wallpapers

Test & vergelijk wallpapers

De beste wallpapers 2022 in vergelijking

Welk behang past bij u? – Achtergrondtypes eenvoudig uitgelegd en tips

Is een verandering van omgeving dringend noodzakelijk voor u? Wat elke normale burger zich tegenwoordig kan veroorloven was in het Oosten alleen nog maar betaalbaar voor vorsten of rijke burgers. In die tijd werd het behang gemaakt van leer of later van perkament, dat geleidelijk aan de grote wandtapijten verving.
In de 14e eeuw werd het behang gemaakt van stof, dat in China al van papier was gemaakt. In de 16e eeuw kwamen deze met de hand versierde Chinese papieren behangpapieren naar Europa, waarna ze efficiënt werden geproduceerd in Engeland en Frankrijk. De verwerking was vrij uitgebreid en alleen de hogere sociale klasse kon zich deze luxe veroorloven.
Pas toen het industriële tijdperk in het midden van de 19e eeuw begon, werd de productie sneller en meer mechanisch. In Duitsland werd het echter pas na de oorlog betaalbaarder voor de bevolking. Vandaag de dag is er zo’n breed scala aan patronen en texturen dat het gemakkelijk is om het spoor bijster te raken. Dit rapport beschrijft de traditionele behangtypes, hun voor- en nadelen, evenals tips en alternatieven.

papierbehang

Zoals de naam al aangeeft, bestaat het papierbehang uit verschillende lagen papier. Hoe meer lagen er op elkaar liggen, hoe robuuster en kwalitatief beter het is.

Voordelen
– goedkoop,
– Grote selectie,
– milieuvriendelijk, omdat de tweede papierlaag vaak van gerecycled papier is gemaakt,
– ademend.

Nadelen
– het oppervlak moet zeer glad zijn,
– moet de pasta in werking treden,
– is soms moeilijker te verwijderen als hij wordt verwijderd.

tips
Daar papierbehang is niet zo dik, het oppervlak moet altijd glad zijn, gaten moeten worden gedicht met een spatel en eventueel resterend behang moet volledig worden verwijderd.

vliesbehang

Het vliesbehang bestaat uit een mengsel van textiel- en cellulosevezels die met een bindmiddel worden samengeperst. Dit maakt het zeer slijtvast.

Voordelen
– zeer gemakkelijk te behangen,
– geen inweektijd. De pasta wordt direct op de muur geplaatst,
– eenvoudige verwijdering van het behang,
– vlamvertragend,
– ademend,
– kan ook in natte ruimtes worden gebruikt.

Nadelen
– duurder dan conventioneel papieren behang,
– niet bijzonder milieuvriendelijk, omdat er vaak componenten zoals plastic, PVC of weekmakers worden gebruikt.

tips
Als u iets goeds voor het milieu wilt doen, moet u kijken naar de ingrediënten van non-woven behang. U vindt er ook milieuvriendelijk vliesbehang.

Onze top 10 – koop wallpapers

houtsnippersbehang

Het houtsnippersbehang bestaat uit drie lagen papier, die samen met houtvezels worden verwerkt. Er zijn verschillende maten van de houtvezels, die fijner of grover kunnen zijn.

Voordelen
– geschikt voor allergiepatiënten,
– ademend,
– milieuvriendelijk, omdat het is gemaakt van gerecycled papier en geen weekmakers, PVC of oplosmiddelen bevat
– kan meerdere keren overschilderd worden,
– goedkoop.

Nadelen
– heeft tijd nodig om de Kleisters te laten weken,
– hoger risico op schimmelaantasting,
– moeilijk te verwijderen,
– Patronen moeten vaak zelf geschilderd worden.

tips
Voor een niet eens zozeer ondergrondse ondergrond is het houtsnippersbehang optimaal, want door de houtvezels kan men dit gemakkelijk verbergen. Omdat het overschilderbaar is, kunnen de overgangen gemakkelijk worden verborgen en kunnen individuele patronen worden ingevoegd. zal zijn.

textielbehang

Een textielbehang bestaat uit papier, waarop verschillende soorten patronen van textiel worden verwerkt. Dit textiel kan zijde, katoen, linnen, wol, jute of plastic zijn.

Voordelen
– grote keuze aan patronen en textiel,
– edele verschijning,
– lange houdbaarheid,
– geluids- en warmte-isolerend,
– minder vervuilen.

Nadelen
– niet gemakkelijk te behangen,
– gevoelig oppervlak,
– heeft tijd nodig om te weken,
– duur om te kopen,
– Goedkopere modellen zijn vaak niet duurzaam.

tips
Om dit elegante behang zijn glans te geven, moet een ervaren persoon het op de muur aanbrengen, anders kan het resultaat sober zijn.

geprofileerd behang

Doordat de patronen van het geprofileerde behang in een verhoogde positie op de basis worden geschuimd, ontstaat er een 3D-effect. Een echte blikvanger.

Voordelen
– robuust,
– lichtbestendig,
– geschikt voor keuken en badkamer, omdat ze zeer goed ademend zijn.

Nadelen
– kostbaar,
– De inweektijd moet in acht worden genomen,
– niet gemakkelijk te behangen.

tips
De ondergrond moet glad, schoon en droog zijn. De instructies voor het aanbrengen moeten precies worden opgevolgd, want het behangen van het geprofileerde behang vereist nauwkeurig werk.

andere soorten behang
– fotobehang
het is vaak slechts aan een deel van de muur bevestigd om als blikvanger te fungeren.
– Mataalfolie behang
het oppervlak bestaat uit metalen onderdelen, die net als het fotobehang kunnen worden gebruikt voor
optische verfraaiing.
– Veloursdecor behang
hun oppervlak bestaat uit natuurlijke of synthetische vezels, die aan elkaar zijn gelijmd met
is bevestigd aan het papier of vlies. Dit soort behang is zeer
hoge kwaliteit en behoort tot de dure groep.

Accessoires
Wat heb je nodig om te behangen nadat je hebt besloten tot een behang?

– Behangtafel,
– Plakken (u kunt uit de instructies in de handleiding van de
behang),
– Plakemmer,
– een oude houten lepel om de pasta te mengen,
– Behangrail om rechte lijnen te trekken,
– Behangborstel,
– Vouwregel,
– Potlood,
– Schaar,
– Waterpas,
– Naadlijm, omdat de naden zich graag openen,
– Ladder,
– Keukenhanddoeken om het overtollige notenluik af te vegen.

Alternatief voor behang

vloeibaar behangpapier/katoenpleister
Dit dure alternatief moet worden toegepast op een glad, schoon oppervlak. Het is milieuvriendelijk, ademend en zorgt voor een goed binnenklimaat. Er moet echter worden opgemerkt dat de tijd om te drogen soms dagen kan duren. Rokers wordt ook geadviseerd om het niet te gebruiken omdat de geur van sigaretten in het behang dringt.

Rolgips
Rolpleister is een goedkoop alternatief voor het klassieke behang. Het kan kan kant-en-klaar gemengd op de markt worden gekocht. Om het toe te passen heb je een rol nodig en is er geen professionele vaardigheid vereist. Het nadeel is dat het oppervlak er een beetje krasgevoelig kan uitzien. Er zijn verschillende maten van de korrels in het rolpleister, die fijner of grover kunnen zijn.

BioCell
Dit perfecte ecologische product is bijzonder geschikt voor woonruimtes. De varianten variëren van fijne tot grove structuren. Omdat hij bijzonder robuust is, moet hij bij het verwijderen worden geschuurd. BioZell is ook te vinden in speciaalzaken of op het internet.

winkeltips

Voordat u volledig gemotiveerd naar de dichtstbijzijnde bouwmarkt gaat, moet u eerst de muren opmeten, zodat u niet te veel behang aan de ene kant of te weinig aan de andere kant koopt. Beide zouden alleen maar vervelend zijn.
Soms kan het handiger zijn om met een muisklik alles thuis te doen. De keuze lijkt eindeloos en de leveranciers lokken u met aanbiedingen. Als je hierdoor overweldigd wordt en de voorkeur geeft aan Als u advies nodig heeft, bent u bij de vakhandel aan het juiste adres. De daar opgeleide medewerkers zullen u graag helpen.
Als je precies weet wat je wilt en je koopt toch liever alles op het internet, dan is er veel voor je beschikbaar. Een ander voordeel van online kopen is dat u de beoordelingen van klanten over het product kunt lezen.
Is een professionele evaluatie belangrijk voor u? Verschillende instituten hebben een zogenaamde behangproef uitgevoerd, waarbij verschillende punten zoals de conditie, de kleurkwaliteit, de verwerking en nog veel meer werden getest.

Bereken de behoefte aan behang

hoeveel rollen u nodig heeft voor het behangen, kunt u eenvoudig berekenen met de formule

Kameromtrek x kamerhoogte / 5 = aantal benodigde rollen

Ramen, deuren of radiatoren die niet behangen zijn, hoeven niet verwijderd te worden. Aangezien er altijd afval te plannen is, kan dit worden gebruikt voor dit doel.
U moet ook twee extra rollen plannen – hoe meer muren u moet behangen, hoe meer reserve rollen u nodig hebt. Als u hebt besloten om patroonbehang te gebruiken, moet u er ook rekening mee houden dat u meer afval moet toestaan, omdat de patronen aan alle kanten moeten overeenkomen om een harmonieus resultaat te garanderen.