Torenwasserij rek

Link
Verfügbarkeit
Preis
Weitere Angebote

Test & vergelijk Torenwasserij rek

Het beste torenwasserijrek 2022 in vergelijking

Wat is een torenkleedpaard?

Een torenwachterspaard is een hoog kledingpaard met meerdere niveaus boven elkaar. Het maakt het mogelijk om meer kleding te drogen op een kleiner oppervlak dan het klassieke droogrek. Ze zijn ideaal voor kleine kamers. Een torenwanddroogrek heeft vaak drie of vier niveaus waarop de waslijnen parallel aan elkaar lopen om zoveel mogelijk ruimte te bieden aan het gewassen textiel. De waslijn is vaak wel 30 meter lang, maar voor de torenwaslijn is slechts een vloeroppervlak van ongeveer 70 x 70 centimeter nodig. Het past zelfs in een douchecabine. De constructie is vrij eenvoudig en kan snel worden opgezet en opgevouwen. De onderdelen zijn met elkaar verbonden met stekkeraansluitingen om het droogrek gebruiksklaar te maken. Als het goed gemonteerd is, kan het gemakkelijk uit elkaar gehaald worden en na gebruik weer in elkaar gevouwen worden.

Eisen voor een goed torenwasserijrek

Wanneer u uw persoonlijke torenwashokje uitprobeert, moet u zich afvragen waar u het moet plaatsen en hoe vaak u het wilt gebruiken. Als de plaats van installatie vaker wordt gewijzigd, moet deze worden uitgerust met wielen, zodat deze steeds opnieuw naar een andere plaats kan worden gerold. De grootte van het wasrek is ook afhankelijk van de locatie. Het aantal niveaus hangt af van de hoeveelheid wasgoed die normaal gesproken wordt gebruikt. In een torenwasserijtest wordt rekening gehouden met de volgende criteria:
Afmetingen en aantal niveaus
De maximale basisafmetingen zijn 70 x 70 centimeter en passen gemakkelijk in een douchecabine. Er zijn echter ook uitbreidbare modellen, als deze grootte niet voldoende is. De hoogte en dus het aantal verdiepingen moet ook afhankelijk zijn van de beschikbare ruimte. Dit moet vooral worden overwogen in het geval van schuine daken of in het algemeen lage ruimtes.
Het materiaal en de stabiliteit
Een wasserijtorentest heeft aangetoond dat een wasserijtoren gemaakt moet zijn van robuust staal en een stevige waslijn die ook stevig vastzit. De overgangen moeten goed afgewerkt zijn. De voeten moeten ofwel gemaakt zijn van rubberen rollen ofwel voorzien zijn van plastic doppen om de vloer te beschermen.
Ruimtebesparende opslag
Het torenwasserijrek moet snel en eenvoudig op te klappen zijn en vervolgens zo min mogelijk ruimte in beslag nemen.
Bijzondere kenmerken van de apparatuur
Het staal van het wasrek moet roestvrij zijn, wat erg belangrijk is omdat het in contact komt met vochtig wasgoed. Als u het droogrek buiten wilt gebruiken, moet u ervoor zorgen dat het model hiervoor geschikt is. Sommige modellen kunnen in hoogte worden versteld of hebben speciale lades. Anderen hebben haken om kledinghangers aan op te hangen. Door het flexibele ontwerp kan het torenkledingkussen op verschillende manieren worden gebruikt, zelfs in de kleinste ruimtes.
De niveaus
Standaard torenwassers hebben drie niveaus. Maar er zijn ook vier niveaus mogelijk. De middelste niveaus kunnen gedeeltelijk worden neergeklapt, zodat zelfs lange stukken wasgoed kunnen worden opgehangen. Ook de afstand tussen de afzonderlijke niveaus moet in aanmerking worden genomen. Het moet tussen de 40 en 50 centimeter zijn, zodat de ruimte optimaal kan worden benut. Op sommige modellen kan de hoogte van de niveaus worden aangepast. Sommige modellen hebben een droogdoek voor kleding van fijne wol of zijde, die over aangrenzend linnen kan worden gespannen om een oppervlak te creëren waaraan deze delicate voorwerpen kunnen worden opgehangen. kan te drogen worden gelegd.

Onze Top 10 – torenwasserij aanbeveling

Toepassingsgebied van het torenwasserijrek

Torenkledingdroogrekken zijn vooral in kleinere appartementen erg handig. Ze bieden plaats aan veel droog linnengoed zonder dat er een grote parkeerplaats nodig is. Om het appartement droog te houden kan de stand direct voor een open raam worden geplaatst. Het droogrek kan ook op een klein balkon worden geplaatst. Torenwasserstands op wielen kunnen door het hele appartement worden verplaatst en staan nooit in de weg. In tegenstelling tot de klassieke kledingdroogrekken biedt een torenwassendroogrek ook de mogelijkheid om lange stukken wasgoed op te hangen zonder dat dit kreuken in de wasserij veroorzaakt.

Wat zijn de alternatieven voor een torenwasserij?

Er zijn verschillende alternatieven voor een torenwasserij, maar ze hebben allemaal meer ruimte nodig. Vleugelwasrekken bieden ook veel ruimte voor het ophangen van de was, maar zijn veel breder dan het torenwasserijrek. Voor buitengebruik zijn er droogmolens die veel wasgoed kunnen bevatten, maar ook meer ruimte nodig hebben.
In een badkamer is er een wanddroger. Hij wordt met pluggen en schroeven aan de wand gemonteerd. Het is echter vrij klein en biedt niet veel ruimte voor de wasserij.
Een alternatief is een eenvoudige drooglijn, maar hiervoor is een stevige montagemogelijkheid nodig.

Welke fabrikanten van torenwassers zijn er?

De volgende fabrikanten produceren hoogwaardige torenkledingdroogrekken:
Gimi
Vileda
Todeco
Lux-In Ltd
Leifheit
Wenko
Metaltex
Colombo

Innovaties op het gebied van de torenwasserij

De bedrijven werken voortdurend aan de verbetering van de wasrekken, zodat zelfs in het kleinste huishouden een functioneel wasrek beschikbaar is.

Voordelen met

Een torenkledingpaard kopen op het internet

Torenkledingdroogrekken zijn te koop in bouwmarkten of meubelzaken, dus de gespecialiseerde verkopers geven u graag advies. Het aanbod is echter niet erg uitgebreid, omdat deze speciaalzaken weinig tentoonstellings- en opslagruimte hebben. Het internet biedt u een ruimer aanbod. U kunt een zoekfunctie gebruiken om naar een vergelijkingspagina of naar een online shop te gaan. U kunt dit op elk moment van de dag gebruiken, ook buiten de normale kantooruren. U kunt de filterfuncties gebruiken om het bereik te beperken, zodat u het wasrek kunt vinden dat het beste bij u past. Op basis van de beoordelingen en aanbevelingen van andere klanten kunt u zich oriënteren op de beste modellen. Als u eenmaal een geschikt kledingdroogrek heeft gevonden, kunt u een prijsvergelijkingsmotor gebruiken om de beste prijs te vinden. U heeft verschillende betalingsmogelijkheden bij uw bestelling. De levering duurt meestal twee tot vier dagen. Het droogrek wordt aan uw voordeur geleverd en u hoeft het niet van de winkel naar uw huis te dragen. Als je het droogrek niet mooi vindt, kun je het gewoon terugsturen.

Waar moet je op letten bij de aankoop van een torenwasserij?

Als u het torenwandelrek als enige droogkast wilt gebruiken, moet u een hoogwaardig model kopen dat stabiel maar toch gemakkelijk op te vouwen is. Het moet een voldoende dood gewicht hebben zodat het niet omvalt onder zware belasting. Daarom moet het een solide constructie hebben.
De grootte van het wasrek hangt af van hoe vaak het wordt gebruikt en van het soort wasgoed dat erop moet worden gedroogd. Als het torenwasserijrek alleen voor kleinere artikelen wordt gebruikt, is een model met drie niveaus, 45 centimeter uit elkaar, voldoende. Als het wordt gebruikt voor grotere Bij gebruik voor de wasserij moet het middenvlak opvouwbaar zijn.
Als het torenwasserijrek geen vaste plaats in het appartement heeft, is het zinvol om een model met wielen aan te schaffen dat snel naar een andere plaats kan worden verplaatst.
U moet ook aandacht besteden aan de lijnen bij de aankoop. Ze mogen niet scheuren als er zware kledingstukken worden opgehangen. De verbindingen tussen de lijnen en de staalconstructie moeten veilig zijn. Het is ook belangrijk dat de stalen constructie roestvrij is. Het moet een poedercoating of een plastic coating hebben, zodat er geen vlekken ontstaan als het textiel in contact komt met eventuele roestvlekken.

Nuttige accessoires voor de torenwasserij

Het kan nuttig zijn om een reserve waslijn klaar te hebben voor het geval dat een van de lijnen breekt. Speciale verzorgingsproducten voor het torenwasserijrek moeten ook worden meegeleverd. Belangrijke accessoires zijn wasknijpers en een zakje met nietjes. Kledingknijpers met een soft-touch systeem zorgen ervoor dat er geen sporen achterblijven op de hangende kleding. Een wasmand helpt om het natte wasgoed naar het torenwasserijrek te brengen en het na het drogen naar de plaats van bestemming te transporteren.