Volgsystemen

Link
Verfügbarkeit
Preis
Weitere Angebote

Test & vergelijk Volgsystemen

Lokaliseringsapparaten zijn apparaten voor het vinden van voorwerpen, dieren of personen. Ze werken meestal op basis van GPS-signalen. Afhankelijk van de eisen en het toepassingsgebied worden de posities ofwel alleen op direct verzoek bepaald en doorgegeven, ofwel worden ze ook regelmatig over een langere periode vastgelegd.

Lokalisatietoestellen worden in verschillende gebieden gebruikt. Een van de grootste toepassingsgebieden is het lokaliseren van huisdieren. Vooral voor buitenkatten die verdwenen zijn of honden die vaker van huis weglopen, zijn locators uiterst nuttige helpers. Bij gebruik van GPS-zenders kan de positie van uw huisdier op elk moment worden gevolgd.
Andere toepassingen van volgsystemen zijn de bewaking van objecten, met name auto’s, maar ook motorfietsen of fietsen. Hier is het bijvoorbeeld belangrijk om na een diefstal de positie te kunnen bepalen.
Maar ook kunnen opspoormiddelen worden gebruikt om bijvoorbeeld kinderen of ouderen die aan dementie lijden te helpen hun positie te vinden in situaties waarin ze hulp nodig hebben. Zelfs als u bijvoorbeeld ondernemingen in onbegaanbare en afgelegen gebieden onderneemt, kan het een voordeel zijn om een volgapparaat mee te nemen. Aan de ene kant geeft dit een direct overzicht van de afstand die je hebt afgelegd, en aan de andere kant is het natuurlijk veiliger als je in geval van nood sneller gevonden kunt worden.

De eisen voor het lokaliseren van apparaten variëren sterk en zijn afhankelijk van het doel waarvoor ze bestemd zijn. Voor huisdieren moeten ze zo klein mogelijk zijn, zodat …om je niet te veel lastig te vallen. Een voldoende lange levensduur van de batterij is ook een voordeel, zodat de zenders enkele dagen kunnen worden gebruikt zonder op te laden.
Bij het gebruik van lokalisatie-apparatuur in voertuigen kunnen de zenders ook aanzienlijk groter zijn. Dit gaat meestal gepaard met een aanzienlijk langere bedrijfstijd.
Voor het lokaliseren van misplaatste kleinere items, zoals een sleutelbos of zelfs modelvliegtuigen, worden meestal zenders gebruikt. Deze zijn vrij klein en hebben een lange levensduur van de batterij door de zuivere richtingbepalingsfunctie.
Bij het gebruik van lokalisatietoestellen op mensen moeten de zenders ook niet te groot zijn, zodat ze comfortabel kunnen worden gedragen of zonder problemen in een tas kunnen worden opgeborgen.
In het geval van zenders voor dieren kunnen andere extra functies voor het lokaliseren van apparaten ook voordelig zijn. Het is bijvoorbeeld heel goed mogelijk dat een kat de halsband met de zender verliest. In dit geval is het zeer praktisch als de zender optische of akoestische signalen kan uitzenden om de verloren gegane zender sneller terug te vinden.
Bij het gebruik van lokalisatietoestellen voor kinderen of senioren kunnen andere functies, zoals een alarmknop, nuttig zijn.
Bij gebruik van een GPS-zender in voertuigen moet het idealiter mogelijk zijn om deze te bedienen via de batterij van het voertuig. Bij gebruik van de zender in voertuigen moet deze zo goed mogelijk worden verborgen, zodat deze bij diefstal niet onmiddellijk kan worden teruggevonden. In dit geval is het voordelig als u de zender niet regelmatig handmatig hoeft op te laden.

Onze Top 10 – lokaliseren van apparaten

Meestal wilt u de huidige positie van het gezochte object direct op uw Smartphone of PC krijgen. Alleen GPS-zenders zijn effectief geschikt voor dit doel. Maar GPS-zenders hebben ook verschillende nadelen. De levensduur van de batterij is vaak beperkt en ze werken meestal alleen buitenshuis. Bovendien zijn de zenders vaak relatief groot. Een alternatief zijn hier richtingbepalers. Deze werken ook in gebouwen zonder problemen, zijn veel kleiner en lichter en de levensduur van de batterij is veel langer, soms gaat de batterij van een volgapparaat zelfs enkele jaren mee. In ruil daarvoor is het bereik beperkt tot een paar honderd meter tot 1-2 kilometer, afhankelijk van de zender en moet u zelf met de ontvanger gaan zoeken om de zender te lokaliseren en te vinden. Daarom zijn richtingbepalers meestal alleen nuttig als het object dat u zoekt in de directe omgeving ligt. Tracking transmitters zijn daarom geschikt voor huisdieren, maar ook voor modelvliegtuigen, sleutelhangers etc.
Het voordeel van richtingbepalers is dat u slechts eenmalig hoeft te betalen voor de aankoop en geen lopende kosten heeft voor de datatransmissie. Bovendien kunt u een opsporingsapparaat tot op de centimeter lokaliseren. Bij GPS-zenders daarentegen is er vaak een zekere onnauwkeurigheid, zelfs in de open lucht, en zonder extra functies is het moeilijk om de GPS-zender te vinden.

Bekende fabrikanten van GPS-zenders in de huisdierensector zijn Tractive, Weenect, Petpointer, Kaddz of Pods. Voor trackingapparatuur zijn er bedrijven als Miaufinder, Girafus, TabCat of Wichmann.
Weenect produceert ook zenders speciaal voor kinderen of senioren.
Andere fabrikanten van persoonlijke zoekers zijn PAJ, Incutex, VarioCall, Qiilu of Zembro.
De tracking-zenders TabCat of Loc8tor zijn ook zeer geschikt als keyfinder.
Op het gebied van volgapparatuur voor voertuigen zijn er GPS-zenders van Blaupunkt, TKStar, AMG, PAJ, Incutex of Autowacht.

Omdat GPS alleen buitenshuis werkt, zijn er nu veel zenders die Voor de werking van GPS-zenders is meestal altijd een SIM-kaart nodig. Er zijn meestal twee varianten. Ofwel herlaadt u uw krediet, ofwel neemt u een abonnement. Welke variant meer voordelen biedt, hangt af van het gebruik van de GPS-zender. In feite vereist elke positietransmissie een datavolume waarvoor betaald moet worden. Sommige zenders werken ook met het feit dat alleen een SMS met een link naar de huidige positie wordt verstuurd.
De abonnementsfunctie is meestal alleen nodig voor huisdieren als u regelmatig opnames wilt maken van hun posities. Voor personen of objecten is het echter meestal voldoende om alleen de positie aan te vragen wanneer deze nodig is. In dit geval zou een abonnement niet nodig zijn en is het veel goedkoper om een zender te gebruiken die met krediet op de SIM-kaart werkt.
Bij een abonnement moet u ervoor zorgen dat de kosten in verhouding zijn en dat het abonnement zonder problemen kan worden opgezegd om niet lang te moeten blijven betalen als u het station verliest. Sommige fabrikanten bieden ook een gratis proefmaand aan, zodat u bij terugkomst nog geen abonnement heeft genomen. Andere aanbieders bieden zelfs een soort verzekering aan tegen een kleine toeslag, die de zender vervangt in geval van verlies.
De meeste GPS-zenders werken via een app. De meeste kunnen parallel worden bediend, maar ook vanaf een PC of de posities kunnen worden weergegeven. Als u geen bijbehorende smartphone heeft, moet u er dus voor zorgen dat de bediening van het volgapparaat niet uitsluitend via de app mogelijk is.

Toebehoren voor het lokaliseren van apparaten zijn bijvoorbeeld verkrijgbaar in de vorm van vervangende batterijen die een continue werking mogelijk maken. Deze zijn zeer praktisch, vooral voor huisdieren, omdat het niet noodzakelijkerwijs praktisch is voor buitenkatten om ze in huis te houden tot de lege batterij is opgeladen.
GPS-zenders voor kinderen of senioren zijn vaak niet alleen beschikbaar als pure zenders, maar ook geïntegreerd in bijvoorbeeld een horloge. Dit geeft de GPS-zender een andere nuttige functie en maakt hem minder opvallend. Bovendien wordt de zender direct op het lichaam gedragen en niet snel vergeten of blijft de tas waarin hij zich bevindt ergens liggen.
Er zijn ook andere accessoires verkrijgbaar in de vorm van beschermhoezen, die extra bescherming bieden tegen water en vuil als de zender er zelf geen heeft.