Wond en helende zalf

Link
Verfügbarkeit
Preis
Weitere Angebote

Test & vergelijk Wond en helende zalf

Wat is Wond en Helende Zalf?

Een wond- en helende zalf is bedoeld om kleine verwondingen van de huid beter te laten genezen. Wond en helende zalf is taai en sluit de kleine verwondingen af, dus het moet niet worden gebruikt op huilende wonden. Hier zou de zalf voorkomen dat de wonduitscheiding afvloeit. De Wund und Heilsalungsalbe is perfect voor geschubde en gebarsten huid, kleine schaafwonden, kleine snijwonden en krassen. In het geval van dergelijke verwondingen bevordert de wond- en helende zalf het natuurlijke genezingsproces, zoals de wond- en helende zalftest ook aantoont.

Vereisten voor een goede wond en helende zalf:

Een goede wond en helende zalf moet de wond sluiten en voorkomen dat er ongewenste vreemde deeltjes binnendringen. Door deze bescherming kan de huid onder de zalf sneller regenereren. Om de perfecte wond en helende zalf bij de hand te hebben, zitten er verschillende werkzame stoffen in de zalven.

Wond en helende zalf met dexpanthenol
Dexpanthenol bevordert de vernieuwing van de huid en zorgt voor vocht. Dit maakt deze zalf perfect in de fase waarin een wond ingelegd wordt en zich langzaam sluit. Deze pahse wordt de proliferatieve fase genoemd. Voor de slijmvliezen van de neus en de ogen zijn er speciale helende zalven met de werkzame stof dexpanthenol.

Wond en helende zalf met zink
Zinkpasta bevordert de verknoping van fibrine en stimuleert de productie van collageen. Collageen en fibrine zijn onmisbare componenten voor het genezingsproces van de huid. Het nadeel van zinkpasta is dat het wonden uitdroogt. Dit nadeel maakt het perfect voor de behandeling van treurwonden. Drogen is wenselijk voor treurwonden. Zinkpasta mag niet worden gebruikt voor open wonden.

Ontsmetting van zalven met antibiotica
Dit type zalf heeft de Belangrijkste taakBacteriën te verwijderen uit de wond. Bacteriën worden gedood en de wond kan beter genezen.

Wondzalf met jodium
Jodium heeft een desinfecterende werking. Dit type zalf is perfect voor chronische wonden, bijvoorbeeld drukzweren.

Littekenzalf
Littekencrème is geen wondzalf. Littekenzalf wordt pas gebruikt als de wond is genezen. Littekenzalf bevat siliconen en is bedoeld om de huid te verzachten. Als een littekencrème meerdere malen per dag wordt gebruikt, is het de bedoeling om de littekens te verminderen.

Toepassingsgebied van de wond en helende zalf:

Kleine snijwonden, schaafwonden, ruwe en gebarsten huid, d.w.z. kleine, niet bevochtigende verwondingen van de huid, zijn de toepassingsgebieden van de Wond en de Genezende Zalf. Hier sluit de zalf de stressgebieden af en zorgt voor een snelle en probleemloze genezing. Het ondersteunt de huid bij de productie van nieuwe huidcellen en bevordert zo de genezing, terwijl het doordringen van vreemde deeltjes wordt voorkomen.

Onze Top 10 – Wond en helende zalven

Welke alternatieven voor een wond en helende zalf zijn er?

Net als in veel andere gebieden is er iets uit de natuur een alternatief. Op het gebied van wondgenezing ligt dit alternatief bijvoorbeeld in het gebruik van een zalf met madeliefjes. Een madeliefje zalf heeft een ontstekingsremmend en wondgenezend effect. Het voorziet de aangetaste huid van vitamine A, C en E. Bovendien beschermt deze zalf met flavonoïden en saponinen. Een zalf op basis van madeliefjes is ook effectief tegen kneuzingen, pigmentvlekken en ouderdomsvlekken en kan tijdens de borstvoeding worden gebruikt om pijnlijke tepels te behandelen.

Een ander alternatief is smeerwortel. Smeerwortel werd al gebruikt door Hildegard von Bingen en Paracelsus. Het is ook wondgenezend en ontstekingsremmend, en heeft een positief effect op gewrichten en Een crème met smeerwortel wordt niet alleen gebruikt voor kleine huidletsels, maar ook voor kneuzingen en botbreuken.

De huid kan ook van binnenuit worden ondersteund in het genezingsproces, bijvoorbeeld met globulis die werken met zwavel.

Welke fabrikanten van wond- en helende zalf zijn er?

Hier zijn enkele fabrikanten. De meeste van hen zullen als eerste denken aan Bepanthen van Bayer Vital GmbH als het gaat om wondzalf en helende zalven. Wie zich als ouder actief met het onderwerp bezighoudt, denkt aan Bübchen en Mamasanft en aan Bübchen en Mamasanft. Andere fabrikanten zijn Sebapharma met Sebamed, Burt’s Bees, AGEPHA, Abbey, Froximun en CuraVendi.

Innovaties op het gebied van wond- en helende zalf:

Er zijn geen actuele innovaties op dit gebied. Natuurlijk is er altijd onderzoek. Zo blijven de wond- en helende zalven effectief, kunnen ze voor meer gebieden worden gebruikt of worden ze beter verdragen.

Voordelen van het kopen van een wond en helende zalf op het internet

Winkelen op het internet biedt vele voordelen. Wie op het internet winkelt, is volledig onafhankelijk van tijd en plaats. Ten eerste kan het internet worden gebruikt om informatie te verzamelen. Wanneer de juiste zalf is gevonden, kan de prijs worden vergeleken op het internet. Nu heeft u de juiste zalf gevonden tegen de perfecte prijs-prestatieverhouding. Meestal is het product een paar dagen na de bestelling thuis. Zo kunt u een individueel product vinden dat perfect past zonder dat u van de ene naar de andere winkel hoeft te lopen. Hiermee kan een hamburger gemakkelijk winkelen in München en een koopje doen, wat zonder internet niet mogelijk zou zijn.

Waar moet je op letten bij het kopen van een wond en helende zalf?

Het belangrijkste onderscheid tussen wond en helende zalf is of deze bedoeld is voor natte of droge wonden. Zalf voor treurwonden droogt uit, dus het is slecht voor droge wonden, terwijl zalf voor droge wonden Zorgt voor vocht, wat ongunstig is voor een huilende wond. Als de wond zich in het gebied van de slijmvliezen bevindt, bijvoorbeeld in de neus of in het genitale gebied, is ook een speciale zalf nodig. Als u kiest voor een zalf met natuurlijke actieve bestanddelen, moet u ook letten op de compatibiliteit ervan. In principe kan het geen kwaad om een zalf te testen tijdens de eerste toepassing. Aangezien wond- en helende zalven worden gebruikt op aangetaste huidgebieden, is men gevoelig en gevoelig voor intoleranties, vooral bij natuurlijke werkstoffen.

Nuttige accessoires voor de Wond en de Helende Zalf:

Er zijn geen directe accessoires voor Wond en Helende Zalf. Het kan nuttig zijn om handschoenen te gebruiken om te voorkomen dat ziektekiemen zich in de wond nestelen.