebalans tussen binnen en buiten.

Een plastic sluiting wordt meestal gebruikt voor de bovenste afdichting. Daarnaast wordt een dubbelwandige kuip van roestvrij staal gebruikt in plaats van de glazen kuip. Het vacuüm voor de isolatie tussen de binnen- en buitenwand blijft bestaan. Deze constructie heeft een iets slechtere warmte-isolerende eigenschap, maar is in het dagelijks leven minder gevoelig voor schokken en scherpe voorwerpen waarmee het in contact komt, bijvoorbeeld tijdens het wassen.

Onze Top 10 – thermomokken

:
De thermobekers bestaan uit de volgende materialen of een combinatie van deze materialen:

  • Roestvrij staal
  • Kunststof
  • Keramiek of porselein
  • Siliconen

De materialen hebben grote verschillen in kwaliteit en verschillende eigenschappen.

Thermische beker van roestvrij staal:

medium;“> Roestvast staal heeft het voordeel dat het roestbestendig is en een lange levensduur heeft. Metaal wordt meestal alleen gebruikt voor de buitenkant. Het voordeel is dat het veel beter bestand is tegen stoten en breken dan kunststof.

De thermobekers zijn echter niet geheel van roestvast staal, omdat de thermische eigenschappen alleen behouden blijven als de afwerking van zeer hoge kwaliteit is. Anders wordt de buitenkant relatief warm en wordt de isolerende werking verminderd. Bij zeer goedkope producten kan het gebeuren dat u een lichte ijzersmaak in uw drankje aantreft.

Thermo mokken gemaakt van plastic:

Kunststof kan zeer veelzijdig zijn en kan grote kwaliteitsverschillen hebben. Thermo-bekers van plastic moeten absoluut BPA-vrij zijn, omdat ze een gevaar voor de gezondheid zijn.

Thermo mokken gemaakt van keramiek:

Keramiek (porselein) is het meest geschikt voor thermokopjes. Het heeft het voordeel dat er geen chemicaliën worden gebruikt tijdens de productie. Een nadeel is dat het niet breukvast is. Keramische thermobekers met een dubbele wand hebben ook het speciale kenmerk dat er een gat in de bodem van hun buitenste schil zit om de druk te kunnen egaliseren. Dit is nodig omdat de lucht in de ruimte tussen de binnen- en buitenschaal uitzet als er een warme drank in de beker wordt gegoten.

Thermo beker met siliconen:

Siliconen worden gebruikt voor Thermo bekers worden meestal alleen gebruikt voor het deksel of de manchet. Het moet echter nog steeds zeer zorgvuldig worden gecontroleerd, want het deksel is een cruciaal onderdeel van de thermoskan. Dit is een kwestie van de dikte van de siliconen. Bij goedkopere modellen wordt een dun siliconen deksel geproduceerd, waardoor het deksel bij regelmatig gebruik uitzet en lekt. Hiervoor worden vaak chemicaliën aan siliconen toegevoegd.

Meestal hebben thermokopjes drie zwakke punten.

Het meest gevoelig zijn de sluitingsmechanismen, waarbij hoe goedkoper ze worden geproduceerd, hoe gevoeliger ze zijn voor lekkage.

Daarna volgt de aansluiting van het deksel op de beker, wat vooral geldt voor schroef- en insteeksluitingen. Tot slot is de schroefdop de betere oplossing, omdat er geen handkracht nodig is.

Het derde zwakke punt is de verbinding tussen de buitenste schil en de binnenste beker of de afdichting op de bodem van de beker. Goedkope bekers worden vaak gewoon in de buitenste schaal geplaatst, wat de isolerende eigenschappen van de thermocup beïnvloedt.

De thermobekers kunnen overal mee naartoe worden genomen, op kantoor, op de universiteit, in de bus en de trein, in de auto, tijdens sport- en vrijetijdsactiviteiten.

Het maakt niet uit of het koffie, cacao of thee is. In een Thermo beker heeft plaats voor elke warme drank. Maar de beker houdt ook koude dranken koel in de zomer, zodat je in de zomer altijd een gekoeld drankje bij je kunt hebben.

Het voordeel van koffie om te gaan is de stabiliteit en de afsluitbaarheid van de thermokop. U kunt hem dus gemakkelijk in uw tas of rugzak stoppen zonder dat hij lekt. Ook het verbranden van je vingers is niet meer nodig.

Met een thermobeker, ter vervanging van een koffiemok, wordt veel afval bespaard. In Duitsland gooien we elk uur een ongelofelijke 320.000 wegwerpbekers weg.

Bij de aankoop van een thermobeker moet u rekening houden met de volgende punten:

  • Aansluiting van deksel en beker
  • Mechanisme voor het openen van het deksel
  • Materialen
  • Isolatievermogen
  • Gebruikscomfort

Resonanties op het internet, evenals diverse thermokopentests op het internet kunnen helpen om een beslissing te nemen.