Venstervergrendeling

Link
Verfügbarkeit
Preis
Weitere Angebote

Venstervergrendeling Vergelijking

Vandaag de dag is het beveiligen van de ramen in het huis iets dat door veel mensen zeer serieus wordt genomen. Inbraken worden door hen het vaakst gepleegd, zodat een bijbehorend beveiligingssysteem hier in geen geval mag ontbreken. Er zijn talloze systemen op de markt voor dit doel, maar de vraag is wat ze doen en welke geschikt zijn voor de bescherming van ramen tegen inbraak. De raambeveiligingstest is bedoeld om de essentiële vragen te beantwoorden, zodat de ramen in uw eigen huis altijd goed beschermd zijn.

Een raamvergrendeling kan in verschillende uitvoeringen worden verkregen. Ten eerste is het beschikbaar als een eenvoudige stalen staaf die eenvoudigweg over de hele breedte van het raam aan de muur wordt vastgeschroefd. Dergelijke modellen worden vooral gebruikt voor kelderramen, omdat deze meestal een lage hoogte hebben.

Systemen voor intern gebruik kunnen in verschillende varianten worden verkregen. Enerzijds zijn ze verkrijgbaar als eenvoudige schroefmodules die in de vensterbank of wand worden geschroefd. In dit geval sluit een grendel de bal van het raam, zodat deze niet gemakkelijk kan worden geopend. Andere modellen zijn rechtstreeks op het frame aangesloten, maar vervullen dezelfde functie. Daarnaast zijn verschillende versies ook voorzien van een sluitcilinder, zodat ze met een sleutel kunnen worden afgesloten.

Nieuwere varianten bieden digitale ondersteuning. De raamvergrendelingen hebben een motor die is aangesloten op het lokale netwerk. Een software stuurt de systemen dienovereenkomstig aan en kan de ramen op bepaalde momenten automatisch sluiten. De besturing gebeurt via een app of een programma op de lokale computer, die ook gebruikt kan worden om nieuwe commando’s toe te voegen. Op het gebied van slimme huistechniek worden momenteel de bijbehorende zekeringen getest en worden ze al als seriemodel verkocht.

Bij de raamborgingstest ligt de nadruk op de eisen waaraan een goed raamborgingssysteem moet voldoen om zijn werk naar tevredenheid te kunnen doen.

Enerzijds moet een dergelijk veiligheidsmechanisme zodanig zijn ontworpen dat het niet gemakkelijk van buitenaf kan worden geopend. In de regel is dit ook niet mogelijk, hoewel de wijze van installeren ook belangrijk is. Dit betekent dat eenvoudige schroefverbindingen met voldoende kracht uit het frame kunnen worden gehaald. Hiervoor hoeft de druk van buitenaf alleen maar hoog genoeg te zijn, zodat het materiaal niet meer bestand is tegen de belastingen. Om deze reden moeten passende veiligheidspluggen worden gebruikt voor de bevestiging, die ook in sommige verpakkingen zijn opgenomen. Op deze manier kunnen de bevestigingsmiddelen ook bestand zijn tegen enorme trek- of drukkrachten.

Een zeer veilige methode is om de ramen zelf achteraf uit te rusten met een sluitsysteem. Dit is echter zeer complex en kan veel geld kosten, afhankelijk van de constructie van de ramen. Wie deze stap overweegt, moet beslissen over veiligheidssloten, omdat deze ervoor zorgen dat de bouten niet zomaar van buitenaf kunnen worden ingedrukt.

Daarnaast is het materiaal van cruciaal belang, want het heeft geen zin als de zekeringen van normaal hard plastic zijn. Dit kan zeer gemakkelijk worden vernietigd en levert ook overeenkomstige ladingen op. Daarom moeten de raamvergrendelingen worden beschermd door een metalen kern. de mogelijke drukkrachten en een verlies aan stabiliteit te weerstaan. Opgemerkt moet worden dat zelfs de beste veiligheidsvoorziening niet kan voorkomen dat het glas wordt geplaatst.

Onze Top 10 – raamvergrendelingen

Een raamvergrendeling wordt zowel in de particuliere als in de zakelijke sector gebruikt. In beide gevallen moet een dergelijke installatie voorkomen dat de ramen van buitenaf gemakkelijk kunnen worden opengehaald. Het werkt echter andersom. Speciaal voor kinderkamers zijn er raamsloten die effectief voorkomen dat de ramen van binnenuit worden geopend. Op deze manier kan worden voorkomen dat kinderen uit het raam vallen als ze proberen het raam zonder toezicht te openen.

Raambeveiligingssystemen worden ook gebruikt door juweliers en banken. Dit zijn meestal speciale systemen, die allemaal in de ruit zijn geïntegreerd. Ze kunnen alleen worden geopend door middel van een sleutel of een corresponderende cijfercode. Hier bewaakt een centraal systeem, dat is aangesloten op talloze sensoren, de integriteit van de ruit en het raam. Als de bouten beschadigd zijn of als er een ongewoon hoge druk- of trekspanning op wordt opgebouwd, wordt er onmiddellijk een stil alarm gegeven.

Alternatieven voor het beveiligen van ramen zijn zeker beschikbaar. Ze zijn echter niet eenvoudig te installeren en de kosten kunnen veel hoger zijn dan de eenvoudige systemen die in elke bouwmarkt te koop zijn. Aan de andere kant krijgt de gebruiker ook een hoge mate van veiligheid, omdat Met de juiste alternatieven kunnen de ruiten ook effectief tegen inbraak worden beschermd.

Een zeer effectief systeem is het vervangen van de bestaande externe rolgordijnen door stalen rolgordijnen. In veel gevallen kunnen de aluminium systemen eenvoudig worden vervangen door dergelijke systemen. Op deze manier wordt in een specifiek geval niet alleen het raam maar ook de ruit volledig gesloten, zodat een inbraak helemaal niet meer mogelijk is. Retrofitting is veel goedkoper dan het kopen van een compleet nieuw systeem, zodat er geld kan worden bespaard.

Een nog goedkopere methode is om gewoon roosters op de ramen te plaatsen. Dit heeft echter het nadeel dat het zicht naar buiten toe enorm wordt belemmerd. Afhankelijk van het type rooster zijn er ook mogelijkheden om deze naar de zijkant te vouwen. In een dergelijk systeem is er echter weer het besef dat het mechanisme van buitenaf kan worden overwonnen.

Tot slot kunnen de ramen zelf worden vervangen en vervangen door modellen van veiligheidsglas. Deze worden dan ook met speciale bouten geleverd, zodat de sloten meestal moeilijk te overwinnen zijn. Het frame moet echter ook volledig worden verwijderd en vervangen. Dit betekent niet alleen veel moeite en tijd, maar kan ook gepaard gaan met aanzienlijke kosten.

Een van de bekendste fabrikanten op dit gebied is Abus GmbH, die vooral bekend is om zijn sloten. De raamsloten zijn een zeer goed product, dat meestal niet gemakkelijk kan worden overwonnen. De fabrikant is ook zeer vaak door de TÜV bekroond en kan wijzen op een aantal certificaten die hem in de loop der jaren zijn geschonken.

Ook de firma Burgwächter kan met goede producten overtuigen. Hier wordt veel belang gehecht aan comfortabel gebruik en installatie. De modellen zijn vrij eenvoudig gehouden en bieden ook uitgebreide instructies, volgens welke iedereen zijn raamsluiting ook zelf kan installeren.

Allegra is iets minder bekend, maar heeft vooral naam gemaakt met sluitstaven voor kelderramen. Er zijn ook sluitsystemen die achteraf op elk bestaand raam kunnen worden gemonteerd. De veiligheid van de systemen is ook bevestigd door de TÜV.

Het bedrijf Cal is vrij onbekend, maar heeft in verschillende tests bewezen een zeer goede keuze te zijn. De systemen zijn iets ingewikkelder te installeren, maar ze bieden een goed niveau van veiligheid. In de test kon de bout na de installatie van buitenaf worden geopend.

Maar wat zijn de huidige innovaties op het gebied van raambeveiliging? Hier moet natuurlijk het Smart Home System worden genoemd, dat een hoge mate van gebruiksgemak biedt dankzij de bediening via smartphones. De bouten werken ofwel via de batterij ofwel met een directe aansluiting op het stroomnet. Bovendien beschikken ze allemaal over een WLAN-module, zodat de communicatie met het netwerk continu kan worden onderhouden.

Het principe erachter is natuurlijk ingenieus. De tralies hoeven niet meer met de hand te worden vergrendeld, maar vergrendelen zichzelf op een vooraf bepaald tijdstip. Ze kunnen ook weer van buitenaf worden geopend via de app en een correcte beveiligingscode. Het systeem moet veilig zijn, zodat niemand de gegevens kan onderscheppen en gebruiken. Dit kan zijn omdat de gebruiker eerst in het verzorgingsgebied van zijn WLAN moet zijn voordat hij de balken kan ontgrendelen.

Zo goed als deze ontwikkeling – die op dit moment altijd vordert ook – het bevat ook een klein nadeel. Het werkt alleen zolang er elektriciteit beschikbaar is. Als dit niet lukt, worden de bouten zelf om veiligheidsredenen ontgrendeld en zijn de ramen weer onbeschermd. In het tegenovergestelde geval, als de ontgrendeling niet werkt, zouden de ramen in geval van nood niet van binnenuit opengaan. Dit zal in de toekomst moeten worden verbeterd.

De voordelen van het kopen van een etalagevergrendeling op het internet zijn dat de kosten meestal veel lager zijn dan in een speciaalzaak. Dit is hetzelfde model, maar er is vaak geen tussenliggende marge te betalen. Dit kan de klant een aanzienlijke hoeveelheid geld besparen en in vergelijking met de bouwmarkt of de vakhandel om de hoek kan de klant voor veel modellen een goede prijs krijgen.

Daarnaast biedt het internet een overzicht van veel verschillende systemen, zodat u zich niet per se hoeft te binden aan het eerste.

Als u een raambeveiliging wilt kopen, moet u altijd naar het materiaal kijken. Roestvrij staal is goed, maar gepantserd staal is beter. Bovendien moeten de schroeven de juiste deuvels meenemen om een adequate bevestiging aan de wand of het frame te garanderen. Voor vergrendelingsstaven moeten de bouten diep in de muur worden verankerd, zodat ze er niet gemakkelijk kunnen worden uitgescheurd.-

Als u vertrouwt op digitale systemen, moet u overwegen of de ene gebruikershandleiding is inbegrepen en, in een specifiek geval, of er een mogelijkheid is om de balk te gebruiken zonder Stromperhand om te ontgrendelen. Als de bouten nog een sluitcilinder voor dit doel hebben, kunt u hier op veilig spelen.

Het handigste accessoire is een reservesleutel voor de modellen met sluitcilinder. Anders zouden idealiter alle facings aanwezig moeten zijn om de zuivere metalen kern te bedekken en het uiterlijk een beetje te verfraaien. In de raambeveiligingstest werden deze echter bij de meeste modellen opgenomen.