Wastafelmontage

Link
Verfügbarkeit
Preis
Weitere Angebote

Test & vergelijk Wastafelmontage

Wat is een wastafelkraan?

Wastafelkranen zijn kranen waarbij warm en koud water worden gemengd dankzij een mengkraan. Ze kunnen met één hand worden bediend en leveren het water op precies de gewenste temperatuur. Wastafelmengkranen zijn verkrijgbaar in vele verschillende uitvoeringen en maten.

Eisen aan een goede wastafelkraan

Bij het testen van de wasbakinrichting wordt bijzondere aandacht besteed aan de afwerking en het materiaal. Dit geldt ook voor onderdelen zoals de afdichtingen.
Bij wastafelkraan-tests wordt het ook van groot belang geacht dat de wastafelkraan gemakkelijk te gebruiken is. De elementen voor het instellen van de watertemperatuur moeten glad zijn en mogen niet wiebelen. De kranen van de wasbak kunnen verschillende geluidsniveaus maken, die met testmarkeringen worden geclassificeerd. Klasse I is de beste klasse. Als het apparaat geen keurmerk heeft, mag het niet worden geïnstalleerd in huizen met meerdere huurappartementen.
Bovendien wordt er bij het testen van een wastafelfitting op gelet dat de fabrikant reserveonderdelen zoals kleppen en beluchters voor de wastafelfitting beschikbaar heeft. Dit is meestal alleen het geval voor producten die voldoen aan de EU-normen.

Toepassingsgebied van de wastafelkraan

Tegenwoordig zijn wastafelkranen in elk huishouden te vinden. Ze zijn zowel in de badkamer als in het gastentoilet nodig. De keuze aan producten is zeer groot en er is voor elke badkamer en elke smaak wat wils.

Onze Top 10 – Wastafelkranen

Welke alternatieven voor een wastafelkraan zijn er?

Als u iets speciaals in uw badkamer wilt, moet u de volgende alternatieven overwegen Installeer een armatuur met zijdelingse bediening voor een standaard wastafelarmatuur. Wastafelijzers met zijbediening zien er slanker uit en hebben een moderner design.

Welke fabrikanten van wastafelkranen zijn er?

In de volgende lijst vindt u fabrikanten van wastafelkranen:

Awa-kraan
Auralum
Hansgrohe
Grohe
Ideale standaard
Dornbracht
Kludi
Keuco
Hansa

Innovaties op het gebied van wastafelfittingen

De Dyson Airblade Tap wastafelkraan is gloednieuw op de markt en heeft de Design Plus award gewonnen. De wastafelkraan is uitgerust met infraroodsensoren die de positie van de handen registreren en eerst de waterstraal activeren. Na het wassen van uw handen activeert het de handdroger wanneer u uw handen onder de sensoren verder naar buiten houdt. Dan komt er een koele luchtstroom uit de zijarmen en een snelheid van 692 km/u veegt van het water en droogt de handen in slechts 12 seconden. Het water wordt geabsorbeerd in de wasbak en er komt niets op de vloer terecht.

Voordelen van het kopen van een wastafelfitting op het internet

Onlineshops bieden u een veel grotere keuze aan wastafelmeubels dan doe-het-zelfwinkels of sanitairspecialisten. Met behulp van verschillende filters kunt u bijvoorbeeld de fabrikant, het ontwerp en het materiaal specificeren en krijgt u alleen de wastafelkranen met de juiste eisen te zien. U kunt op uw gemak kiezen en zowel de producten zelf als hun prijzen vergelijken.
U heeft de mogelijkheid om uw gewenste product 24 uur per dag, 7 dagen per week op internet te bestellen, zonder dat u uw huis hoeft te verlaten, zonder dat u een parkeerplaats in de stad hoeft te zoeken en zonder dat u een verkoper in de betreffende winkel hoeft te zoeken, die meestal niet beschikbaar is wanneer u hem nodig heeft. Ook het vervelende wachten bij de kassa blijft Ik heb je gered. Op het internet kunt u het geselecteerde artikel met een paar klikken bestellen en het wordt aan uw deur geleverd. U heeft de keuze tussen verschillende betalingsmogelijkheden.
Meestal is de prijs op het internet ook goedkoper, omdat onlinewinkels geen dure huurprijzen hoeven te betalen en zich met veel minder personeel kunnen redden. In veel gevallen kunt u zelfs couponcodes gebruiken om het product nog goedkoper te maken.

Waar moet je op letten als je een wastafelkraan koopt?

Materiaal
Wastafelfittingen zijn meestal gemaakt van messing of roestvrij staal. Om ervoor te zorgen dat de wastafelkranen er jarenlang goed uitzien, hebben de meeste kranen een chroomlaag, die zeer hard en bestendig is en goed bestand tegen krassen. Het kan gemakkelijk worden gereinigd van kalkvlekken en vingerafdrukken met een zachte doek.
Afmetingen en uitloophoogte
De wastafelkraan moet natuurlijk overeenkomen met de wastafel. De meeste wastafels en armaturen kunnen met elkaar gecombineerd worden. U moet echter wel aandacht besteden aan de volgende kenmerken:
De kraan moet hoog genoeg zijn zodat zelfs een emmer of kom met water gevuld kan worden.
Het water mag niet over de rand van de gootsteen spatten, zelfs niet als de kraan snel wordt aangezet.
Je zou je handen er comfortabel onder moeten kunnen wassen.
De wastafelkraan moet gemakkelijk te reinigen zijn en mag geen moeilijk bereikbare hoeken hebben.
Temperatuurlimiet
De wastafelkraan moet een temperatuurbegrenzer hebben zodat de temperatuurinstelling van de kraan niet per ongeluk wordt veranderd en er plotseling kokend heet water uit de kraan komt. Dit is vooral belangrijk als er kinderen in het huishouden wonen.
Trekstang en stekker
Als u de wastafel met water wilt vullen, is een trekstang met een stop nodig voor de wastafelkraan, zodat de waterafvoer kan worden gesloten en later kan worden aangesloten op de Trekstang kan ook weer worden geopend. U dient ervoor te zorgen dat beide bij de levering van de wastafelkraan zijn inbegrepen.
Reiniging en onderhoud
Zorg ervoor dat het oppervlak van de wastafelarmatuur gemakkelijk te reinigen is. Dit is meestal het geval met chromen coatings. Een milde reiniger en een zachte doek zijn meestal voldoende voor de reiniging.

Handige accessoires voor een wastafelkraan

Bloembegrenzers zijn een handig accessoire voor wastafelkranen, omdat ze u helpen om water te besparen. Beluchters zijn ook nuttig voor dit. Ze zorgen voor een zachte en compacte waterstraal, terwijl ze ook het debiet beperken.