Vormgeving

Test & vergelijk Vormgeving

De beste Shapewear 2022 in vergelijking

Wat is een shapewear?

Shapewear, ook wel shaping underwear genoemd, is een onderkledingstuk dat onherroepelijk de vorm van het lichaam van de drager verandert om zoiets als een meer modieus figuur te bereiken. De functie van shapewear is niet om een fysieke eigenschap te verbeteren (zoals een padded bra bijvoorbeeld zou doen), maar om het lichaam of de massa beter te verdelen. Bepaalde stijlen van shapewear zijn essentieel geweest voor sommige modebewegingen en zijn nodig geweest tijdens verschillende modetijdperken.

Eisen voor goedgevormde kleding

Een goed gevormd kledingstuk moet zowel comfortabel zijn om te dragen als om zijn doel te dienen. Het is daarom belangrijk dat het product zeer dicht bij het lichaam ligt, het aanspant en vormgeeft, maar toch comfortabel genoeg is om zonder problemen enkele uren te kunnen dragen. Bovendien mag het product niet snel zijn vorm verliezen, zelfs niet nadat het meerdere malen is gedragen. Hetzelfde geldt als het product regelmatig in de machine of met de hand wordt gereinigd.

Onze Top 10 – Vormgevingsadvies

Toepassingsgebied van de Shapewear

Vormkleding moet over het algemeen dienen om het lichaam in een betere vorm te brengen. Shapewear kan worden gecategoriseerd op basis van het aangeboden niveau of de aangeboden vormcontrole, bijvoorbeeld licht, medium of stevig. De eenvoudigste basis is een body liner of body, die een ultralicht jersey pak vormt en een licht gladmakend effect biedt. Deze zijn verkrijgbaar in een volledig pak (verkorte benen) of in een ondershirt met lijfje. Het jersey pak is beter en is verkrijgbaar in jongensbeng- en capribeenlengte, met spaghettibandjes, laag uitgesneden halslijnen en zelfs Ruguitsnijdingen beschikbaar om de aandacht niet te trekken onder het buitenste kledingstuk waaronder de shapewear wordt gedragen. Deze maken het figuur zachtjes glad en zorgen voor een lichte ondersteuning. Er zijn ook microfiber bodice en shorts of „hot pants“. Riemen worden vaak „body shapers“ of „contourkleding“ genoemd. Deze Shapewear bestaat uit meer Lycra Spandex in vergelijking met de 10% Lycra / 90% katoen mix van de meeste leotards en biedt maximale vorm en ondersteuning.

Wat zijn de alternatieven voor Shapewear?

Shapewear kan ook worden gedragen als een nauwsluitend kledingstuk omdat het het lichaam een betere vorm geeft. Dit heeft natuurlijk minder effect op het lichaam, maar kan gemakkelijk wat vetrolletjes verbergen. Zelfs een gewone riem kan vet verbergen als hij op de juiste manier wordt gebruikt. Immers, shapewear verandert het lichaam slechts tijdelijk, zodat het enige wat telt het eindresultaat in de spiegel met kleding erop is. Dit kan vaak worden bereikt door het gebruik van passende kleuren, patronen en snitten, zoals de shapewear test heeft aangetoond.

Welke fabrikanten van shapewear zijn er?

Hunkemöller, Lesera, Slim Shirt, Timarco en Herzog & Bräuer zijn slechts enkele van de vele fabrikanten van shapewear. Er zijn veel bedrijven die contourkleding verkopen en dus is de keuze vaak moeilijk. Er zijn ook veel voor- en nadelen van verschillende producten.

Innovaties op het gebied van Shapewear

Fabrikanten onderzoeken regelmatig nieuwe en betere mogelijkheden voor shapewear, op het gebied van comfort, stofkwaliteit en vorm. Er verschijnen ook nieuwere modellen op de markt die er net zo goed uitzien als een gewone broek, zodat shapewear niet meer noodzakelijkerwijs onder de kleding kan worden gedragen. Dit zou vooral nuttig moeten zijn in de hete maanden.

Voordelen bij de aankoop van een

Shapewearim Internet

De Shapewear Test toont aan dat niet alleen Shapewear maar ook veel andere producten een veel ruimere keuze online bieden. Dit betreft zowel de merken of fabrikanten als de soorten shapewear en het uiterlijk, de kleur, de maat en de prijs. Bovendien kunnen deze attributen op het internet met elkaar worden vergeleken voordat ze worden gekocht om een goede tot zeer goede prijs-kwaliteitverhouding te bereiken. Meningen en beoordelingen van klanten kunnen u ook helpen om het juiste product online te kiezen.

Waar moet je op letten als je een shapewear koopt?

Helaas is niet alle shapewear hetzelfde. Veel fabrikanten verkopen kledingstukken die beloven het lichaam te vormen, maar die de shapewear test niet kunnen doorstaan. Vaak passen deze kleren strak op het lichaam, maar bedekken dan slechts een paar gebieden. Bij de aankoop van een shapewear product moet u er daarom op letten dat het is ontworpen uit een robuust en bestendig materiaal. De juiste kleur is ook belangrijk. Terwijl zwart vaak de keuze is voor bovenkleding, omdat de kleur deze slank maakt, is het belangrijk om op te merken dat zwarte shapewear duidelijk zichtbaar is onder witte kleding. Niet andersom. Als het budget het toelaat, moet u dus investeren in meerdere kleuren.

Handige accessoires voor Shapewear

Shapewear alleen is al nuttig, maar in combinatie met andere shapewear kan het een nog beter effect hebben op het lichaam. Anders is shapewear zo ontworpen dat het onder elke vorm van kleding kan worden gedragen.