Verdamper

Test & vergelijk Verdamper

Wat is een vaporizer?

Vaporizers, ook wel vaporizers, vaporizers of vaporizers genoemd, kunnen werkzame stoffen uit planten en etherische oliën verdampen zonder veel warmte. Als gevolg daarvan worden bij het roken geen giftige stoffen geïnhaleerd, wat tot gevaarlijke bijwerkingen kan leiden. De damp van aromatische oliën of kruiden is zeer gunstig voor de keel en kan worden gebruikt om verkoudheid te behandelen.

Hoe werkt een vaporizer?

Vaporizers hebben een mondstuk en een aan/uit-knop om het verdampingsproces te starten. De gebruiker kan deze knop ook gebruiken om het temperatuureffect en de hoeveelheid damp aan te passen. Het apparaat zet de kruidenbestanddelen om in damp, die vervolgens wordt geïnhaleerd.
De kruiden worden verwarmd om te verdampen. De opwarmtijd van de afzonderlijke kruiden is verschillend, evenals de benodigde hoeveelheid. Het is daarom belangrijk om de kruiden en hun warmtegraad op voorhand te kennen, zodat de werkzame stof kan vrijkomen. De temperatuur kan worden ingesteld op een regelaar op het apparaat.
Het gebruik van de vaporizer zelf is eenvoudig. Het kan een elektrisch tafelblad of een handapparaat zijn. De verdamper wordt ingeschakeld en opgewarmd. Staande apparaten worden aangesloten op het elektriciteitsnet en gedurende ongeveer 15 minuten opgeladen. Tijdens het verwarmingsproces worden eventuele schadelijke stoffen die zich tijdens de productie nog aan het apparaat hechten, onschadelijk gemaakt.
Om de vaporizer te kunnen gebruiken, wordt deze vervolgens enkele minuten verwarmd. De duur van de opwarming is afhankelijk van de capaciteit van het apparaat. Sommige zijn al na een minuut op temperatuur.

Wanneer de vaporizer wordt verwarmd, wordt deze gevuld met het gewenste kruidenmengsel. De kruiden moeten droog worden bewaard. Ze moeten goed worden verpletterd voor gebruik. Fijne mengsels verdampen beter.
In de meeste vaporizers kunnen kruiden in elke vorm worden gebruikt, en sommige vaporizers kunnen ook olieachtige essences verdampen. Sommige vaporizers worden gebruikt om chemisch geproduceerde drugs te inhaleren. De vloeistoffen worden geabsorbeerd door een speciale vezelspons die in het apparaat is geïntegreerd.
De apparaten zijn voorzien van een opvangbakje, een zogenaamde vulkamer, voor het vullen van de kruiden. Dit wordt dan verwarmd. Deze vulkamer en de wijze van inhaleren zijn verschillend voor de apparaten. In sommige gevallen worden de werkzame stoffen geabsorbeerd via een slang, in andere gevallen via een mondstuk.

Toepassingsgebieden van een vaporizer

In de geneeskunde wordt de verdamper gebruikt voor de zachte opname van medicijnen. Op deze manier treden er geen bijwerkingen op, maar kan de volledige effectiviteit van de medicatie door het organisme worden geabsorbeerd. De dosering kan ook beter worden bepaald en gecontroleerd door de vaporizer.
Vaporizers worden ook gebruikt in de aromatherapie. Hier zijn de geuren de bron van therapie, genezing en profylaxe. Profylaxe is vooral belangrijk in het hart- en longgebied. Daarbij worden etherische oliën van planten gebruikt. Tijm, kamille, rozemarijn en sandelhout worden hier vaak gebruikt. Met de juiste dosering zijn er bij deze vorm van therapie nauwelijks bijwerkingen. Als de dosering te hoog is, kan het proces ook schadelijk zijn voor de gezondheid of zelfs giftig.

Onze Top 10 – Vaporizers

Wie heeft er een verdamper nodig?

Vaporizers worden vaak gebruikt voor medische doeleinden. Pijnpatiënten zijn

dusMarijuana wordt toegediend om je pijn te verlichten.
Met andere werkzame stoffen kunnen bijvoorbeeld astmaproblemen worden verlicht. In deze gevallen moeten de kruiden of marihuana precies zo worden gebruikt als voorgeschreven door uw arts.

Welke soorten vaporizers zijn er?

Vaporizers zijn verkrijgbaar in verschillende versies. Dat zijn er dus:

Draagbare vaporizers
Deze zijn bijzonder handig en lijken op een pijp of sigaret. Ze kunnen overal mee naartoe worden genomen. Ze zijn gemaakt van glas of plastic. Glas is beter in termen van bijproducten. Met sommige apparaten kan de ontwikkeling van de stoom binnenin worden geobserveerd. Met de draagbare vaporizer wordt het kruidenmengsel aangestoken met een aansteker. Door het gebruik van een butaangasaansteker wordt roetbeslag voorkomen.

Draagbare elektrische verdamper
De handheld units zijn ook verkrijgbaar als elektrische versie. Een oplaadbare batterij zorgt ervoor dat de vaporizer kan worden opgeladen en vervolgens onderweg kan worden gebruikt.

Elektrische Tafelverdamperr
Er zijn elektrische tafelapparaten voor in huis. Ze worden aangesloten op het elektriciteitsnet en verwarmd door een elektrisch verwarmingselement. De temperatuur kan op deze apparaten worden ingesteld en dus nauwkeurig worden geregeld. De verdampende kruiden worden geïnhaleerd via een mondstuk. De kruiden worden verwarmd door middel van convectie of geleiding. Geleiding houdt in dat de kruiden in een metalen kom worden geplaatst waar ze worden verwarmd. Aangezien er direct contact is tussen de metalen kom en de kruiden, moet er voorzichtig te werk worden gegaan.
Meer geavanceerd is het model waarbij de hete lucht door de kruiden stroomt en de actieve ingrediënten zich ontvouwt. De luchtstroom is anders verwarmd, bijvoorbeeld door een verwarmingsspiraal, een verwarmingselement van keramiek of aluminium of een halogeenlamp.

Toepassingsgebied van de verdamper

Zoals reeds vermeld, worden vaporizers gebruikt voor medische doeleinden. Maar ze worden ook gebruikt in de aromatherapie.
Sommige mensen gebruiken ook vaporizers voor het roken van marihuana. Opgemerkt moet worden dat het roken van marihuana in Duitsland illegaal is, tenzij het door artsen wordt gebruikt voor pijntherapie.

Eisen aan een goede vaporizer

Tijdens een vaporizertest wordt speciale aandacht besteed aan de volgende punten:

Eenheidsgrootte en handigheid
Er wordt voor gezorgd dat de handheld-apparaten gemakkelijk vast te houden zijn en eenvoudig te bedienen. Voor elektrische tafelapparaten is het belangrijk dat ze een stevige voet hebben en dat de aansluiting voor stroom of batterijen in orde is. Handsets moeten licht zijn, niet te groot en gemakkelijk op te bergen.

Vermogen en temperatuur
Tijdens de vaporizer test is het ook belangrijk dat de vaporizer een goed functionerende temperatuurregeling heeft, zodat de kruiden optimaal kunnen worden verdampt in overeenstemming met de juiste mate van warmte. De individuele instellingen worden gecontroleerd en er wordt gelet op de tijd dat het apparaat klaar is voor gebruik. De temperatuurwaarden moeten minstens 200 graden Celsius bereiken, zodat zelfs moeilijk te verdampen kruiden kunnen worden ingeademd. Hoogwaardige vaporizers genereren de noodzakelijke luchtstroom op eigen kracht en zijn daarom zeer laag in schadelijke stoffen tijdens het verdampingsproces.

Werking
Tijdens de verdampertest werd veel belang gehecht aan een eenvoudige bediening. Het apparaat moet eenvoudige knoppen hebben en een comfortabel te vullen Het hebben van een vulkamer.

Inademing en verdamping
Op dit punt wordt de consistentie van de te verdampen kruiden gecontroleerd. Het is belangrijk om te weten hoe het verdampingsproces werkt met droge, min of meer gemalen of gepoederde kruiden. Het effect van de stoom op de keel en de longen wordt ook gecontroleerd.

Voor- en nadelen van een vaporizer

Voordelen van stationaire vaporizers:
Een stationaire verdamper heeft een hoog rendement.
De kwaliteit en de smaak van de stoom is van een hoog niveau.
De verwarmingscapaciteit van stationaire verdampers is zeer hoog.
Daarom worden er meer werkzame stoffen uit de kruiden geëxtraheerd.
De siliconen rubberen slang of ballon van de stationaire verdamper maakt het inademen van de dampen aangenaam en gemakkelijk.
De damp wordt beter gekoeld en is veel aangenamer.

Nadelen van stationaire vaporizers:
De stationaire vaporizer kan alleen thuis worden gebruikt.
Het kan alleen worden gebruikt in de buurt van een stopcontact.
De apparaten zijn meestal erg groot en moeilijk op te slaan.

Voordelen van mobiele verdampers:
Het kan flexibel worden gebruikt en kan overal mee naartoe worden genomen.
Het is niet afhankelijk van een stopcontact.
De mobiele vaporizer is zeer klein en kan discreet worden gebruikt.
Het is vergelijkbaar met een e-sigaret en geeft slechts weinig geur af aan het milieu.

Nadelen van mobiele verdampers:
De accu’s van de mobiele vaporizer hebben meestal maar een capaciteit van één uur.
De mobiele apparaten presteren niet erg goed.

Waarop moet ik letten bij de aankoop van een vaporizer?

Als u een Als u een vaporizer wilt kopen, moet u rekening houden met de volgende criteria:

Type verdamper
Een handverdamper kan in uw handtas worden meegenomen en kan op elk moment worden gebruikt. Voor het inhaleren thuis bij verkoudheid is een tafelmodel met een grotere capaciteit dan de handverdamper een betere oplossing.

verwarmingskamer
In de verwarmingskamer worden geneeskrachtige kruiden en aromatische oliën zachtjes verwarmd. Op deze manier kunt u uw actieve bestanddelen vrijgeven. Met een verwarmingskamer van glas kan de stoomontwikkeling gemakkelijk worden waargenomen. Als er voldoende stoom is ontwikkeld, kan deze via het mondstuk worden ingeademd. Als de verwarmingskamer van keramiek is, is deze zeer goed bestand tegen de warmte. Als de verwarmingskamer van keramiek is, is het risico op verbranding van de vingers niet erg groot.

Digitaal display
Met een digitaal display op de vaporizer kan de temperatuur in het apparaat nauwkeurig worden geregeld. De temperatuur kan eenvoudig worden aangepast. Het digitale display geeft ook de batterijstatus weer.

Mondstuk
Het mondstuk van de vaporizer moet bij de levering worden meegeleverd en moet beschikbaar zijn voor aankoop. Het moet regelmatig worden vervangen, zodat de damp hygiënisch kan worden ingeademd. Vooral als het apparaat door meerdere personen wordt gebruikt, moet er om hygiënische redenen voor elke persoon een apart mondstuk zijn.

Innovaties op het gebied van vaporizers

De vaporizers worden voortdurend verbeterd en op de nieuwste stand van de techniek gebracht door de fabrikanten.

Welke fabrikanten van vaporizers zijn er?

Hieronder vindt u de belangrijkste fabrikanten van vaporizers:
Magische Vlucht
AroMed
Grenco ScienceBC
Solw

class=“western“lang=“zxx“>Korte informatie over toonaangevende fabrikanten van vaporizers

magische vlucht
De Magic Flight Company is gevestigd in San Diego, Californië. De vaporizers van het bedrijf zijn gemaakt van natuurlijke en hernieuwbare materialen. Ze worden met de hand in 87 stappen geassembleerd. Het team van kunstenaars, wetenschappers en ingenieurs produceert alleen producten van de hoogste kwaliteit en uitstekende afwerking. Daarom kan het bedrijf een levenslange garantie bieden op zijn vaporizers.

AroMed
Het bedrijf AroMed werd in 1996 in Löhrbach opgericht. Het bedrijf produceert een heteluchtverstuiver die nauwkeurig kan worden getemperd en waarmee het mogelijk is om de werkzame bestanddelen van bijna elke medicinale plant te inhaleren. De werkzame stof damp is vrij van schadelijke stoffen. Meer dan 90 procent van de actieve bestanddelen bereiken de longen.

Grenco ScienceBC
Grenco ScienceBC produceert de meest geavanceerde en gebruiksvriendelijke mobiele vaporizers ter wereld. Het was het eerste bedrijf op de markt dat een speciaal voor etherische oliën en vloeistoffen ontworpen tanksysteem voor persoonlijke aromatherapie produceerde. Grenco Science BC combineert de hoogste functionaliteit met de mogelijkheid van mobiel gebruik.

Solw
Het bedrijf Solwe werd in 2006 opgericht in Granada, Spanje. Het was de bedoeling dat het zijn eigen uitvindingen zou produceren en op de markt brengen. De eerste producten waren gewijd aan gezond, rookvrij roken, d.w.z. verdampen. De Vapbong werd geëerd met verschillende prijzen. De Vapbong wordt op de markt gebracht door het Spaanse bedrijf Plantasur. Sinds 2012 is er een nieuwere en verbeterde versie van de Vapbong op de markt. Begin 2015 werd ook de Vapocane handset gelanceerd.

Internet vs. gespecialiseerde handel: waar kan ik mijn vaporizer het beste kopen?

lang=“zxx“>Vaporizers zijn verkrijgbaar in headshops en tabakswinkels, die echter niet zo’n groot assortiment en zulke goede prijzen kunnen bieden als de online shops. Omdat de online shops besparen op de prijzen voor huur of personeel, kunnen de producten vaker tegen speciale prijzen worden aangeboden. Daar komt nog bij dat er een groot aanbod is. De verschillende fabrikanten bieden op hun pagina’s informatie aan over hoe en voor welk doel hun apparaten worden gebruikt. Met prijsvergelijkingsmachines is het meest gunstige aanbod te vinden.
Daarnaast zijn er de bekende voordelen van het internet, zoals de klok rond winkelen, gemakkelijk bestellen, levering aan de voordeur en het recht op retournering.

Dingen om te weten en te begeleiden naar de vaporizer

Het verhaal
Al in het oude Egypte en Griekenland werd de extractie van actieve bestanddelen door middel van verbranding beoefend. Geconcentreerde oplossingen van bepaalde stoffen werden verkregen door verdamping. Herodotus beschreef dat verschillende planten op stenen werden verhit zodat de stoom en dus de actieve bestanddelen van de planten konden worden ingeademd. Ongeveer 1000 jaar later werd er een pijp gebruikt in plaats van een steen. Het verdampte kruiden gefilterd door water. In de 20e eeuw werd de eerste vaporizer geïntroduceerd. Het zorgde ervoor dat tabak een aantal van zijn vervuilende stoffen verloor toen het verdampte en 80 procent minder teer bevatte. In de jaren negentig van de vorige eeuw bracht een bedrijf in Canada de BC Vaporizer uit. Andere fabrikanten hebben dit voorbeeld gevolgd. Vandaag de dag is de vaporizer een bijzonder zachte manier van inhaleren en is het een onmisbaar onderdeel van de geneeskunde geworden.

Cijfers, gegevens, feiten
In het volgende willen we u graag kennis laten maken met enkele kruiden die bijzonder geschikt zijn voor de vaporizer:

Valeriaan
Het staat bekend om zijn kalmerende werking. Het elimineert slaapstoornissen, depressie en

Op dezelfde manier is valeriaan ook een goede oplossing voor stressgerelateerde hart- en maagproblemen. Het heeft 235 graden Celsius nodig om te verdampen. Het kan gecombineerd worden met hop, balsem en meidoorn. Bij inademing is het effect sneller en sterker dan bij inname in de vorm van thee, tabletten of druppels.

Anijs
Anijs komt uit Azië en bevat anethool, wat het zijn intense geur en smaak geeft. Het wordt gebruikt bij maagproblemen omdat het een ontspannend en kalmerend effect heeft op de maag en de darmen. Het aroma van anijs heeft een kalmerende werking en helpt als je niet kunt slapen, last hebt van astma of bronchitis en ook tegen verlies van eetlust en hoofdpijn. De desinfecterende werking wordt gebruikt om de afscheiding bij verkoudheid op te lossen. Anijs is ook nuttig tegen slechte adem.

Eucalyptus
De etherische olie van eucalyptus is bijzonder zacht en effectief wanneer deze wordt geïnhaleerd met de vaporizer. De licht prikkelende geur en aangename smaak maken de inademing aangenaam en de longen en bloedvaten worden opgerekt. Eucalyptus geneest zeer snel verkoudheid en griep door het vrijmaken van de luchtwegen, het losmaken van slijm en het doden van ziektekiemen. Voor gedroogde bladeren is 130 graden Celsius in de vaporizer ideaal. Voor etherische olie wordt ongeveer 100 graden gebruikt.

Angelica
Engelwortel is een veelzijdig middel. Het helpt onder andere tegen reuma, problemen met de maag en de bloedsomloop. Het wordt ook gebruikt wanneer iemand aan grote stress wordt blootgesteld of aan een depressie lijdt. Het is ook een remedie tegen verkoudheid.

Hop
Hop heeft een kalmerend effect, dat wordt versterkt wanneer de dampen met de verdamper worden geïnhaleerd. Het wordt gebruikt voor stress en rusteloosheid. Het vecht Hoofdpijn, angst en moeite met slapen. Het kan optimaal worden verdampt in een vaporizer bij 130 graden Celsius.

Kamille
Kamille is ook een wondermiddel. Het kalmeert en remt ontstekingen. Het wordt gebruikt bij bronchitis, hoesten, verkoudheid, maag- en darmproblemen. Kamille ontvouwt zijn effect in de vaporizer bij 100 graden Celsius.

Gember
Gember wordt gebruikt voor de behandeling van hik, spijsverteringsproblemen, problemen met de bloedsomloop, misselijkheid, verlies van eetlust en migraine, maar ook voor keel- en maagpijn. Het heeft 130 graden Celsius nodig om te verdampen.

Sint-Janskruid
Sint-Janskruid helpt bij depressie, rusteloosheid en verdriet. Bij inademing komt 90 procent van de actieve bestanddelen vrij. Dit vereist temperaturen van 190 graden Celsius.

Lavendel
Lavendel heeft een zeer aangename geur en helpt bij nervositeit, slaapproblemen en een slechte huid. De ingrediënten ervan versterken de zenuwen. Lavendel heeft ook ontstekingsremmende en kiemdodende eigenschappen en is goed voor open wonden en de galstroom. Lavendel mag worden verdampt bij maximaal 100 graden Celsius.

Salie
De etherische olie van salie maakt krampen los, heeft een antibacteriële werking, wordt gebruikt voor desinfectie en remt ontstekingen. Het helpt tegen maagirritatie en kan de bloedsuikerspiegel verlagen. Salie is verdampt bij 190 graden.

Tijm
Tijm bevat veel essentiële oliën, waaronder cineol en borneol. Deze helpen bij ziekten van de longen en de bronchiën. Ze lossen slijm op en hebben een antibacteriële werking. Tijm helpt ook bij de spijsvertering en stimuleert de eetlust. Het heeft 190 graden Celsius nodig om te verdampen.

Pepermunt
De menthol en andere etherische oliën in van pepermunt zijn bijzonder effectief bij ademhalingsaandoeningen, huidproblemen, maagkrampen en leverproblemen. Pepermunt helpt ook tegen rusteloosheid en stress. De bladeren zijn ook ontstekingsremmend en pijnstillend. Pepermunt wordt verdampt bij een temperatuur van 100 tot 130 graden Celsius.

Rosmarin
Rozemarijn is goed voor de bloedzuivering en de bloedsomloop. Het verbetert het hartritme en stabiliseert de bloedsomloop. Bij inademing verwijdt rozemarijn de bloedvaten en helpt bij nervositeit en uitputting. Het is verdampt bij 130 graden Celsius.

Goldenrod
De ingrediënten van guldenroede hebben een ontstekingsremmende werking en helpen bij problemen in het nier- en blaasgebied. Inademen heeft een krampstillend en bloedreinigend effect en helpt bij jicht en reuma. De vaporizer moet worden verwarmd tussen 100 en 150 graden.

Guarana
Guarana heeft een licht stimulerend effect en wordt gebruikt voor problemen met de bloedsomloop. Guarana is gebruikt in vaporizers voor hoofdpijn en koorts. Hiervoor worden de zaden van de planten als poeder gebruikt. Een temperatuur van 190 graden Celsius is vereist. Bij hoge bloeddruk moet Guarana worden vermeden.

Kruidnagel
Ze worden gebruikt tegen kiespijn. Het stimuleert ook de eetlust en de spijsvertering en wordt ook gebruikt tegen reuma en misselijkheid. Het heeft een verdampingstemperatuur nodig tussen 120 en 150 graden Celsius.

Prijzen: hoeveel kosten vaporizers?
Draagbare apparaten zijn verkrijgbaar tussen 30,00 en 300,00 euro, met de meeste apparaten in de prijsklasse in het midden van deze reeks.
Desktops zijn verkrijgbaar van 120,00 tot ongeveer 400,00 Euro.

Nuttige accessoires voor de vaporizer

Speciaal voor een tafelmodelverdamper

u moet slangen, vulkamer, ballon en mondstuk bij de hand hebben als vervanging.
Andere belangrijke accessoires zijn schoonmaakspullen. Voor een draagbare vaporizer moet u een oplader bij de hand hebben.

Alternatieven voor de verdamper

Als alternatief voor een vaporizer kan een e-sigaret of een waterpijp worden gebruikt. Beide zijn niet zo gezond als de vaporizer.