Zonnebatterij

Link
Verfügbarkeit
Preis
Weitere Angebote

Test & vergelijk Zonnebatterij

De beste zonnebatterij 2022 in vergelijking

Vind de juiste zonnebatterij

Een oplaadbare batterij moet door bijna iedereen gekend zijn, een zonnebatterij is niets anders dan een batterij om de stroom op te slaan die door een zonnesysteem wordt geleverd. Tegenwoordig kent iedereen de zonnecellen en kan de elektriciteit van deze zonnecellen worden opgeslagen in zonnebatterijen. In het verleden kon de elektriciteit die door zonne-energiesystemen werd geproduceerd niet worden opgeslagen en moest deze onmiddellijk worden gebruikt. Door gebruik te maken van één of meer zonnebatterijen is het nu mogelijk om de door zonlicht opgewekte elektriciteit niet alleen overdag te gebruiken, maar ook ’s nachts op te slaan. De zonnebatterijen worden steeds krachtiger en kunnen daardoor grote hoeveelheden elektriciteit opnemen, zodat het teveel aan elektriciteit voor een latere periode kan worden opgeslagen. Zoals reeds vermeld, is een zonnebatterij praktisch identiek aan een conventionele batterij, de batterij wordt opgeladen door zonne-energie en kan dus op elk moment en elke plaats worden gebruikt. Een zonnebatterij is bijvoorbeeld zinvol in een zaklamp, omdat de werking door zonnestraling in de duisternis helemaal niet helpt, omdat de zaklamp in de duisternis nodig is, dus is een zonnebatterij noodzakelijk. Daarom wordt de zonne-energie opgeslagen in de zonnebatterij en dus wordt de energie van de dag opgeslagen voor de nachtelijke werking.

Voordat u een zonnebatterij koopt, moet u zich informeren over de verschillen en kwaliteitskenmerken ervan. Omdat je ’s nachts zeker niet in het donker wilt staan, alleen maar omdat de de zonne-energiebatterij uitvalt of niet overeenkomt met de apparatuur die u gebruikt.

Onze Top 10 – Zonnebatterij aanbeveling

Er zijn verschillende soorten zonnebatterijen op de markt, de meest voorkomende zijn de loodgelbatterij en de loodzuurbatterij.

Loodzuuraccu’s zijn relatief goedkoop, hebben een lange levensduur en bieden een hoge oplaadcapaciteit. Eerder negatief is het gewicht van dit type, precies om deze reden worden deze batterijen niet gebruikt voor ebikes.

De lood-gel accu’s zijn een verdere ontwikkeling van conventionele loodaccu’s, de gel bestaat uit kiezelzuur en zwavelzuur. De twee soorten batterijen zijn puur optisch identiek en er is geen enkel verschil in prestaties. Er zijn geen onderhoudswerkzaamheden nodig, omdat het een gesloten systeem is, d.w.z. dat er geen vloeistof kan worden bijgevuld.

Interessante alternatieven zijn de moderne lithium-ionbatterijen en de Li-Fe batterijen.
Beide accuvarianten kunnen worden gebruikt als zonnebatterijen. De lithium-ionbatterijen zijn de laatste tijd steeds vaker in de winkels te vinden, dit komt zeker door het beduidend lagere gewicht enerzijds en de veel hogere opslagcapaciteit anderzijds. Ook qua levensduur zijn deze accu’s beter dan de loodaccu’s. De lithium-ionbatterijen zijn veel duurder in aanschaf, dit is simpelweg omdat de batterijen tot 90 procent kunnen worden ontladen, met de loodbatterijen slechts 50 procent mogelijk waren of zijn, de ingesloten kobalt en enkele andere elementen drijven de prijs nog eens extra op.

Relatief nieuw op de markt zijn de Li-Fe batterijen, de combinatie van lithium en ijzer van de batterijen. werd oorspronkelijk ontwikkeld voor gebruik in elektrische voertuigen, maar nu worden Li-Fe batterijen ook gebruikt als zonnebatterijen. Een extreem hoge kwaliteit en een laag gewicht maken deze batterijen bijzonder interessant. Ook de totale laadcycli van een Li-Fe batterij zijn tot 5 keer hoger dan die van een gelbatterij. Op dit moment vind je niet overal in Duitsland Li-Fe batterijen, maar dat zal in de komende jaren zeker veranderen.

Aanbevolen fabrikanten van zonnebatterijen zijn onder andere Winner, BSA, Intact, Offgridtec en Hoppecke.

De aanschaf van een zonnebatterij is zeker de moeite waard, zeker als u uw eigen verbruik wilt verhogen is de aanschaf de moeite waard. Vanwege de vrij hoge levensverwachting, die enkele jaren kan zijn, is de aankoop zeker de moeite waard.

Zonnebatterijtest – batterijtechnologie
In de eerste plaats is er de accutechniek, de beschikbare loodzuuraccu’s hebben zich in het verleden altijd al bewezen en zijn technisch volwassen. Als men echter de loodzuurbatterijen vergelijkt met de moderne lithium-ionbatterijen, presteren ze veel beter op het gebied van gewicht, prestaties en afmetingen.

Energiecapaciteit
De capaciteit van de zonne-accu’s wordt bijna altijd aangegeven als energiecapaciteit, deze waarde wordt afgedrukt in ampère-uren, op deze manier leert men het laadniveau van de accu kennen. Op basis van de spanning en de beschikbare ampère-uren is het mogelijk om de looptijd van de zonnebatterij te berekenen.

Opslagcapaciteit
De hoeveelheid opslagcapaciteit is een andere belangrijke factor waarmee rekening moet worden gehouden bij de aankoop, omdat de hoeveelheid opslagcapaciteit aangeeft hoeveel elektriciteit kan worden opgeslagen wanneer deze volledig is opgeladen.

diepe ontlading
Zonnebatterijen moet een zo hoog mogelijke diepontlading hebben, de waarde geeft aan hoe ver de accu kan worden ontladen zonder beschadigd te raken. De waarde van diepe ontlading ligt meestal tussen 50 en 90 procent.