Weiland hek apparaat

Link
Verfügbarkeit
Preis
Weitere Angebote

Test & vergelijk Weiland hek apparaat

Een belangrijke voorwaarde voor een weideafscheiding is betrouwbaarheid. Het moet altijd werken, anders bestaat er een groot risico dat de dieren door het hek kruipen. Wat is precies een weideafsluiting?

Een ander woord is elektrisch hek. De elektrische spanning wordt verondersteld een schok of een schok te veroorzaken. Maar nooit een dood van het dier of de mens. Deze elektrische schok zou ervoor moeten zorgen dat het dier niet binnenkomt of daarentegen een woning niet verlaat. Het hek en de aarde vormen een open circuit. Als dit wordt aangeraakt door dieren of mensen, is het gesloten. De weideafsluitingen moeten werken met de nodige veiligheidsspanning. Hoe hoog is deze spanning? Het mag niet lager zijn dan 2 kV en niet hoger zijn dan 10 kV. Intussen zijn er zeer moderne apparaten, die met een mobiele telefoon kunnen worden in- en uitgeschakeld. Of meld fouten op het hek. Onder bepaalde omstandigheden kan een krachtige batterij worden geïnstalleerd, die een enorme lengte kan garanderen, vroeger waren hiervoor aparte voedingseenheden nodig. In de weide-omheiningstest werden alle functies getest en kwamen ze te weten of ze buiten de gimmicks vielen.

Wat zetten ze op zo’n hek? Naast het apparaat zelf heeft u ook geleidermateriaal, afrasteringsisolatoren, elektrische afrasteringspanners, afrasteringspalen, afrasteringshendels, afrasteringspalen (grondspikes), aardkabels, besturingseenheden, batterijen, accu’s en accessoires voor afrasteringsapparaten nodig.

Wanneer dieren in vrijheid kunnen grazen, kan er een kans zijn om het gebied te verlaten. Dit wordt meestal gedaan door het in te schermen, ook om de dieren te beschermen tegen gevaren van buitenaf. Soms biedt het weidehek geen voldoende bescherming tegen de sterke dieren, die een uitweg zoeken. Deze bescherming wordt versterkt door de kleine elektrische apparatuur die op de omheining is aangesloten.

Het apparaat is een elektrische omvormer die een bruikbare hoge spanning genereert uit een ingangsspanning, die kan worden aangesloten op een weideafscheiding. De hoogspanningspulsen zijn niet gevaarlijk voor de dieren, maar ze zijn wel onaangenaam en beangstigend. Om ervoor te zorgen dat een elektrische schok niet gevaarlijk is voor mens en dier, is de spanning 2 tot maximaal 10 kV. Een helikopter laat een pauze van een seconde tussen de pulsen en de pulsduur is minder dan 10 ms. De energie per puls is niet hoger dan 5 joule in het 500 ohm deel van een standaardbelasting (dier of mens). De negatieve pool van het apparaat is geaard en de positieve pool is verbonden met het hek.

Wie paarden, runderen, schapen of varkens in een weiland houdt, wil voorkomen dat ze het omheinde gebied verlaten. Daarom heb je elektrische hekken. Ze moeten voldoen aan strenge regels voor dierenwelzijn en elektrische beperkingen om verwondingen te voorkomen. Voor huisdieren zoals honden, katten, konijnen en hazen zijn ook kleinere hekken effectief. De krachtige varianten worden gebruikt om wild af te weren. Naast het type dier moet bij de aankoop rekening worden gehouden met de geplande afrasteringslengte.

Op de afrasteringspalen trekt men kale kabels aan die als elektrische geleiders met isolatoren zijn verbonden. Het weilandhek zorgt voor de stroomvoorziening. De hoogspanningsimpulsen bij aanraking zijn onschadelijk voor mens en dier. Ze zijn alleen maar onaangenaam en houden je uit de buurt van het hek.

Onze Top 10 – Weideafsluiting

De apparaten worden overal gebruikt waar dieren in een beperkt gebied worden gehouden. en mag daar niet uitbreken, en in extreme gevallen als bescherming tegen wilde dieren. Als er dieren worden gehouden die moeilijk te hoeden zijn, zoals wilde dieren, schapen, geiten of pluimvee, is een uitrusting met minimaal 4 kV vereist.

De 230 V voedingseenheid:
lage bedrijfskosten
+ energiebesparing
+ bijzonder krachtig
+ voor robuuste dieren, lange omheining met zware begroeiing
+ veilige montage, controleerbaar vanuit huis
+ permanente, betrouwbare stroombron

– Risico bij stroomuitval
– Stroomaansluiting noodzakelijk, niet flexibel/mobiel

9 V elektrisch hekwerk op batterijen:
+ licht, handig
+ flexibel te gebruiken
+ werking op zonne-energie of werking op een 12V-batterij mogelijk

– beperkt vermogen door accu, alleen gemakkelijk te hoeden dieren, korte afrasteringen, nauwelijks begroeiing
– Risico op diefstal
– Hoge operationele kosten als gevolg van de latere aankoop van batterijen

12 V elektrisch hekwerk op batterijen:

+ flexibel te gebruiken
+ krachtig
+ voor robuuste dieren, lange hekken en zware vegetatie
+ Oplaadbare batterij
+ Zonnewerking mogelijk

– Risico op diefstal
– Batterij heeft oplaadtijd nodig

12 V elektrische hekwerken op zonne-energie:
+ milieuvriendelijk
+ Flexibel in gebruik
+ lage exploitatiekosten
+ lange bedrijfstijd
+ Zelfoplading van de batterij
+ permanente, betrouwbare stroombron

– Risico op diefstal
– extra acculading mogelijk bij slecht weer
– niet krachtig genoeg voor langharige dieren en lange hekken

Combinatie-eenheden voor verschillende aansluitingen maken een overeenkomstige flexibiliteit mogelijk.

Voor verschillende diersoorten moet het apparaat een andere uitgang hebben. Belangrijk is de spanning bij een belasting van 500 Ohm. Dit is de belasting wanneer een dier het hek aanraakt. Dieren die gemakkelijk te hoeden zijn, zoals runderen, paarden, varkens of honden en katten, maar ook andere huisdieren, hebben een korte vacht. Ze zijn meestal ook bevestigd aan een Gebruikt voor elektrische afrasteringen. Laagvermogenapparaten zijn daarom voldoende met een minimale spanning bij een belasting van 2 kV. Wilde dieren, stieren, geiten, schapen en pluimvee zijn moeilijker te hoeden. Ze hebben een dichtere vacht of dichte veren. Wilde dieren zijn niet zo gewend aan elektrische afrasteringen. Ze hebben daarom apparaten nodig met een hoge impact en een minimale spanning van 4 kV onder belasting.

De ontladings- of impulsenergie is de maximale energie die het apparaat aan de omheining levert. Hoe hoger de pulsenergie, hoe sterker de elektrische schok…

Apparaten met tot

  • 1 Joule-impulsenergie is geschikt voor gemakkelijk te hoeden dieren, korte afrasteringen, weinig begroeiing
  • 5 joules zijn geschikt voor moeilijk te houden dieren en middelgrote hekken en normale tot middelgrote vegetatie
  • meer dan 5 joules beschermen zeer moeilijk te hoeden dieren en lange omheiningen, alsook met zware vegetatie

De werkelijke lengte van het hek is bepalend voor de prestaties van de apparatuur. Lange hekken kunnen alleen worden bediend met krachtige apparaten. Er moet aandacht worden besteed aan de juiste spanning en aan de pulsenergie. De lengte van het hek wordt eenvoudigweg gemeten, verschillende niveaus worden niet bij elkaar opgeteld. Ze moeten regelmatig worden aangesloten.

De lengte van de omheining verandert met de vegetatie, het gras of de struiken. Dit leidt tot ontladingen en vermindert de prestaties. Zo weinig mogelijk planten moeten het geleidermateriaal aanraken. Anders verliest de afrastering spanning en dus veiligheid.

Een alternatief dat in de praktijk zinvol is, is nog niet gevonden of ontwikkeld.

In principe moet de vraag worden gesteld, heb ik de functie absoluut nodig? Laten we nu eens nadenken over de mogelijkheid om de elektrische afrastering op afstand uit en aan te zetten. In de praktijk Dit zou betekenen dat er dieren in één geportioneerde weide zitten en dat je op de andere weide zou werken, de twee weiden zouden aan dezelfde machine moeten worden vastgemaakt. Een andere factor zou zijn als de trekker snel over de weide zou moeten rijden. Geen enkele boer heeft een extra persoon om het hek neer te zetten. Daarom zou een afstandsbediening de moeite waard zijn, je bespaart jezelf het gedoe van het op en neer klimmen.

De foutmelding van moderne apparaten is een gemak. Bij de weide-omheiningstest bleek dat bij het aansluiten van de oude stroomvoorziening alle lichten groen waren. Dat betekent dat het goed werkt, maar tegelijkertijd vertoonde het nieuwe apparaat een fout. Na een grondige inspectie werd een klein stroomvoerend puntje gedetecteerd. Het oude apparaat kon deze fout niet detecteren.

Het eerste wat de weideafscheiding onderscheidt is de 12 V loden gelbatterij. De accu is veel krachtiger en kan in tegenstelling tot autoaccu’s, die vaak worden gebruikt, geen schade veroorzaken als hij omvalt. U hebt de keuze tussen een 12 V of 9 V batterij (met de helft van het vermogen van het apparaat). Het hek is voorzien van vier aansluitmogelijkheden. Om de batterij op te laden wordt een voedingseenheid meegeleverd of kunt u de batterij uitrusten met een zonnepaneel. Dus je zou geen zorgen en werkstappen meer hebben. Maar het grote voordeel van het apparaat zijn de foutmeldingen en de afstandsbediening. Als het apparaat wordt gestolen, kan een GPS-tracking-apparaat u vertellen waar de dief zich bevindt en of de locatie is gewijzigd.

Maximaal vijf gebruikers hebben toegang tot het hek en tegelijkertijd kunnen aan deze gebruikers verschillende rechten worden toegekend. Op het apparaat zelf kunnen verschillende modi worden ingeschakeld, de pulsintervallen zijn verschillend of er is een nachtmodus. Natuurlijk allemaal de huidige normen worden nageleefd, d.w.z. dat een dier maximaal twee joules mag krijgen. Als de stroom wordt belemmerd door knoesten, begroeiing of slechte isolatie, regelt de afrastering automatisch. Het apparaat is geschikt voor een maximale lengte van 15 km, bij zware begroeiing wordt de lengte gereduceerd tot 1,7 km.

De afstandsbediening en ook na het bijstellen staat direct naast het hek. Er is ook een ingebouwde alarmfunctie voor continu aanraken en de impuls vertraagt. De AKO is zeer energiezuinig. Op het apparaat zelf vallen drie beeldschermen op. Deze tonen de uitgangsspanning, de aardingsspanning en het stroomverbruik.

De Magnus is een hoogwaardig apparaat en wordt gevoed door een 12 V batterij. Als de vegetatie te dicht bij het hek komt, wordt deze door de stroming vernietigd. De A4500 serie is ook uitgerust met een draadloos alarm. Dus elke fout komt naar u toe via SMS. Het complete apparaat is geïnstalleerd in een stevige metalen kast, goed beschermd tegen weer en wind.

Verder vinden fabrikanten het leuk:

  • VOSS.farming
  • Profiline

om er maar een paar extra te noemen.

Elke unit heeft speciale symbolen om aan te geven voor wie het hek geschikt is. Dit kan het besluitvormingsproces sterk vereenvoudigen.

Schapen: Er wordt rekening gehouden met de fysieke kenmerken, de dikke wol en ook de klauwen van de hoeven, die een slechte terugkeer van de impulsen hebben.

Kippen, pluimvee: Impulsapparaten, het verenkleed geleidt zeer slecht en de dunne poten bieden ook een slecht rendement.

Paarden: Je moet rekening houden met de maat en de vacht.

Geiten: Dit zijn enkele van de beste break-out koningen… Daarom moet de slagsterkte zeer hoog zijn. Respect voor het hek moet onmiddellijk aanwezig zijn.

Waarom is een online bestelling het juiste voor u?

Naast de hoge impulsenergie en de voltspecificaties bleek uit de weide-afrasteringstest dat ook de stroomvoorziening een rol speelt. Het doel wordt alleen bereikt als er voldoende elektriciteit wordt geleverd. Idealiter is een 230 V aansluiting in de buurt beschikbaar. Met een ondergrondse kabel kan 200 meter overbrugd worden, anders is een accu-unit zeker nodig. U moet aandacht besteden aan de kwaliteit van de batterij om de levensduur ervan te garanderen. Lees vooraf alle klantbeoordelingen en -gidsen. Dit maakt uw aankoop gemakkelijker.

Door de goede prijsvergelijking is kopen op het internet een echt voordeel. Sommige sites bieden extra kortingen. Deze moeten ook worden overwogen. Met het recht op teruggave worden ook alle risico’s van het online winkelen geëlimineerd. U kunt bestellen vanuit het comfort van uw eigen huis. Het pakket wordt direct bij u thuis afgeleverd. Neem de tijd en kijk maar eens.