Tikkertje

Van een kind dat tikkertje speelt met de wind
LinkVan een kind dat tikkertje speelt met de wind*
VerfügbarkeitLieferung in 1 Werktagen nach Zahlungseingang Versand nach: Worldwide
Preis € 57,94
Preis inkl. MwSt., zzgl. Versandkosten
Koop nu aan eBay!*
Weitere Angebote
Van een kind dat tikkertje speelt met de wind
VerfügbarkeitLieferung in 1 Werktagen nach Zahlungseingang Versand nach: Worldwide
€ 57,94
Preis inkl. MwSt., zzgl. Versandkosten

Test & vergelijk Tikkertje

Wat is een tikkertje?

De tekenpincet verwijdert de teken van de huid, die zowel vervelend als gevaarlijk zijn. De teken zelf behoren tot de mijtensoort. Tot nu toe zijn er ongeveer 900 soorten bekend. Ze zijn zo gevaarlijk omdat ze deels ziektedragers zijn. De belangrijkste ziekten die op de mens kunnen worden overgedragen zijn onder andere borreliose, ehrlichiosis, vroege zomer meningoencephalitis (TBE), babesiosis, rickettsiosis en neoehrlichiosis. Een tekentang is een veilig hulpmiddel om teken veilig van de huid te verwijderen. Dit geldt zowel voor mensen als voor dieren.

Eisen voor een goede teekentang

Een tekentang moet zo zijn geconstrueerd dat hij speciaal is ontworpen voor het verwijderen van teken. Daarom moet een conventioneel pincet niet worden gebruikt om grondig te presteren. De tekenpincet zelf heeft een speciale kop om de teken goed vast te houden. De tips zijn daarom gebogen en schuin.

Toepassingsgebied van de tekenpincet

Een teekentang verwijdert de parasieten grondig. Als er daarna nog een zwarte vlek op de huid zit, betekent dit niet dat het hoofd vast is komen te zitten. Het zijn meestal alleen de weerhaken die vast komen te zitten. Deze verrotten echter meestal en worden dus op natuurlijke wijze verwijderd. Het verwijderen van de teek zelf werkt door middel van een speciaal draaimechanisme. Dit moet binnen de eerste dag worden verwijderd, omdat het risico van overdracht met de Borrelia bacterie daarna gestaag toeneemt. Dit komt door het permanent opzuigen van de parasiet. De teek moet rustig worden verwijderd, zodat het geen doodsstrijd begint door in de wond te braken.

Onze Top 10 –

Tikkertje

[atkp_listid=’Tikkertje‘ template=’bestseller‘] [/atkp_list]

Wat zijn de alternatieven voor een tang?

Meestal is de tekentang het ideale gereedschap om teken te verwijderen. Er zijn alternatieven zoals tiklasso of tikkaart. De veiligste manier is echter om een tekenpincet te gebruiken. Speciale instructies zijn te vinden in de respectievelijke tikkertangtesten. Normale pincetten moeten volledig worden afgekeurd, omdat de verwijdering alleen mogelijk is met gevaarlijke restanten van het hoofd.

Welke fabrikanten van tekenpincetten zijn er?

Er zijn verschillende leveranciers en fabrikanten van tekenpincetten. Onder de manuele tekenpincetten zijn de volgende fabrikanten te vinden: Socialic, Valonic, Wedo Careex, Fackelmann, The Natural Pet Company, 3iX, Schwertkrone, InstrumenteNrw, Otom, HM Arbeitsmedizin en Toozey. Elektrische tang wordt aangeboden door Gardigo of Isotronic.

Innovaties op het gebied van de tekentang

Naast de conventionele tang zijn er nu ook elektrische modellen. Ze trekken de teken bijna automatisch uit de huid. Deze worden echter voor een deel verschillend beoordeeld in kwaliteit, prijs en effectiviteit. Een actuele tikkertangtest geeft informatie over de afzonderlijke varianten en dient vooraf gevalideerd te worden.
Een praktische nieuwe uitvinding is de teekstift van de fabrikant geo-versand, die het verwijderen met een druk op de knop veel gemakkelijker maakt.

Voordelen bij het kopen van een tikkertje op het internet

In de regel heeft de koper een prijsvoordeel bij de online aankoop van een tikpincet. De verborgen kosten van de portokosten moeten echter vooraf worden bepaald, waardoor de totale prijs kan stijgen. Daarnaast kan de aspirant-koper zich voor of parallel aan de aankoop informeren op test- en ervaringsrapportpagina’s op het internet om de juiste keuze te maken. Bij de conventionele variant van kopen in een winkel krijgt hij echter alleen de beschikbare tangen te zien. Dit is vaak een beperkte Portefeuille.

Waar moet je op letten als je een tikkertje koopt?

Een handpincet is het beste te gebruiken als het is gemaakt van roestvrij staal. Dit maakt het reinigen gemakkelijker en beschadigt het oppervlak niet. Bovendien moet ten minste één tekenpincettest worden bestudeerd om verschillende modellen te evalueren. Dit is belangrijk om de beste kwaliteit van het product te selecteren.

Handige accessoires voor de tekentang

Een handig accessoire is een EHBO-doos met swabs en reinigingsmiddelen. Het is het beste als dit in een geschikt geval wordt geleverd. Een perfecte combinatie is ook een tekenpincet, die bijvoorbeeld door de fabrikant May wordt aangeboden. Hier moeten verschillende tangen en het nuttige keukengerei worden ondergebracht.