Videoradiotransmissie

Link
Verfügbarkeit
Preis
Weitere Angebote

Test & vergelijk Videoradiotransmissie

De beste video-radiotransmissie 2022 in vergelijking

Met video draadloze overdracht geniet u draadloos van video’s? Videoradiotransmissie biedt u een hoog niveau van comfort. Dit bespaart u het leggen van kabels, wat vaak kostbaar, soms onmogelijk of vervelend is. U kunt een video-radio-uitzending uitvoeren met analoge en digitale televisiebeelden. Een installatie kan eenvoudig en ook door beginners zonder problemen worden uitgevoerd.
Voor een video-radio-uitzending kunt u kiezen tussen verschillende modellen. Meestal ontvangt u een set bestaande uit een zender en een ontvanger. Deze componenten zijn voorzien van aansluitingen die compatibel zijn met uw tv-toestel en andere apparaten van uw thuisbioscoopsysteem. Voor de installatie hoeft u alleen maar de twee componenten aan te sluiten op het gewenste apparaat.
U kunt de zender aansluiten op een Blu-Ray speler en/of een DVD-speler. U kunt het beeld ook overzetten van TV naar TV. Zeer nuttig als u een satellietsysteem bedient en het wilt aansluiten op alle TV’s.
U kunt het signaal overbrengen naar elke televisie met behulp van video-radiotransmissie. Het is ook mogelijk om het signaal van de videorecorder, Blu-Ray of een DVD-speler uit te zenden.

Zelfs in grotere appartementen en huizen is de video-radiotransmissie veilig en stabiel, of is een veilige overdracht van het radiosignaal gegarandeerd.
Zorg er bij de aankoop van de set voor dat je alle aansluitingen hebt die je nodig hebt. U kunt dan gebruik maken van het video-radiotransmissiesysteem in plaats van een transmissiekabel. Zonder het leggen van kabels is radiotransmissie voor muziek, TV en videofilm mogelijk en redelijk alternatief.

De video-radiotest toont de transmissie via de afstandsbediening?
Sommige radiotransmissie-apparaten die besturingscommando’s van de afstandsbediening kunnen versturen, bieden een bijzonder comfort. Het infraroodoog op de radio-ontvanger ontvangt de signalen van de afstandsbediening en stuurt ze naar de radiozender. Infrarood wordt gebruikt om de aangesloten apparaten te sturen.
Dit maakt het mogelijk om het programma op de satellietontvanger ook in ruimtes ver weg te wijzigen. Hierdoor kunt u een nummer op de CD-speler overslaan en het volume aanpassen.

Onze Top 10 – Videoradiotransmissie aanbeveling

De video-radiotest toont het bereik! In de test kunnen de radiozenders afstanden tussen 50 en 100 meter overbruggen zonder obstructie tussen zender en ontvanger. Doorslaggevend in de praktijk zijn de binnenmetingen. Geen enkel apparaat kon signalen door meer dan drie muren sturen, waarbij valse plafonds bijzonder grote obstakels zijn. Transmissie door vloeren kan daarom moeilijk zijn.
Een probleem met radiozenders is dat ze dezelfde radiofrequenties gebruiken als draadloze computernetwerken en draadloze telefoons. Dit kan soms leiden tot interferentie.

Videoradiotransmissietest toont de voor- en nadelen aan?
– Overdracht van beeldsignalen over meerdere verdiepingen is mogelijk.
– Er is geen installatie nodig.
– De apparaten kunnen voor verschillende media worden gebruikt.
– U moet het bereik aanpassen aan uw eigen omstandigheden.

Als u audio- en videosignalen over grotere afstanden van 25 tot 40 meter wilt uitzenden, kunnen video-radiosystemen helpen. Je redt de vervelende kabelwarboel en hebben meer comfort. Helaas zijn de apparaten niet per se goedkoop, ze zijn verkrijgbaar vanaf ongeveer 90 euro.
Met computersystemen is het moeilijk om de benodigde kabels op te slaan en te verbergen, en ze zijn zelden mooi. Zelfs in het Hi-Fi en TV gebied kan er een kabelwarboel ontstaan. Vooral wanneer meerdere eindapparaten met één versterker moeten worden geleverd. Als er een tweede tv-toestel is aangesloten, dan bereikt u uw grenzen. Een video-radiotransmissiesysteem is een mogelijke oplossing, waarmee u audio- en videosignalen draadloos kunt overbrengen. Met radiotransmissie kunt u ook tussen twee kamers uitzenden, zelfs door meerdere muren.
Het systeem bestaat uit twee apparaten, de zender en een ontvanger. De zender wordt op het eerste apparaat geplaatst, de ontvanger direct naast de ontvanger. Dit zorgt voor een goede overdracht van beeld en geluid ondanks het ontbreken van kabels.
Bij veel systemen kan zelfs de afstandsbediening door de muren heen worden bediend. Voor radiotransmissie is echter een uiterst krachtige infraroodzender nodig.

Er wordt een onderscheid gemaakt tussen digitale en analoge videotransmissie. Voor analoge videotransmissie heeft u op beide apparaten een klassieke AV-videoaansluiting nodig. Hierdoor kunt u het beeld en geluid naar een ander scherm sturen. Het hoeft niet per se een televisietoestel te zijn – het beeld kan ook worden doorgegeven aan een beamer of computerscherm.
Om het signaal analoog te versturen, heb je een enorme keuze aan producten. De vermelding met de „Powermid XL“ is goedkoop. Deze set is ideaal voor analoge AV-transmissie. Met een bereik tot 100 meter werkt alles zeer betrouwbaar. Met de vorm van een piramide voor zender en ontvanger kunt u de aantrekkelijke apparaten ook zichtbaar maken in woonkamers of De keuken is klaar.

Wat is een ideale video-radio-uitzending? De vergelijkingswinnaar „LogiLink“, verlengkabel USB over CAT5/6 kost slechts 14,85 Euro.
Andere bekende en goede fabrikanten zijn.
Acme camera, Hama, Vivanco, LogiLink, PureLink, Microsoft, Amphony, PureLink, Megasat, Telestar en Garmin.

Met HDMI-kabels kunt u digitale beeld- en geluidssignalen in HD-resolutie overbrengen. Als u wilt besparen op kabels tussen apparaten, zal een draadloze verbinding helpen. De meeste procedures zijn echter niet gestandaardiseerd. De industrie heeft een bindende standaard ontwikkeld met Wireless HD, maar slechts enkele apparaten ondersteunen deze standaard.

Het verschil met WiHD, WHDI en WiGig.
Het Wireless HD Consortium, bestaat uit gerenommeerde fabrikanten zoals Sony, Panasonic, Samsung, LG, NEC, Toshiba en Intel. Toch zijn er maar een paar WiHD apparaten. Uitzonderingen zijn de Zyxel WHD 6215 of de Sony HMZ-T3 videobril.
Het voordeel van WiHD is dat de technologie gebruik maakt van de 60 gigahertz band. Deze band laat transfersnelheden tot vier gigabits per seconde toe. De opvolger WiHD 1.1 laat zelfs transfersnelheden tot 28 gigabits per seconde toe. Echter, WiHD is ontwikkeld voor de korte afstandstransmissie, dus het is al na tien meter voorbij.
De „Wireless High Definition Interface“, kortweg „WHDI“. is een alternatief voor WiHD. WLAN zendt WHDI uit in de 5 GHz-band met een hoger bereik maar met een lagere datasnelheid. Een derde, niet erg veelbelovend concept is WiGig, een nieuwe Wi-Fi standaard. Er zijn echter tal van apparaten die het HD-signaal uitzenden met behulp van niet-standaard methoden.

Het internet biedt u de meest uitgebreide informatie en keuze alle producten die voor u interessant zijn.

Het is belangrijk dat u oplet bij de aankoop van een radiotransmissieapparaat, of het nu analoog of digitaal werkt. Bij analoge apparatuur moeten de zender en de ontvanger worden uitgerust met een AV-videoaansluiting. Alleen dan kunt u de videosignalen perfect overbrengen met beeld en geluid.
Afhankelijk van de kwaliteit van de uitgezonden videosignalen is het belangrijk dat u een apparaat met een hoog gigahertznummer kiest. Apparaten tot 2,4 gigahertz zijn geschikt voor het uitzenden van schone signalen. De afstandsbediening moet bijzonder krachtig zijn voor een betere controle van het draadloze video-transmissieapparaat. Op deze manier kunt u het apparaat eenvoudig bedienen, zelfs door muren en plafonds heen, met behulp van een afstandsbediening.

De adapters voor de verschillende eindapparaten zijn als accessoire verkrijgbaar. Er zijn ook apparaten op de markt die een bestaand assortiment uitbreiden.