Verwarmingskussens

Link
Verfügbarkeit
Preis
Weitere Angebote

Test & vergelijk Verwarmingskussens

De beste verwarmingskussens 2022 in vergelijking

Een verwarmingskussen is een kussen dat wordt gebruikt om verschillende delen van het lichaam te verwarmen en zo pijn of spanning te verlichten. Door de hitte verwijden de bloedvaten zich, waardoor de bloedcirculatie verbetert. Verwarmingsmatten die worden gebruikt bij de vermeerdering van planten stimuleren de zaadkieming en de wortelontwikkeling; ze werken op koudere temperaturen. Verwarmingsmatten zijn ook verkrijgbaar in dierenspeciaalzaken, vooral als opwarmingspunt voor reptielen zoals hagedissen en slangen.

Door het aanbrengen van een verwarmingskussen op de pijnlijke spieren en gewrichten kan de warmte de zintuiglijke receptoren in het lichaam stimuleren en wordt de overdracht van verschillende pijnsignalen naar de hersenen voorkomen, wat de pijn onmiddellijk en effectief verlicht of het algehele welzijn verbetert. Zelfs mensen die lijden aan chronische pijn vinden verwarmingskussens vaak aangenaam omdat ze hun pijn aanzienlijk verminderen.

Een verwarmingskussen vermindert ook de spanning in de spieren door de elasticiteit van het weefsel geleidelijk te verbeteren, waardoor de pijnlijke knopen worden losgemaakt. Dit verlicht de pijn door de zenuwuiteinden van de pijn te kalmeren.

Veel pijnklachten worden veroorzaakt door spierinspanning, waardoor er spanning ontstaat in de spieren en het zachte weefsel. Deze spanning kan de doorbloeding beperken en pijnsignalen naar de hersenen sturen. Verwarmingskussens worden daarom gebruikt waar een snelle ontspanning van de spieren en/of zenuwen moet worden gegarandeerd.

een verwarmingskussen?

Verwarmingskussens zijn in principe nuttig voor iedereen die lijdt aan spanning of fysieke pijn. Vooral sporters hebben baat bij deze „warmtetherapie“ als de pads regelmatig worden gebruikt. Hetzelfde geldt voor patiënten die lijden aan chronische pijn.

Elektrische verwarmingskussens
Elektrische verwarmingskussens werken normaal gesproken met huishoudelijke elektriciteit en moeten worden beschermd tegen oververhitting. Dit verwarmingskussen wordt droog op de huid van de gebruiker gebruikt. Ze hebben temperaturen van 76 tot 82°C en zijn bedoeld voor diepe weefselbehandeling.

Chemische verwarmingskussens
Chemische kussens maken gebruik van een unieke exotherme chemische reactie. Een type, vaak gebruikt voor handwarmers, wordt geactiveerd door het verpakken van een luchtdichte verpakking met licht vochtig ijzerpoeder en zout of katalysatoren, die urenlang roesten na blootstelling aan atmosferische zuurstof. Een ander type bevat afzonderlijke compartimenten in het kussen; wanneer de gebruiker in het kussen knijpt, breekt een barrière en mengen de compartimenten zich, waardoor warmte wordt gegenereerd, bijvoorbeeld door de enthalpieën van de calciumchlorideoplossing te verwisselen.

Verwarmingskussens geschikt voor microgolven
Een microgolfovenverwarmingskussen bestaat uit een kussen dat normaal gesproken gevuld is met korrels, gels of een ander warmteopslagmateriaal. De meest gebruikte granen zijn gerst, rijst en tarwe.

Infrarood verwarmingskussen
Infraroodverwarmingskussens zijn speciaal ontwikkeld voor de therapie, waarbij vaak speciale en gerichte koolstofvezels worden gebruikt om te leveren Er wordt gebruik gemaakt van infraroodstralen. Deze stralen dringen veilig door in het huidoppervlak om de bloedsomloop te bevorderen, waardoor beschadigd en pijnlijk weefsel sneller geneest.

Koop onze Top 10 – verwarmingskussens

Aangezien veel verwarmingskussens draagbaar zijn, kan het thuis, op het werk of op reis worden gebruikt. In principe dienen verwarmingskussens om pijn of spanning bij mensen te verlichten. Het is echter ook mogelijk om verwarmingskussens te gebruiken om in de winter eenvoudigweg meer warmte te bieden voor zowel mens als dier.

Net als bij andere medische producten hangt de verwerking vooral af van het succes van het verwarmingskussen. Het buitenmateriaal moet de warmte goed opslaan en snel aan het lichaam doorgeven. Daarnaast is bij producten die geschikt zijn voor de magnetron, de inhoud ook belangrijk. Verschillende kernen zorgen voor verschillende warmteopslag. In het geval van elektrische kussens zijn zeer goede modellen uitgerust met een extra veiligheidsfunctie waarbij het kussen na een bepaalde tijd automatisch wordt uitgeschakeld.

Voordelen
Het gebruik van een verwarmingskussen is zeer eenvoudig. Elektrische modellen hoeven alleen maar te worden ingeschakeld en op het specifieke gebied van de huid te worden geplaatst. Het is ook veilig om het verwarmingskussen te gebruiken. Bovendien is het gebruik van het verwarmingskussen veelzijdig en helpt het bij de volgende klachten:

– Verlichting van pijn in de nek, schouders, benen, handen, enz.
– Verlichting van pijn en ongemak veroorzaakt door artrose, hernia’s, spierpijn, dysmenorroe
– Verbetert de bloedcirculatie en helpt tegen vermoeidheid en stress

Verwarmingskussens zijn ook compact ontworpen en kunnen daarom overal mee naartoe worden genomen. zal zijn.

Nadelen
Als u het elektrische verwarmingskussen gebruikt, kunt u het niet direct na het opladen gebruiken omdat het te warm is. Normaal gesproken duurt het ongeveer 5-10 minuten voordat de pad warm kan worden gebruikt. Sommige soorten verwarmingskussens kunnen ook niet worden gereinigd omdat ze geen aparte hoes hebben. Tot slot, als u een chemisch pad gebruikt, kan de vloeistof binnenin gaan lekken.

Bij de aankoop van een verwarmingskussen is het belangrijk om het juiste type verwarmingskussen te kiezen voor uw eigen klachten of behoeften. Aan de andere kant is het belangrijk om bij de aankoop van microgolfverwarmingskussens te letten op het soort zaad dat ze bevatten. Bepaalde types zijn hoger geprijsd, maar kunnen de warmte beter en langer opslaan.

Verwarmingskussens kunnen altijd overtuigen in een test, vooral door hun intelligente functies. Nieuwere modellen zijn bijvoorbeeld uitgerust met bepaalde beschermende functies, die voorkomen dat het kussen oververhit raakt.

De bekendste fabrikanten van verwarmingskussens zijn Sanitas, MaxKare, Beurer, AEG en Medisana.

AEG draagt alleen elektrische verwarmingskussens. Deze zijn net als andere apparaten van de fabrikant van hoge kwaliteit en bieden uitgebreide functies.

Medisana is een merk dat naast elektrische en chemische verwarmingskussens ook verwarmingskussens draagt die geschikt zijn voor de magnetron of werken met infrarood technologie. De kussens zijn verkrijgbaar in verschillende prijssegmenten en zijn allemaal van hoge kwaliteit.

Op het internet is de keuze over het algemeen groter dan in een speciaalzaak. Vooral als je Als u kiest voor een elektrisch verwarmingskussen, dan kunt u op het internet pads van verschillende fabrikanten en met verschillende functies vinden.

Het verhaal
Begin 1900 werkte een man genaamd Earl Richardson als meteropnemer voor zijn lokale nutsbedrijf in Ontario, Californië. Hij was zeer geïnteresseerd in elektriciteit en experimenteerde met verschillende objecten. Richardson had eigenlijk zijn baan als meteropnemer opgezegd om gewone huishoudelijke apparaten te elektrificeren. Zijn vindingrijkheid heeft hem ertoe gebracht een aantal uitvindingen te doen die we vandaag de dag nog steeds gebruiken. In 1911 vond hij het eerste verwarmingskussen uit.

Cijfers, gegevens, feiten
Verwarmingskussens mogen niet langer dan 2 uur per keer worden gebruikt. Een pauze van 30 minuten tussendoor wordt daarom aanbevolen. Het is echter volkomen veilig als er dagelijks verwarmingskussens worden gebruikt. Het enige dat belangrijk is, is dat het niet te heet is, want dat kan snel tot brandwonden leiden.

Prijzen: hoeveel kosten de verwarmingskussens?
Verwarmingskussens zijn te vinden in elke prijsklasse, afhankelijk van merk en type. Over het algemeen kosten elektrische modellen tussen de 20 en 50 euro, afhankelijk van de functionele apparatuur. Eenvoudige verwarmingskussens voor de magnetron zijn ook te vinden voor minder dan 20 euro.

Verwarmingskussens, zelfs elektrische, hebben geen accessoires nodig. Veel modellen hebben echter extra bekledingen die het kussen verzachten en ook dienen als een beschermende barrière tegen de hitte.

Als alternatief voor een verwarmingskussen kunnen ook de zogenaamde warmwaterflessen worden gebruikt. Hoewel deze geen warmte kunnen opslaan voor zo’n lange tijd, zijn ze vergelijkbaar met kussens in grootte en type.