Warmtepompen Ketel

Link
Verfügbarkeit
Preis
Weitere Angebote

Test & vergelijk Warmtepompen Ketel

Elektrische kachels en elektrische boilers zijn grote verbruikers van elektriciteit in het huishouden. Toch zijn er nog steeds veel te veel elektrische boilers in gebruik. Waardevolle elektriciteit wordt verspild voor dit type waterverwarming. Elektrische ketels worden tegenwoordig bijna nooit meer geïnstalleerd. Een goed alternatief voor elektrische ketels zijn warmtepompketels.

Warmtepompketels zijn de afgelopen jaren op de voorgrond getreden. De warmtepompboiler is een ketel waarin een warmtepomp is geïnstalleerd. Het water wordt verwarmd met afvalwarmte. De ketels recupereren het grootste deel van de warmte uit de lucht in de kamer. Een positief effect is dat de kamerlucht wordt gedroogd. Vochtige muren drogen uit. Tegenwoordig worden veel huizen door een warmtepompboiler van warm water voorzien. Ongeveer 65 procent van de benodigde energie komt uit de omgevingslucht. De overige 35 procent is afkomstig van het elektriciteitsnet. De ketel heeft een warmtepomp. Het kan het gebruiken om water te verwarmen tot 50 à 60 graden. Er is ook elektriciteit nodig om het water te verwarmen tot hogere temperaturen. Met een warmtepompboiler kan tot 100 euro per persoon per jaar aan stookkosten worden bespaard. De ketel heeft een 230 volt aansluiting met 16 ampère nodig voor de stroomvoorziening. Er wordt een onderscheid gemaakt tussen split-units en compact-units voor warmtepompketels. Gesplitste eenheden hebben een grotere opslagtank en zijn geschikt voor huishoudens. met meer mensen.

Hoe efficiënt de warmtepompboiler is, hangt af van de watertemperatuur en de omgevingstemperatuur. Om efficiënt en economisch te kunnen werken, moeten deze temperatuurverschillen klein zijn. De temperatuur van het warme water moet daarom laag worden gehouden. Een goede combinatie is een warmtepompboiler en zonne-energie. Oude elektrische ketels moeten worden vervangen door een warmtepompboiler. Elektriciteit kan worden bespaard. De jaarlijkse besparing per persoon, in vergelijking met olieverwarming, kan oplopen tot honderd euro. De ketel is nooit op slot. Indien nodig kan met een 300 liter warmtepompboiler tot 900 liter warm water per dag worden geproduceerd. Als 1 miljoen elektrische ketels worden vervangen door warmtepompketels, kan een kerncentrale worden stilgelegd. Voor een 4-persoonshuishouden worden de aanschafkosten van een warmtepompboiler in drie tot vijf jaar bespaard. Daarna is de ketel winstgevend. Welk model het beste is, is te zien in een warmtepompketeltest.

Onze Top 10 – Warmtepompketels

Om een warmtepompboiler effectief te kunnen gebruiken, moet er een warmtebron in huis zijn die niet wordt gebruikt. Als de ketel niet voorzien is van een warmtebron, koelt de lucht snel af. De ketel werkt nu niet efficiënt en heeft 100 procent elektriciteit nodig. Dit wordt een thermische kortsluiting genoemd. Normale kamerlucht is alleen voorwaardelijk geschikt voor het gebruik van een warmtepompketel. In de kou Het koelt deze lucht aanzienlijk af in het seizoen. In dit geval is het beter om het water te verwarmen met de centrale verwarming. Een warmtepompboiler heeft tijdens het stookseizoen een warmtebron nodig. Ventilatie- of olieverwarmingssystemen zijn goede warmtebronnen. De afvalwarmte van een olieverwarmingssysteem wordt dus verstandig gebruikt. De omgevingstemperatuur van een warmtepompboiler moet tussen de 8 en 30 graden liggen. Als de temperatuur lager is, is een ontdooimiddel nodig. Kleine ruimtes zijn zeer geschikt voor warmtepompketels. De lucht in de kamer wordt gekoeld en ontvochtigd. Muren drogen uit en er wordt geen vocht afgezet. Warmtepompketels zijn vooral nuttig wanneer ze een elektrische ketel vervangen. Een verwarmingssysteem heeft meer zin. De warmtepompboiler is een mooie aanvulling.

Het eenvoudigste alternatief is natuurlijk een verwarmingssysteem. Dit is echter niet milieuvriendelijk. Stookolie heeft ook zijn prijs. Een goed alternatief voor een warmtepompboiler is het verwarmen van water met behulp van zonne-energie. Deze methode verspreidt zich steeds meer. 70 procent van het water kan worden verwarmd door zonne-energiesystemen. Bij deze methode, thermische verwarming, worden zonnecollectoren op het dakvlak van het huis gemonteerd. Bijna elk huisdak is hier geschikt. Gecombineerde verwarmingssystemen zijn altijd zinvol. Dergelijke systemen zorgen het hele jaar door voor warm water. Het energierendement is hoog en het water wordt op een milieuvriendelijke manier verwarmd. Zonne-energiesystemen kunnen goed gecombineerd worden met warmtepompen. Een ander populair alternatief zijn houtvergassingsketels. De verbranding is laag in vervuilende stoffen. Het is een robuuste en compacte ketel. De verbrandingskamer is keramisch. Voor elk object zijn er optimale ketels. De combinatie met een buffervat maakt het mogelijk om water te verwarmen. Het rendement, de verbrandingswaarde en de levensduur van de ketels zijn optimaal.

Een toonaangevende fabrikant van warmtepompketels is de firma Viessmann. Het bedrijf bestaat sinds 1966 en de relatie met de klanten is gebaseerd op partnerschap en eerlijkheid. Viessmann is begaan met zijn ecologische, economische en sociale verantwoordelijkheid. Viessmann heeft een duidelijke invloed op de technische vooruitgang. Een andere bekende fabrikant is het bedrijf Siegrist. Dit is een familiebedrijf dat al 45 jaar bestaat. Siegrist is gespecialiseerd in verwarmings- en ventilatietechniek. Andere bedrijven die warmtepompboilers produceren zijn Atlantic, Stiebel-Eltron, Wolf en Dimplex.

Met de huidige warmtepompboilers wordt de geluidsemissie sterk gereduceerd. Veel producten overtuigen door een modern design. Delen van het oppervlak zijn beschikbaar in materialen zoals leer of hout. De ketels kunnen worden aangestuurd via Smartphone, Pc of tablet. Ze kunnen worden geïntegreerd in slimme thuissystemen. Trillingsontkoppeling, circulatiepompen, hoogwaardige veiligheidskleppen en de verwerking van flexibele slangen zijn moderne innovaties.

Wie een warmtepompboiler op het internet wil kopen, heeft een aantal voordelen. De tijd dringt Neem de tijd om de tests van de warmtepompboiler en de portalen door te lezen om een indruk te krijgen van de verschillende modellen. U bent niet gebonden aan de producten van een bepaald bedrijf op het internet. De technische functies, de optiek en het ontwerp worden in detail gepresenteerd op het internet. U komt ook te weten of de producten gemakkelijk te gebruiken en consumentvriendelijk zijn. Vergelijk op uw gemak. Verschillende warmtepompketeltests zullen u vertellen welke producten van hoge kwaliteit zijn. U kunt de afzonderlijke ketels van dichtbij bekijken op het internet. Klantenreviews helpen u ook bij uw aankoopbeslissing. Als u een ketel op het internet bestelt, wordt deze aan u geleverd. Vervelende klantenadviseurs en afspraken behoren tot het verleden. Zo kunt u goed nadenken over uw beslissing, zonder enige tijdsdruk.

Het is zeer belangrijk voor welk doel of welke ruimte de warmtepompboiler geschikt moet zijn. De grootte van de ketel is afhankelijk van het aantal personen in het huishouden. Een warmtepompboiler draait niet continu. De looptijd speelt dus ook een rol. Afhankelijk van de leverancier kan de levering een kostenfactor worden. Er moet een ruilrecht beschikbaar zijn. Natuurlijk moet het product van hoge kwaliteit zijn. De prijs is niet de doorslaggevende factor.

Warmtepompketels moeten regelmatig worden onderhouden. Het veiligheidsventiel is een van de meest voorkomende accessoires. Het is een dragend onderdeel. Het is de moeite waard om een fijn filter te installeren. Het is geïnstalleerd in de koudwaterleiding. Dit filter houdt vreemde voorwerpen weg. De installatie van veiligheidsanodes verlengt de levensduur van de ketel. Ze moeten worden aangesloten op de ketelwand. Ook moeten er bij de koud- en warmwateraansluiting onafhankelijk van elkaar isolerende fittingen worden aangebracht.