Triatlonstuur

Link
Verfügbarkeit
Preis
Weitere Angebote

Test & vergelijk Triatlonstuur

Het beste triatlonstuur 2022 in vergelijking

Wat is een triatlonstuur?

Zoals de naam al aangeeft, zijn triatlonstuurtjes speciaal ontworpen voor gebruik in triatlonwedstrijden. Ze zijn bovendien bevestigd aan het standaard stuur, zodat de ruiter de armen en het bovenlichaam ook over langere afstanden kan ontlasten. Dit is vooral belangrijk op cursussen die meestal recht en gelijkmatig zijn. Dit speciale stuur wordt steeds populairder, niet alleen bij professionals. Steeds meer hobbysporters zweren bij dit stuur dat ze de rijder in staat stellen langere afstanden af te leggen op de fiets zonder de rug en de armen te belasten door hun speciale constructie.

Vereisten voor een goed triatlonstuur

Er zijn verschillende modellen om uit te kiezen. Naast de modellen die ook een brug tussen de armleuningen hebben, zijn er ook modellen die in de lengte verstelbaar zijn. Want niet iedereen heeft dezelfde armlengte. Naast de optiek, die een minder belangrijke rol zou moeten spelen, moet de ondersteuning van het triatlonstuur gemaakt zijn van antislipmateriaal om het gevaar van een val tegen te gaan. Dit geldt ook voor de handgrepen van het stuur. U moet zeker vermijden dat het stuur goedkoop is met een plastic steun. Naast de antislipondersteuning moet het stuur zo stabiel mogelijk zijn en gemaakt zijn van hoogwaardige materialen met zo min mogelijk lasnaden. De reden hiervoor is dat het gewicht van de rijder een volledig effect heeft op het triatlonstuur.

Onze Top 10 – aanbeveling voor triatlonstuurtjes

Toepassingsgebieden van de

Triatlonstuur

Triatleten zweren bij dit stuur tijdens de training en vooral tijdens wedstrijden. Maar ook amateursporters hebben een gestaag groeiende aanhang voor dit stuur. De armen en het bovenlichaam kunnen worden ontlast tijdens langere tochten. Een feit dat duursporters waarderen. Om zeker te weten welke triatlonstuur de juiste is, is het een goed idee om een triatlonstuurtest af te lezen.

Welke alternatieven voor een triatlonstuur zijn er?

Triatlon sturen zijn speciaal ontwikkeld voor de duursport. Conventionele sturen zijn niet geschikt voor duursporten, omdat ze de druk op de rug of de armen niet verlichten. Ze zijn daarom nauwelijks het overwegen waard als alternatief.

Innovaties op het gebied van triatlonstuur

Innovaties werden vooral gemaakt op het gebied van materialen en stuurkussens. Als gevolg hiervan worden lichtere en lichtere materialen gebruikt, terwijl tegelijkertijd de veiligheid en stabiliteit wordt gewaarborgd. Dit betekent dat de fiets nauwelijks belast wordt met extra gewicht, wat ook de rijder ten goede komt. Ook op het gebied van de steunen zijn nieuwe materialen beschikbaar. Deze worden gebruikt voor grip, transpiratie en zijn gemaakt van zachter materiaal om krampen of stijfheid in het gebied van de handen en armgewrichten te voorkomen.

Voordelen bij het kopen van een triatlonstuur op het internet

Er is ook een bijna onbeheersbare selectie van triatlonstuurtjes. Als u niet de moeite wilt nemen om van de ene naar de andere winkel te rijden, moet u comfortabel thuis gaan zitten, uw computer opstarten en uw keuze maken op het internet. Daar vindt u niet alleen alles wat de moeite waard is om te weten over triatlon sturen, u kunt ook vooraf de ene of de andere triatlon stuurtest doorlezen en de klantbeoordelingen doornemen. Als u het juiste model heeft gevonden, kunt u het ook online bestellen. Levering vindt meestal gratis plaats. Dus niets staat de volgende trainingssessie met het nieuwe triatlonstuur in de weg.

Waar moet je op letten als je een triatlonstuur koopt?

Het belangrijkste is dat het stuur is gemaakt van hoogwaardige materialen. Dit geldt met name voor het stuur zelf, maar ook voor de steun, die slipvast, comfortabel en zweetabsorberend moet zijn. U moet er ook voor zorgen dat er zo min mogelijk lasnaden zijn. Het is de moeite waard om niet het goedkoopste of het best uitziende stuur te kopen, maar een stuur dat door een bekende fabrikant is gemaakt. Let ook op de juiste diameter van het stuur. Afhankelijk van uw fysieke kenmerken ligt dit tussen 25,4 en 31,8 millimeter. Het is ook de moeite waard om een triatlonstuurtest te lezen. U wilt immers lang genieten van het stuur en de training zelf.

Handige accessoires voor een triatlonstuur

Voor iedereen die het stuur en dus ook de fiets vaker gebruikt, moet u een reserveklepje voor de armleuning en het stuur krijgen. Deze zijn vrij stressbestendig, maar door het zoutgehalte in het zweet kan het zweet ze aantasten en na verloop van tijd leiden tot slijtage.