Timmermanshoek

Link
Verfügbarkeit
Preis
Weitere Angebote

Test & vergelijk Timmermanshoek

Dit product is een meetinstrument waar geen enkele vakman zonder kan. Voornamelijk timmerlieden en schrijnwerkers werken met dit bouwgereedschap. Andere beroepsgroepen kunnen echter nauwelijks zonder dit instrument. Zowel leken als professionals kunnen het gereedschap aan. Met behulp van een hoek kan de juiste hoek per centimeter beenlengte worden bepaald met een nauwkeurigheid van 0,005 millimeter. De poten zijn meestal aan beide zijden voorzien van een millimeterschaal. Bovendien zijn de meeste apparaten voorzien van markeergaten. Deze ovale gaten helpen bij het markeren. Door de ovale vorm kan de tekenpen centraal worden geleid. De standaardhoeken zijn vaak gemaakt van roestvrij, naadloos verenstaal. In veel gevallen staat de schaal zelfs aan de voor- en achterkant, zodat de vakman de hoeken kan gebruiken om de buiten- en binnenafmetingen af te nemen. Conventionele timmermans- of timmermanshoeken hebben een afmeting van ongeveer: 800 mm x 320 mm.

Een goede hoek is ongevoelig voor roest en zuur. Daarom zijn de producten vaak gemaakt van roestvrij staal. Hoogwaardige producten kunnen ook worden gebogen zonder dat de vervormingen blijven bestaan. Een hoek van bijvoorbeeld verenstaal nestelt zich tegen het werkstuk en keert dan terug naar zijn oorspronkelijke staat. Een eersteklas product overtuigt de gebruiker ook met een hoge meetnauwkeurigheid en eventueel met een schaalverdeling met mm/cm-specificaties. De markeringsgaten moeten in kleine stappen worden aangebracht. De weegschaal moet ook goed leesbaar zijn. Goede hoeken zijn ook breukvast en hebben een gladde en dus precieze Als de weegschalen zelfs diep geëtst zijn, gaat het gereedschap een leven lang mee.

Onze Top 10 – timmermanshoek

De bouwgereedschappen worden vooral gebruikt voor het markeren en meten op hout. Deze tools worden nu in een grote selectie op het internet aangeboden. Oorspronkelijk waren het typische gereedschappen voor de timmerman. Tegenwoordig zijn deze praktische hulpmiddelen ook te vinden in particuliere huishoudens, omdat ze zonder enige voorkennis van het vak kunnen worden gebruikt. Timmermannen of schrijnwerkersbeugels moeten kunnen worden gebruikt voor het markeren en dimensioneren van houten werkstukken. Met hun hulp kunnen componenten en aanbouwdelen precies en nauwkeurig worden uitgelijnd. Als er markeringsgaten zijn, worden deze gebruikt voor het eenvoudig markeren van boorgaten. Daarna kunnen meetlijnen worden getekend. De constructiewerktuigen worden ook gebruikt om het houtwerk te controleren. Ze worden ook gebruikt om houtverbindingen te maken. Timmermans- of timmermanshoeken kunnen ook als gradenboog of schubben worden gebruikt. Ze zijn in verschillende maten verkrijgbaar in online winkels. Een hoek moet worden geselecteerd op basis van de eisen die eraan worden gesteld. Als het gebruikt wordt voor vrij ruw werk, moet de klant een model met lange benen kopen. Kleinere en lichtere producten zijn geschikt voor het fijne werk.

Met een mini vlakke hoek kan de ambachtsman zeer nauwkeurig werken. De kleine en lichte producten (meestal van roestvrij staal), passen in elke zak. Goede producten hebben daarom afgeronde dijuiteinden. Deze modellen zijn geschikt voor het opstellen van machines en voor het controleren van randen en markering. Speciale timmermanshoeken zijn meestal gemaakt van Rozenhout, gemaakt van messing of gehard staal. Afhankelijk van het model wordt ook een timmermanshoek met hoge precisie gemaakt. Stalen aanslaghoeken hebben vaak een mm-schaalverdeling aan beide zijden. Deze producten zijn commercieel verkrijgbaar in verschillende maten. Stalen hoeken, met een schuifstop, kunnen door geïnteresseerde consumenten in kleine en grote maten worden gekocht. Deze modellen zijn ook verkrijgbaar met bijvoorbeeld een ingebouwde waterpas. Met behulp van een glijdende aanslaghoek kan de vakman snel en nauwkeurig werkstukken markeren of metingen verrichten. Het is bijzonder opmerkelijk dat deze modellen zelfs in twee richtingen meten en markeren.

In de handel kunnen geïnteresseerde klanten timmermans- of meubelmakershoeken verkrijgen van bekende en gevestigde fabrikanten zoals

° Stanley
° Conmetall
° HaWe
° KS Gereedschap
° Sola meetgereedschappen
° Swanson
° Stubai
° Formaat
° Yato
° Hedue –
° Rolson Tools Ltd
° Johnson-niveau
° ds meetgereedschap en –
° Shinwa Rules Co. Ltd.
° Fortis en nog veel meer

Moderne hoeken zijn bijvoorbeeld gemaakt van gepoedercoat staal. De modellen overtuigen met een goed afleesbare schaal. Bovendien zijn deze producten meestal elastisch en breukvast. Nieuwe producten van massief aluminium komen bijvoorbeeld uit de Verenigde Staten van Amerika. Ze overtuigen met CNC gefreesde randen. Daarom bieden ze een hoge meetnauwkeurigheid. De getallen op de doorlopende schaal zijn goed af te lezen. Bovendien hebben deze modellen een dikke rand die ook als zaaggeleiding kan worden gebruikt. Ze zijn ook voorzien van praktische markeringsinkepingen. Digitale protractoren worden gebruikt in de bouw en houtbewerking gebruikt om gemakkelijk hoeken te meten. Met deze producten kunnen ambachtslieden zelfs in moeilijk bereikbare hoeken en hoeken exacte afmetingen bereiken. Bij dit type moderne protractoren worden de meetwaarden op een display afgelezen en kunnen deze ook worden opgeslagen. Digitale hoekencoders met achtergrondverlichting stellen timmerlieden en andere houtbewerkers in staat om nauwkeurige metingen uit te voeren. De producten werken op batterijen. Ze kunnen worden gebruikt om hoeken te meten en lijnhoeken te tekenen. De analoge Chappell roestvrijstalen timmermanshoek kan op zijn beurt de gebruiker veel informatie verschaffen. Dit hoogwaardige product vervangt zelfs de zakrekenmachine.

Wanneer de klant besluit om zijn protractor op het internet te kopen, zal hij een groot aantal verschillende producten vinden. Hij kan kiezen uit een groot aantal verschillende modellen en de grootte, het materiaal en de functie ervan vergelijken. Hij vindt producten in verschillende prijssegmenten. Zelfs in een goed gesorteerd Bauhaus zal er nauwelijks zo’n groot aanbod zijn. De hoek kan comfortabel thuis worden gekozen en besteld. De levertijd is meestal toch al erg kort. Als het artikel uiteindelijk niet aan de verwachtingen van de koper voldoet, is een ruil meestal geen probleem.

Een hoek moet worden geselecteerd op basis van het toepassingsgebied. In de onlineshops vinden klanten stijve modellen van metaal, kunststof of hout met lengtes tussen 40 mm en 70 mm. Voor ruw werk is een grote uitvoering van staal of een flexibel model van verenstaal met lange poten ideaal. Voor het lichtere werk moet de consument de voorkeur geven aan een kleiner product.

Praktische accessoires voor de hoeken zijn ophangogen, Potloden om op te schrijven, riemclips en bijpassende zakken om op te bergen. Met een extra afschuining kunnen de hoeken ook gemakkelijk worden overgebracht.