Warmtepistool

Test & vergelijk Warmtepistool

Het beste warmtepistool 2022 in vergelijking

Wat is een warmtepistool?

Een warmtepistool werkt als een haardroger, met het verschil dat er veel warmere lucht kan worden uitgestoten.

Effect van een warmtepistool

Door het uitstoten van hete lucht in verschillende warmtegraden zijn warmtepistolen nuttige handgereedschappen voor vele werkzaamheden, zoals het vormen van kunststoffen, het aanbrengen van lijmfolies, het verwijderen van verflagen of vernis, het versnellen van uithardingsprocessen of het drogen en ontdooien van ijs.

Toepassingsgebieden Heteluchtpistool

Barbecuekool kan gemakkelijk worden ontstoken met een warmtepistool, was verspreidt zich gemakkelijker op verwarmde oppervlakken en kunststoffen kunnen worden gebogen over vormen bij verhitting. Putty droogt sneller onder een heteluchtdouche, tweecomponentenlijmen hechten sneller als er warmte wordt aangebracht. Lijmfolies worden gelijkmatig en snel aangebracht met een warmtepistool.
Het piepschuim kan gemakkelijk door hitte worden gesneden en de randen zijn ook direct afgedicht. Een aangesloten puntmondstuk bundelt de warmte van warmtepistolen en soldeerpunten. Aangedreven moeren kunnen worden losgemaakt door de toepassing van puntwarmte.

Wie heeft er een warmtepistool nodig?

Heteluchtpistolen worden zowel in de hobby- als in de beroepssector gebruikt en maken het mogelijk om tal van taken uit te voeren zonder een open vlam te hoeven hanteren. Toch is het noodzakelijk om voorzichtig te werken, want een warmtepistool kan ook warmte tot 650° C afgeven.

Koop onze Top 10 – warmtepistool

Welke soorten

Zijn er heteluchtpistolen?

Heteluchtpistolen zijn in vele uitvoeringen verkrijgbaar. Van het eenvoudige beginnersmodel tot het professionele merkapparaat. Praktisch zijn die apparaten die ook een mogelijkheid hebben om te staan, zodat beide handen voor het werk kunnen worden gebruikt. Zoals bijna alle handgereedschappen zijn er ook warmeluchtpistolen in batterijbedrijf.

Toepassingsgebied warmtepistool

Zoals reeds vermeld in de toepassingsgebieden is een warmtepistool veelzijdig inzetbaar. Dus bijvoorbeeld ook in het huishouden of in de tuin. De hete lucht helpt ook om onkruid, ongedierte en schimmel te vernietigen of om de koelkast moeiteloos te ontdooien.

Vereisten voor een goed warmtepistool

Bij een warmtepistooltest werden de volgende criteria als essentieel beschouwd. Het is belangrijk dat de temperatuur zo constant mogelijk kan worden geregeld en dat het pistool ook bij koude temperaturen kan worden gebruikt, zodat de sproeiers snel en zonder tijdverlies kunnen worden verwisseld. Een gebruik in de manuele maar ook in de staande modus is voordelig en daarom is een ergonomisch goed gevormde handgreep en/of een stabiele, slipvrije basis van groot belang.

Voor- en nadelen van een warmtepistool

Voordelen
– Geen open vuur nodig
– Veelzijdige toepassingsmogelijkheden
– Gemakkelijke bediening
– Tijdsbesparing door gerichte toepassing
– Bescherming tegen oververhitting
– Talrijke accessoires
Nadelen
– Hoger gewicht bij gebruik van batterijen

Waarop moet ik letten bij de aankoop van een warmtepistool?

Het is belangrijk om het temperatuurbereik te kennen, dat tussen 50° C en 650° C moet kunnen worden ingesteld. Er moet ook rekening worden gehouden met het geluid van de ventilator en met de mogelijkheid om het luchtdebiet aan te passen.

Innovaties op het gebied van warmtepistolen

De verscheidenheid aan heteluchtpistolen die in de handel worden aangeboden wordt steeds groter in termen van prestaties, handigheid, maar ookDesign. Veel modellen zijn al uitgerust met een geheugenfunctie of een menu dat naar wens kan worden geprogrammeerd.

Welke fabrikanten van warmtepistolen zijn er?

Bosch biedt als traditionele fabrikant van gereedschappen heteluchtpistool aan, net als Mannesmann, Steinel of Makita en Hitachi. Veel no-noame-merken zijn ook op het internet te vinden.

Korte informatie over toonaangevende fabrikanten van heteluchtpistolen

Als fabrikant van elektrisch gereedschap is het merk Bosch een belangrijke producent. Steinel is sinds de jaren ’80 gespecialiseerd in de productie van thermisch gereedschap. Mannesmann-modellen zijn te vinden in vele bouwmarkten en worden – net als alle andere – gebruikt door iedereen, van hobbyisten tot professionals.

Internet vs. gespecialiseerde handel: waar is de beste plaats om een warmtepistool te kopen?

Omdat zelfbediening ook in bouwmarkten wordt gebruikt, kunt u in deze winkels weinig uitgebreid advies verwachten. Het internet is een uitstekende manier om informatie te verkrijgen over uw eigen wensen, vooral om te weten te komen welk model het meest geschikt lijkt voor de uit te voeren werkzaamheden en voldoet aan alle eisen (ook met betrekking tot de meegeleverde accessoires).

Wetenswaardigheden & gids voor het warmtepistool

Het verhaal
Aangezien een warmtepistool gebaseerd is op de functie van een haardroger, is het vermeldenswaard dat de eerste haardroger al in 1890 werd ontwikkeld. Pistoolvormige modellen kwamen in de jaren vijftig in de mode en ontwikkelden zich snel.

Cijfers, gegevens, feiten
De blazer van een warmtepistool kan temperaturen tot 650° C genereren. Ter vergelijking: een haardroger bereikt ongeveer 60° C en een oven maximaal 250° C.

Prijzen: hoeveel kost een warmtepistool?
Laaggeprijsde modellen zijn verkrijgbaar vanaf 20 Euro. Afhankelijk van de geleverde accessoires en het merk van de fabrikant kan een warmtepistool tot 90 euro kosten. Euro kosten.

Nuttige accessoires voor het warmtepistool

Belangrijke accessoires zijn clip-on nozzles die de warme luchtstroom doelgericht kunnen leveren, zodat er nauwkeurig kan worden gewerkt in overeenstemming met het gewenste toepassingsgebied. Sets bestaande uit een warmtepistool inclusief diverse opzetstukken en een transportkoffer zijn voordelig.

Alternatieven voor het warmtepistool

Soldeerbouten en bunsenbranders zijn tot nu toe gebruikt als een bewezen alternatief voor een warmtepistool, maar ze moeten niet worden onderschat als een bron van gevaar.