wekkerlicht

Link
Verfügbarkeit
Preis
Weitere Angebote

Test & vergelijk wekkerlicht

De beste Wake Up Light 2022 in vergelijking

Een zogenaamde „Wake Up Light“ bestaat uit een lamp met geïntegreerde alarmfunctie en tijdsaanduiding.

Met een Wake Up Light kunt u comfortabel opstaan op een geselecteerd tijdstip door de helderheid van de lichtbron langzaam te verhogen van 0% tot 100%.

Het toepassingsgebied ligt eenvoudigweg voor de hand: het nachtkastje naast het bed, de plaats waar haar vorige chronometer zich bevond, en scheuren ’s ochtends, die anders slechts met moeite opstaan, uit hun bed voor de nacht.

Een Wake Up Light is een nuttige aanvulling voor alle slaapkoppen die elke dag uit bed moeten komen en niet tegen de schrik van hun wekker kunnen.

Koop onze Top 10 – Wakker worden met licht

De toepassingsgebieden komen overeen met de toepassingsgebieden.

Er is geen noemenswaardig onderscheid in deze tak van de technologie.

Een goed product wordt gekenmerkt door een dimfunctie, een leesbaar display, de mogelijkheid om het te gebruiken als leeslamp en meerdere alarmmeldingen.

Een Wake Up Light biedt tal van voordelen: een energieker en rustiger ontwaken, gemakkelijk opstaan en het kan de stimulatie in de ochtend verbeteren. Verder is dit product deels ook bruikbaar als leeslamp.

In een directe vergelijking met een dagelijkse wekker zijn er geen nadelen, behalve een hogere prijs, maar een mobiele telefoon biedt aanzienlijk meer alarmfuncties.

Bij de aankoop moet u vooral letten op de bovengenoemde eisen en u, vanwege de relatief grote prijsklasse, beperken tot alleen de noodzakelijke functies.

Gloednieuwe producten bieden vaak een app voor geavanceerde configuratie en sommige hebben een geïntegreerde radio of maken het mogelijk om muziek af te spelen op de wekker via Bluetooth.

Philips, gevestigd in Amsterdam, produceert voornamelijk huishoudelijke apparaten en biedt verschillende gezondheidstechnologieën aan. Een andere divisie is „Philips Lighting“, waartoe ook de slimme huisproducten van „Philips Hue“ behoren.
Met zijn brede assortiment lichte wekkers is Philips ongetwijfeld de toonaangevende fabrikant in Europa – maar zeker niet de goedkoopste.

Het middelgrote familiebedrijf produceert voornamelijk elektrische apparaten voor gezondheid en welzijn, waaronder inhalatoren, luchtbevochtigers en lichte alarmklokken. Hun nieuwste lichtwekker, die al enkele weken op de markt is, identificeert zich volgens de Wake Up Light Test met de naam „Beurer WL 50“. De prijzen van deze fabrikant liggen iets onder de concurrentie van Philips.

Vanwege de geringe verschillen tussen de afzonderlijke producten raden deskundigen aan om onderzoek te doen naar het goedkoopste aanbod, dat meestal op het internet te vinden is.

Cijfers, gegevens en feiten

Hoewel er geen exacte verkoopcijfers zijn, melden veel media dat lichte wekkers aan populariteit hebben gewonnen en een Wake Up Light Test in februari 2018 bewees dat een groot aantal deelnemers al zo’n product bezitten of nog van plan zijn om er een te kopen.

Verlichtingswekkers hebben een brede prijsklasse die begint onder de 40 euro maar kan oplopen tot meer dan 150 euro.

Sommige Wake Up Lights worden geleverd met een zeer korte voedingskabel, dus een verlengkabel is aan te bevelen. Sommige lichte wekkers werken uitsluitend op batterijen, die meestal inbegrepen zijn, maar moeten achteraf worden aangeschaft.

Smart Home is een verstandig alternatief voor een lichte wekker, omdat deze lampen ook op bepaalde tijdstippen kunnen worden ingeschakeld en een Smart Home-systeem nog andere nuttige functies heeft.

Een alternatief voor technologiefreaks is het Sound Asleep pillow. U kunt uw smartphone via AUX op dit kussen aansluiten en ’s avonds naar muziek luisteren en ’s morgens wakker worden zonder uw partner te storen.