Zenuwwiel

Link
Verfügbarkeit
Preis
Weitere Angebote

Test & vergelijk Zenuwwiel

Een zenuwwiel – naaldwiel of ook wel Wartenbergwiel genoemd – is een medisch instrument dat dient om de gevoeligheid van de neurologische contactpunten van de huid te testen. Het wordt ook vaak gebruikt in BDSM of erotiek. Het werd ontwikkeld door Robert Wartenberg en draagt zijn officiële naam vanwege de uitvinder. Het bestaat uit stervormige fijne naalden die aan een as zijn bevestigd en aan een handvat zijn vastgemaakt. De naalden prikken in de huid en geven druk of pijnprikkels door zonder de huid te verwonden.

Een goed zenuwwiel moet vooral een schone drukverdeling hebben, zodat de naalden niet met wisselende druk over de huid glijden, maar dat de as de naalden gelijkmatig laat draaien. De individuele naalden moeten medium gevoelig zijn, zodat ze hun doel dienen, maar niet te scherp of te plat. De as in het midden van het zenuwwiel moet ervoor zorgen dat de naalden schoon kunnen rollen zonder dat ze bij het rollen aan de huid blijven plakken. Deze eigenschap kan worden getest op het Zenuwwiel door het met een constante snelheid over de huid te schuiven. Het handvat van het zenuwwiel moet anti-slip in de hand zijn en u kunt dit als volgt controleren: ga met het zenuwwiel over uw huid heen voor een test. Past het handvat goed in de hand? Is het mogelijk om het netjes af te rollen? Als u beide vragen met ja kunt beantwoorden, dan voldoet het aan deze eisen. Een andere belangrijke eis voor het zenuwwiel is dat het gemaakt moet zijn van gemakkelijk te reinigen materialen, zoals roestvrij staal. Roestvrij staal.

Toepassing van het zenuwwiel

In het verleden werden zenuwwielen vooral in de medische wereld gebruikt, bijvoorbeeld in de neurologie voor het testen van de gevoeligheid. Het zenuwwiel wordt over de respectievelijke te testen huidgebieden bewogen en het gevoel van de patiënt wordt beschreven, bijvoorbeeld of er een druk- of pijnstimulans wordt gevoeld. Tegenwoordig heeft de steeds groeiende BDSM-scene het zenuwwiel voor zichzelf ontdekt. Na films als Fifty Shades of Grey, geniet het een toenemende populariteit ver van zijn vroegere hoofddoel.

Onze Top 10 – Zenuwwiel

In de erotische sector zijn er naast de losse naalden meestal ook lage temperatuur warme was, veren of ijsblokjes.
Voor sensibilisatie op medisch gebied wordt een naald met een platte punt en een spitse punt gebruikt voor pijnstimulatie. De patiënt reageert op de spitse punt met een pijnstiller of met de platte punt op een drukpijn. Op deze manier kan de individuele zintuiglijke waarneming van de patiënt worden gecontroleerd. Als het gaat om de gevoeligheid van de patiënt voor aanraking, wordt vaak watten of een borstel gebruikt, soms raakt de arts het gebied met slechts één vinger aan.

Enkele fabrikanten van zenuwwielen zijn bijvoorbeeld Dulexo, Orion, Sport-Tec en Gipfelstürmer. Op sommige testpagina’s zijn er ook zeer speciale zenuwwieltests waar u de voor- en nadelen van de afzonderlijke producten en fabrikanten kunt afwegen.

Ondertussen zijn er zenuwwielen in de meest uiteenlopende bewerkingen en vormen. De meeste van hen zijn gemaakt van roestvrij staal, maar sommige hebben een extra polymere plastic coating, bijvoorbeeld op het handvat. In sommige gevallen worden meerdere naaldrijen naast elkaar geplaatst om een uitgebreidere sensibilisatietest mogelijk te maken. Op deze manier is het ook mogelijk om tegelijkertijd uitgebreidere sensibilisatiepunten van de huid te bereiken en zo een nauwkeuriger resultaat te verkrijgen.

Een van de grootste voordelen van het kopen van een zenuwwiel op het internet is de anonimiteit die daar heerst. Online kunt u bijna alles kopen, ongeacht wat u wilt gebruiken, gemakkelijk en veilig. Een ander voordeel is dat u kunt kiezen uit verschillende producten en aanbieders en dat u een product kunt vinden volgens uw eigen voorkeuren en voorkeuren. Op het internet vindt u ook tests voor vele zenuwbanen, die het nog makkelijker maken om een product te kiezen dat opvalt. Een ander voordeel is dat u het zenuwwiel kunt testen voordat u ervoor betaalt, zodat u tevreden bent met de individuele functionaliteit.

Het is belangrijk dat het zenuwwiel niet te goedkoop is. Zeer goedkope zenuwwielen zijn vaak slecht gemaakt omdat er goedkopere materialen zijn gebruikt. In ieder geval moet u aandacht besteden aan de visueel schone afwerking. De wielen moeten een schone en gelijkmatige verdeling van de druk op de huid mogelijk maken om niet te veel pijn te veroorzaken en mogelijk letsel te veroorzaken. De naalden moeten gelijkmatig verdeeld zijn en als het zenuwwiel uit meer dan één rij naalden bestaat, moet de afstand ook gelijkmatig zijn. Het materiaal van het zenuwwiel moet bestaan uit een oppervlak dat gemakkelijk te reinigen is en bestand is tegen bepaalde omgevingsinvloeden, zoals nattigheid. Het handvat van het wiel moet gemakkelijk vast te houden zijn. zijn en niet licht uit zijn hand kunnen glippen. Een natuurlijke zwaarte van het zenuwwiel is ook hier een voordeel.

Een schroevendraaier om de binnenste asschroef aan te draaien of los te draaien is een handig accessoire voor een zenuwwiel. Ook het kopen waard is een opbergtas van stevig materiaal voor het zenuwwiel. Er zijn ook grotere en kleinere naalden op de markt voor het aanpassen van het zenuwwiel.