Zonnevijverpomp

Link
Verfügbarkeit
Preis
Weitere Angebote

Test & vergelijk Zonnevijverpomp

Wat is een zonnepomp?

De eigen tuin en het bijbehorende tuinonderhoud behoren nog steeds tot de populairste vrijetijdsbestedingen van de Duitsers, Oostenrijkers en Zwitsers. Maar ook andere landen zijn op geen enkele manier ondergeschikt aan deze. Men vindt het bijzonder aantrekkelijk dat de eigen kleine vijver gewoon in de tuin thuishoort. In de afgelopen jaren is gebleken dat deze vijver kan worden uitgerust met een speciaal geïnstalleerde vijverpomp. Het kabbelen van het water heeft een zeer kalmerend effect op de geest en zorgt ook voor een klein koel briesje. Maar om zo’n vijverpomp te installeren is een speciaal apparaat nodig. De vijverpomp. Zo’n vijverpomp is nu verkrijgbaar in de volgende twee versies. Degenen die met een elektrische kabel worden bediend of die hun energie uit zonnepanelen halen. Omdat een rondslingerende kabel een aantal nadelen heeft, besluiten steeds meer tuinvrienden die een vijver hebben aangelegd om een zonnevijverpomp te installeren.

Eisen aan een zonnepomp voor de vijver

De volgende zaken moeten worden overwogen voor de aankoop. Een vijverpomp op zonne-energie transporteert een beheersbare hoeveelheid water, die tussen de 150 en 2500 liter per uur bedraagt. Ze zijn dus minder geschikt om de gegeven hoeveelheid water te laten circuleren, maar meer om een filtersysteem aan te vullen en natuurlijk om het milieu te verrijken. Aangezien een vijverpomp op zonne-energie de enige energieleverancier is die over de kracht van de zon beschikt, moet men ervoor zorgen dat de panelen echt voldoende opslagcapaciteit hebben om de fontein of de waterpartij draaiende te houden. Het is ook belangrijk om ervoor te zorgen dat de Zonnevijverpomp heeft een geïntegreerde oplaadbare batterij, die anders alleen werkt bij directe blootstelling aan zonlicht. De juiste beslissing voor de aanschaf van een solar vijverpomp kan het beste worden bepaald door middel van een zonnepomptest en een gedetailleerd deskundig advies.

Onze Top 10 – Zonnevijverpompen

Welke alternatieven voor een vijverpomp op zonne-energie zijn er?

Er is eigenlijk maar één alternatief voor een zonnevijverpomp. Degene die werkt door middel van een directe elektrische verbinding, dat wil zeggen met behulp van een kabel en een stopcontact, wat echter gepaard gaat met extra kosten. Afgezien van het feit dat je ook moet worstelen met een rondslingerende kabel.

Welke fabrikanten van zonnevijverpompen zijn er?

De fabrikanten Esotec, Agora Tec, CL Garden Solar, Deuba, PK Green Solar en GoChange zijn de belangrijkste. Dit zijn ook de fabrikanten die hun producten hebben getest met een of meer solar vijverpompen en van wie kan worden aangenomen dat ze aan bepaalde kwaliteitseisen voldoen.

Waar moet u op letten bij de aankoop van een zonnepomp voor de vijver?

Van doorslaggevend belang is natuurlijk de materiaalsamenstelling en de verwerking ervan. Als u lang wilt genieten van het effect van zo’n pomp. Maar het is ook belangrijk dat de zonnepanelen een voldoende grote opslagcapaciteit hebben, zodat er praktisch geen grenzen zijn aan de waterpartij. De beste apparaten hebben daarom een opslagbatterij, zodat de pompen niet alleen werken als de zon schijnt. Als de pomp ook eenvoudig en gemakkelijk te installeren is, kunt u er zeker van zijn dat u het juiste apparaat hebt gekocht.

Nuttige accessoires van een zonnepomp voor de vijver

U moet er in ieder geval voor zorgen dat u de benodigde filters van de fabrikant kunt krijgen als dat nodig is. Ook zal het het is noodzakelijk om de pomp- en paneelleidingen van tijd tot tijd te reinigen. Na verloop van tijd zal er zich kalkafzetting in de leidingen afzetten die regelmatig moeten worden verwijderd. De juiste producten zijn rechtstreeks verkrijgbaar bij de fabrikant of het bedrijf dat de zonnepompen bedient. Deze worden meestal ook getest in een zonnepomptest voor de vijver, zodat u zeker bent van kwaliteitsproducten.