Velghouder

Link
Verfügbarkeit
Preis
Weitere Angebote

Test & vergelijk Velghouder

Wat is een velghouder?

Een velghouder wordt gebruikt om de winter- of zomerbanden van een voertuig op te bergen. Op dit apparaat, voor ruimtebesparende opslag van de banden, is er een haak waarmee ze direct aan de velg kunnen worden bevestigd. Voor elke band is een aparte haak nodig. Deze bandhouder wordt door middel van deuvels aan de wand bevestigd. De vrij zwevende opslag van de banden voorkomt vervorming van de banden door spanningsverlies. Dit gaat meestal in na een langere opslag van de banden na een bepaalde tijd. Bovendien voorkomt de vrij zwevende opslag de vorming van condenswater, dat het bandenmateriaal na langere tijd kan verstoppen.

Vereisten voor een goede velghouder

Een bandenopbergsysteem van dit type biedt meer dan vier muurhaken voor een goede prijs. Zo zijn er aanbiedingen voor tien muurhaken die slechts 2 euro duurder zijn dan de concurrentie en een goede kwaliteit bieden. Het materiaal dat voor de velghouder is gekozen, moet beslist gegalvaniseerd staal zijn, omdat er geen plaats is voor corrosie in de bandenopslag. Het is essentieel dat de haken bedekt zijn met PVC of andere bandvriendelijke kunststof. Optimaal is ook een vierkante buis, die voorkomt dat de haak wegglijdt. De aslengte van de haken moet het mogelijk maken om nog grotere banden en brede banden veilig op te bergen. Hiervoor is een schachtlengte van 25 centimeter nodig. Anders kan het gebeuren dat je bijvoorbeeld bij banden met diepere velgen de buitenkant van de banden tegen de muur moet draaien – dit leidt tot Beperkt indien vereist door de opslagvoorschriften. In ieder geval moet de set voldoende geschikte veiligheidspluggen, voldoende schroeven en reserveschroeven en schroefdoppen bevatten. De montage moet niet te ingewikkeld zijn door het ontwerp van deze velgbeugel, maar moet gemakkelijk te hanteren zijn. De uitlijning van de banden wordt veel gemakkelijker gemaakt door middel van sleufgaten die in de bodemplaat worden aangebracht.

Toepassing van de velghouder

De velghouder kan gebruikt worden in alle garages, in werkplaatsen en in het tuinhuis, maar ook in de kelder en andere ruimtes. Optimaal is een overdekte berging met een stabiele wand. De velghouder wordt gebruikt voor de opslag van banden in particuliere huishoudens en in professionele garages.

Wat zijn de alternatieven voor een velghouder aan de muur ?

Als alternatief voor het opbergen van de banden aan een muurhaak zijn er ook velgstandaards verkrijgbaar. Dit type bandenopslag vereist iets meer opbergruimte, maar qua prijs kan de velgstandaard de muurhaken zeker bijhouden. In goede sets zijn er ook aparte bandenbeschermkappen die beschermen tegen het weer en kunnen de banden ook vrij opgehangen op een velgstandaard worden opgeborgen. De steunen voor de velgen zijn gemaakt van een materiaal dat de opslag bijzonder zacht maakt.

Onze Top 10 – Velghouders

Welke fabrikanten van velghouders zijn er?

Figofix, Cartrend, GAH-Alberts, Relaxdays, alfer, timtina en 4U zijn de bekendste fabrikanten van dit type velgbeugel op de markt. Als u door de goed gesorteerde gespecialiseerde markt voor autoaccessoires bladert, zijn deze merken meestal vertegenwoordigd. Ook op het internet staan deze fabrikanten op de eerste plaats in deze productcategorie. De de breedte en het gewicht van de banden en de diepte van de velgen moeten nauwkeurig worden gemeten. Als deze gegevens niet bekend zijn, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de schachtdiepte van de haak ten minste 25 centimeter is – zodat er geen vervelende verrassingen zijn als de banden worden opgehangen. Versies die goedkoop zijn maar alleen van kunststof zijn niet erg duurzaam, omdat het gewicht van de banden een grote krachtproef is voor deze haken en bovendien maken weersinvloeden zoals UV-straling het kunststof in de loop van de tijd broos. Toch zijn deze goedkope varianten steeds weer terug te vinden in de winkels. In dit geval moet echter gegalvaniseerd staal worden gebruikt om de duurzaamheid te garanderen. Het is het vermelden waard dat een hoogwaardig velgmontagesysteem slechts de mogelijkheid biedt om tegen een kleine meerprijs 10 banden op te slaan – hier loont het de moeite om te vergelijken voordat de aankoop definitief wordt gedaan.

Nuttige accessoires voor deze velghouder

Om alles wat u nodig heeft voor een goede opslag en onderhoud van uw banden bij de hand te hebben, kan het geen kwaad om een profieldieptemeter en een bandenspanningsmeter als toebehoren te kopen. Deze kunnen worden gebruikt om te controleren of er sinds de opslag lucht uit de band is ontsnapt en om te controleren of de banden met hun loopvlakprofiel nog steeds voldoen aan de verkeersregels – zo niet, dan is het tijd om een nieuwe band te kopen. Als de set velghouders geen beschermhoezen bevat, is het raadzaam om dergelijke hoezen aan te schaffen, omdat ze ervoor zorgen dat noch stof noch UV-straling de banden kunnen beschadigen.