Verfmasker

Link
Verfügbarkeit
Preis
Weitere Angebote

Test & vergelijk Verfmasker

Een schildermasker is een beschermingsmasker dat wordt gebruikt bij het schilderen van voertuigen of andere materialen met behulp van een sproeischilder. Het masker is ontworpen om te voorkomen dat de fijne aërosol in de luchtwegen terechtkomt en schade veroorzaakt. Deze maskers zijn in principe gasmaskers, maar ze hebben een aangepast filter. Dit filter is zo ontworpen dat alleen verfdeeltjes er niet doorheen kunnen. In de meeste gevallen remt het echter ook het binnendringen van geuren, zodat er geen andere gevolgen kunnen worden veroorzaakt door de geproduceerde dampen.

Bij de verfmaskertest blijkt dat de eerste vereiste voor het filter is. Dit moet effectief alle verfdeeltjes verwijderen uit de lucht die we inademen. Als dit niet het geval is, moet het masker onmiddellijk worden geretourneerd. Daarnaast moet het masker ook de door de verf veroorzaakte dampen opvangen, omdat deze zeker kunnen leiden tot perceptuele stoornissen of vergiftigingsverschijnselen. Om dit alles te kunnen doen, moet het masker een uitstekende pasvorm hebben. Hier moeten de afdichtingen die hem verbinden met het gezicht of het pak absoluut dicht zijn. Ook op dit punt is het essentieel om de kwaliteit te controleren. Tot slot moet het masker gemakkelijk op te zetten zijn, aangezien dit de enige manier is om een snelle en effectieve behandeling te garanderen.

Het masker wordt uitsluitend in de verfwinkel gebruikt. Het wordt ook gedragen wanneer de overeenkomstige werkzaamheden buiten moeten worden uitgevoerd. Het wordt daarom altijd gedragen door Dit is noodzakelijk wanneer de verf met behulp van een spuitnevel op oppervlakken wordt aangebracht. Het is ook mogelijk om het af te schaffen voor andere verfwerkzaamheden, hoewel het raadzaam kan zijn om zo’n masker te dragen. In dit geval stijgen ook de dampen, die schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid. Daarom moet een passende bescherming worden geboden. De wet schrijft toch al passende beschermende kleding voor alle werkzaamheden van deze aard voor, dus het masker moet altijd worden gedragen.

Onze Top 10 – schildermasker

In de lakmaskertest hebben we ook de alternatieven onder de loep genomen. Welke zijn er en zijn ze echt de moeite waard? In principe kan alleen een volledig lichaamspak met geïntegreerd masker hetzelfde effect bereiken. In dit geval is het echter geen alternatief, maar slechts een andere bouwvorm, zodat we hier niet echt kunnen spreken van een vervanging.

Gasmaskers zouden ook in theorie kunnen worden gebruikt. Deze zijn echter veel te zwaar en niet prettig in het gebruik op het werk. De inspanning om ze op te zetten is veel hoger dan met normale maskers.

In de lakmaskertest kwamen we tot de conclusie dat er geen echt bewezen alternatief is dat gebruikt kan worden. Daarom is het enige instrument dat overblijft om te beschermen tegen de effecten van kleurpigmenten in de lucht, het verfmasker. Dit heeft ook te maken met de manier waarop het is geconstrueerd, aangezien het voor dit doel is ontworpen.

Het bedrijf Gerson is een fabrikant die uitblonk in de lakmaskertest. De producten van het bedrijf worden gekenmerkt door een zeer effectief filter. Bovendien was hun totale gewicht vrij waardoor het mogelijk is om lang te dragen en dus duurzaam te werken. Bovendien kan het masker gemakkelijk worden gereinigd en indien nodig worden vervangen door het eenvoudige principe van de opschroefbare filters. Dit zorgt voor goede onderhoudsmogelijkheden, zodat het masker snel weer klaar is voor gebruik.

Colad is in dit geval de fabrikant voor de professionals. De hier aangeboden maskers werken met een actief koolsysteem dat tot 99,9 procent van alle kleurstoffen uit de lucht haalt. Dit zorgt voor absoluut zuivere ademlucht, zodat deze maskers ook in gesloten ruimtes kunnen worden gebruikt, bijvoorbeeld in spuitzalen. De filters hoeven slechts zelden te worden gereinigd, zodat de aanschaf van een dergelijk masker altijd de moeite waard is.

Het was helemaal niet gemakkelijk om in de lakmaskertest te achterhalen welke innovaties er op dit gebied beschikbaar zijn. In principe zijn de reeds genoemde actiefkoolfilters een van de laatste ontwikkelingen. Absoluut hoogtechnologische maskers werken echter met een gelsysteem zodat er geen deeltjes in de lucht achterblijven. Ook de uitgangen van de verf zijn hier volledig gebonden, wat een zeer uitgebreid werk mogelijk maakt.

Ook wordt steeds meer belang gehecht aan comfort in maskers. Deze moeten gemakkelijk te dragen zijn en dus het effect niet verstoren. Zo worden hier nieuwe sluitingsmechanismen ontwikkeld. Deze kunnen sneller worden aan- en afgezet, wat het werk veel effectiever maakt.

Verfmaskers kunnen natuurlijk ook via internet worden besteld. Dit biedt enkele voordelen, omdat de modellen hier meestal veel goedkoper zijn dan in gespecialiseerde winkels. Er wordt echter hetzelfde kwaliteitsniveau aangeboden als bij de maskers van de vakhandelaren. Daarnaast wordt de klant een enorme Dit is een selectiemogelijkheid die in geen enkele buurtwinkel kan worden aangeboden.

Zelfs de verkoop van series die niet meer in productie zijn, kan aanzienlijke besparingen opleveren. Bij deze modellen moet er echter altijd op worden gelet dat een passend kwaliteitsniveau wordt gehandhaafd. Als de filterkwaliteit niet perfect is, dan moet u in dit geval afzien van aankoop. In dit geval is het meer de moeite waard om een tweedehands model te kopen, waarbij u zich ook moet informeren over de conditie van het filter.

Eerst en vooral is het belangrijk om te letten op de mate van partikelfiltratie. Hoe meer verfdeeltjes en oplosmiddeldampen uit de lucht worden gefilterd, hoe beter. Daarnaast is het belangrijk om ervoor te zorgen dat het masker comfortabel is om te dragen, omdat dit de enige manier is om vervelend werk te voorkomen. Tot slot moeten de maskers gemakkelijk te reinigen zijn, wat vooral geldt voor de filters.

Als accessoire is het in ieder geval aan te raden om altijd een vervangingsfilter gereed te hebben. Op deze manier kan het snel worden vervangen als dat ooit nodig mocht zijn. Bovendien kan het geen kwaad om een filterbeschermer te kopen die er bovenop wordt geplaatst wanneer deze niet in gebruik is. Dit beschermt de filters en kan hun levensduur verlengen.