Vochtigheidsregelaar

Link
Verfügbarkeit
Preis
Weitere Angebote

Test & vergelijk Vochtigheidsregelaar

Voor iedereen die het nog niet weet, zal ik hieronder een eenvoudige uitleg proberen samen te vatten om u op voorhand te kunnen vertellen waar een dergelijk apparaat eigenlijk over gaat. Daarna ga ik dieper op het onderwerp in.

Een vochtigheidsregelaar is een apparaat waarmee het vochtigheidsniveau kan worden bewaakt of nauwkeurig kan worden gemeten. Kortom, het aanwezige vochtpercentage kan eenvoudig en comfortabel digitaal worden gemeten en zo continu worden bewaakt.

Maar hoe werken de metingen van de luchtvochtigheid met dit apparaat en wat is het doel van de metingen?

Bij de meeste conventionele regelaars kan een basiswaarde worden opgeslagen, die staat voor de relatieve en juiste luchtvochtigheid. Dit is de waarde die wij prefereren en selecteren. De tweede stap is het invoeren van de zogenaamde differentiële waarden. Dit zijn twee verschillende waarden. Met een van hen wordt de opgeslagen waarde van de relatieve luchtvochtigheid overschreden. Dit wordt de overwaarde genoemd. Bij de tweede waarde treedt een daling op ten opzichte van de ingevoerde basiswaarde, d.w.z. dat het hier gaat om een waarde die lager is ten opzichte van de aangegeven relatieve luchtvochtigheid, en dus daaronder valt.

In de meeste gevallen zijn apparaten van dit type al direct aangesloten op luchtontvochtigers en luchtbevochtigers.

Na het instellen van de bovengenoemde basiswaarde (relatieve luchtvochtigheid) wordt de luchtontvochtiger bij overschrijding van deze waarde gestart om terug te keren naar de basiswaarde. Op een gelijkwaardige manier is de Bevochtigerwerking ingesteld als de waarde lager is dan de opgegeven basiswaarde. Dit betekent dat als de waarde onder de basiswaarde komt, het bevochtigingssysteem wordt geactiveerd. In beide gevallen moet de referentiewaarde (basiswaarde) worden teruggewonnen.

Onze Top 10 – Vochtigheidsregelaars

Er zijn vele redenen. Eerst en vooral willen we natuurlijk de vervelende schimmel in onze huizen vermijden, die leidt tot een onaangename geur die we heel moeilijk kwijt kunnen. Het stapelt zich overal op, zelfs op schoenen en kleding, en is moeilijk te verwijderen. De muren moeten dus volledig droog zijn of droog blijven om dit vreselijke en ondraaglijke probleem te kunnen oplossen. Schimmel ziet er niet alleen lelijk uit. De schimmel schaadt ook onze gezondheid. Alle allergiepatiënten onder ons zouden hier een liedje over kunnen zingen. Schimmel verstoort het gezonde evenwicht van onze neusslijmvliezen, wat kan leiden tot vreselijke hoestbuien en zelfs astma-aanvallen en op de lange termijn vooral onze longen aantast. Statistisch gezien hebben mensen die zich altijd in een vochtige, gelukkige omgeving bevinden meer kans om ziek te worden omdat het immuunsysteem niet meer in staat is om de schadelijke bacteriën te bestrijden die via de neusslijmvliezen in het organisme terechtkomen. Onze neus kan gezien worden als een filter, alle schadelijke stoffen die via de neus het lichaam binnenkomen kunnen ernstige ziekten veroorzaken. Te veel vocht heeft ook een negatief effect op onze spieren en leidt na verloop van tijd tot ondraaglijke spierpijn. Dit is precies wat er gebeurt als je je na het sporten niet omkleedt en lange tijd met je in het zweet gedrenkte kleren rondlopen.

de vorming van een hoge luchtvochtigheid kan worden vermeden of in ieder geval gedeeltelijk worden verbeterd?

Ja, er zijn goedkope alternatieven, zoals het gebruik van speciale, speciaal ontworpen zouten die in staat zijn de luchtvochtigheid als het ware te „absorberen“ om de schimmel en dus de overmatige vochtigheid uit de ruimtes te kunnen verwijderen. Deze zouten zullen na verloop van tijd in water veranderen. Ze worden opgeslagen in hun eigen containers en kunnen het beste in de buurt van het plafond worden geplaatst, bijvoorbeeld op een kast. Na een bepaalde periode moeten ze worden geleegd om ze weer met vers zout te kunnen vullen. Natuurlijk is deze methode niet zo praktisch als digitaal meten, maar het is goedkoop en kan in veel gevallen als een goed alternatief worden beschouwd. Vergeet alleen niet de containers regelmatig te legen en regelmatig vers zout bij te vullen. Dit is vooral belangrijk om een ophoping van bacteriën in de schimmel te voorkomen. Bovendien moeten deze containers in het toilet worden geleegd en moeten allergiepatiënten onvermijdelijk een masker opzetten om te voorkomen dat ze inademen of in contact komen met de schadelijke deeltjes die zich in de vloeistof ophopen.

Het tweede alternatief is het regelmatig luchten. Een korte luchting ’s morgens en ’s avonds kan in veel gevallen al bijdragen aan een betere luchtvochtigheid en soms zelfs het probleem voor een groot deel oplossen.
De twee bovengenoemde alternatieven zijn echter niet altijd voldoende om het probleem van de luchtvochtigheid op te lossen, maar ze kunnen wel worden overwogen en uitgeprobeerd voordat er dure digitale apparaten worden aangeschaft.

Tegenwoordig is de lijst van fabrikanten extreem lang. Er zijn bijvoorbeeld Vochtigheidsregelaars van Inkbird, Tinxi, Hobby, Ringder, Sodial of Siemens om er maar een paar te noemen. Veel producenten zijn te vinden op het internet en daarom is het beste van hen te vinden door het onderzoeken van de beschikbare reviews.

Vooral op het gebied van digitale regelaars zijn er altijd interessante innovaties zoals ingebouwde nachtverlichtingsfuncties of verbeterde en snellere microprocessoren, betere digitale functies in vergelijking met oudere modellen en nog veel meer.

Het is niet noodzakelijkerwijs nodig om de klant te informeren dat het voordeliger is om een vochtigheidsregelaar op het internet aan te schaffen. Met een korte klik verschijnt een lijst van alle te koop aangeboden modellen. Dit betekent dat de selectie en het productaanbod op het internet nooit kunnen worden vergeleken met een verkoper om de hoek. Daarom kunt u het beste op het internet naar het juiste model zoeken. Tegenwoordig is het vaak mogelijk om te besparen op de verzendkosten als een bepaalde bestelwaarde wordt overschreden. Daarom zijn er geen nadelen. Ook de garantie van de modellen is altijd dezelfde als die van de winkel om de hoek. In geval van problemen moeten de apparaten sowieso worden ingezonden.
Op het internet moet u natuurlijk kijken naar de beoordelingen van tevreden of ontevreden klanten en deze zorgvuldig lezen om het model en de leverancier op de juiste manier te kunnen kiezen.

Vaak zijn de vochtigheidsregelaars al geïntegreerd in de bestelling door de aankoop van luchtbevochtigers of ontvochtigers als toebehoren. Deze optie moet ook worden overwogen als u deze apparaten nog niet heeft.

shortcode-variabelen [slak=“youtube“]