3D-printer

goede 3D printer

Als je een 3D-printer wilt kopen, heb je zeker al een concreet idee hoe je het onderdeel wilt gebruiken en wat je ermee wilt verbeelden. In de commerciële sector worden zeker hogere eisen gesteld dan in de particuliere sector. Maar aan bepaalde eisen moet een 3D-printer in ieder geval voldoen en deze basiseisen zijn in een 3D-printertest snel en uitgebreid op het internet te vinden. Een dergelijke test vergelijkt en evalueert verschillende merken printers. Op basis van de individuele evaluatiepunten kan dan eenvoudig worden vastgesteld of de betreffende printer aan uw eigen eisen voldoet.

Onze top 10 – 3D printers

Toepassingsgebied van de 3D-printer

De productie van de meest uiteenlopende werkstukken zonder verdere hulp van buitenaf opent een veelheid aan mogelijkheden voor de gebruiker, die zeker nog niet volledig zijn gerealiseerd in hun hele dimensie. Van prototypes voor een oneindig aantal verschillende productieruimtes in de meest uiteenlopende industrieën tot kosteneffectieve eigen productie van kunststof werkstukken, met een 3D-printer is vrijwel alles mogelijk. De aandacht voor detail tijdens de productie is slechts één van de essentiële kwaliteitskenmerken. Maar ook het vrijwel onbeperkte aantal kopieën in altijd constante precisie laat alle mogelijkheden open voor gebruikers om steeds weer precies hun werkstuk af te drukken. Dit maakt het ook mogelijk om rekening te houden met eventuele aanpassingen voor prototypes of om kleine wijzigingen aan te brengen in het volgende model. Ook hier komen dezelfde namen overeen met de resultaten: Of een conventionele printer nu wordt gebruikt om een enkele, privébrief te schrijven, of een seriële brief aan duizenden klanten, de toepassingsmogelijkheden zijn vergelijkbaar met die van een 3D-printer. Grenzeloos.
Wat zijn de alternatieven voor een 3D-printer?

Hoewel 3D-printers al meer dan 20 jaar bestaan, kan men stellen dat hun ontwikkeling nog in de kinderschoenen staat. Hoewel de resultaten vandaag de dag al zeer bevredigend zijn, gaat de ontwikkeling nog steeds door. Hoger, sneller, verder zijn dit termen die ook op het gebied van 3D-printers bestaan. Alleen hier worden ze genoemd, preciezer, sneller, kleiner of groter. Hoewel we dus steeds meer vooruitgang kunnen verwachten op dit gebied, is er waarschijnlijk geen echt alternatief voor 3D-printers. Experimenten met andere materialen, zoals speciale kunstharsen, zijn aan de gang, maar hebben nog geen noemenswaardige voordelen opgeleverd. Andere technieken, zoals technieken die werkstukken uit de vrije hand of met behulp van sjablonen construeren, zijn ook meer experimenteel, maar hebben geen significante verbeteringen gebracht in de omvang en breedte van de bestaande mogelijkheden. De 3D-printers zijn, en dit is ook te zien bij elke nieuwe 3D-printertest, op een zeer goede manier om zichzelf onvervangbaar te maken en een bijna onmogelijke reeks van toepassingen te veroveren.

Welke fabrikanten van 3D-printers zijn er?

De markt voor en van 3D-printers is wereldwijd enorm en dus komen de meest uiteenlopende apparaten van over de hele wereld. Wie zelf een precies overzicht wil krijgen, wordt geconfronteerd met een bijna onoplosbaar probleem. Het principe van 3D-printers is gebruikelijk, maar in detail zijn er veel specialisaties per vakgebied en per type toepassing, die ervoor hebben gezorgd dat fabrikanten zich steeds meer hebben gespecialiseerd. Ook hier is het raadzaam om een of meer van de nieuwste 3D-printers te gebruiken om een idee te krijgen van de situatie. Daar zul je snel en duidelijk Ontdek of de aangeboden apparaten meer voor privégebruik of voor industrieel gebruik zijn. Als u als particulier alleen maar kennis wilt maken met de nieuwe mogelijkheden en deze eenvoudigweg eerst wilt uitproberen, of als de behaalde resultaten aan de hoogste eisen moeten voldoen met een maximum aan precisie. Met behulp van de 3D-printertests vindt u snel de juiste leverancier voor het betreffende eindproduct.

Innovaties op het gebied van 3D-printers

Innovaties op het gebied van 3D-printers zijn eigenlijk aan de orde van de dag en informatie over relevante platformen en belangengroepen is hier echt belangrijk. De echt grote veranderingen zijn niet echt te verwachten, maar verdere ontwikkelingen van bestaande processen en structuren of op het gebied van de te verwerken basismaterialen gaan steeds verder. En deze ontwikkelingen verlopen in zo’n adembenemend tempo dat de wetgever niet meer in staat is om tijdig te reageren en ver achterblijft. Vandaag de dag is het al technisch mogelijk om alle afzonderlijke onderdelen van een snelvuurgeweer te maken met de bestaande 3D-printers en het bijbehorende basismateriaal en vervolgens een functioneel geweer samen te stellen. Dit is zowel fascinerend als beangstigend. Aan de andere kant is het geruststellend om te weten dat alleen al op het gebied van de medische technologie allerlei onderdelen nu met precisie kunnen worden vervaardigd, waardoor het leven van patiënten veel gemakkelijker wordt.

Voordelen bij aankoop van een 3D-printer op het internet

Als je eerlijk bent, kun je niet om het internet heen, vooral niet als je een 3D-printer koopt. Waar anders vindt u de verscheidenheid aan informatie en apparaten die worden aangeboden? Het is al een groot voordeel, om in alle rust en zonder tijdsdruk informatie te kunnen verstrekken. Hierdoor kunt u een aankoopbeslissing nemen voor een geselecteerd apparaat zonder beïnvloed te worden. Op het internet is er dan niet alleen de mogelijkheid om het gewenste apparaat te bestellen, maar ook om de prijzen van verschillende aanbieders eerder te vergelijken. De hier gerealiseerde besparingen kunnen dan al worden geïnvesteerd in drukwerk en accessoires. Een heel bijzonder voordeel van kopen op het internet is de mogelijkheid om zich te oriënteren op andere kopers die de aankoop al hebben gedaan, hun eigen ervaringen hebben opgedaan en deze vervolgens delen in de vorm van evaluaties. De extra mogelijkheid om kopersbescherming te verkrijgen voor aankopen op het internet bij speciale bedrijven zoals Trusted Shops of om de evaluaties van consumentenorganisaties te volgen, biedt dan een hoge mate van veiligheid. En het is ook praktisch, want aankopen op het internet worden tot aan de deur van uw huis geleverd.

Waar moet u op letten bij de aankoop van een 3D-printer?

3D-printers bevinden zich in verschillende prijssegmenten, afhankelijk van de beschreven eindproducten. Ze zijn al beschikbaar voor prijzen tussen 500 en 1.000 euro. Er zijn nauwelijks grenzen aan de hogere prijsklasse, en die ligt niet alleen in de viercijferige maar ook in de vijfcijferige euroklasse. Een prijsvergelijking is dus altijd de moeite waard als men heeft besloten tot een bepaalde prijsklasse. Niet alleen de prijs voor het betreffende model is interessant en moet worden overwogen, maar een zeer bepalend gegeven is ook hoe goed en hoe snel men hulp en ondersteuning kan krijgen bij toepassingsproblemen met dit nieuwe product. Dit begint al met kits, maar ook bij gebruiksklare compacte units kunnen zich onverwachte vragen en problemen bij de bediening voordoen. Dus die goede raad dan niet echt duur wordt, moet u de vragen na de ondersteuning al voor de aankoop overwegen en verduidelijken. Een ander punt dat aandacht verdient is de compatibiliteit met niet alleen de componenten die in de randapparatuur (hard- en software) worden gebruikt, maar ook met de verschillende basismaterialen.

Handige accessoires voor een 3D-printer

Als de gebruiker eenmaal heeft gekozen voor een model voor zijn 3D-printer en dus voor het prijssegment van de nieuwe aanwinst, is het nog steeds mogelijk om na te gaan welke accessoires geschikt zijn voor dagelijks gebruik. Er zijn al een groot aantal 3D-sjablonen beschikbaar voor aankoop op het internet, maar als u uw eigen werkstukken wilt maken, is er geen manier om een compatibele 3D-scanner te omzeilen. Wie nog meer en andere mogelijkheden wil gebruiken, moet een eigen CAD-programma hebben. Het te gebruiken materiaal voor het geplande productieonderdeel is zeker ook een accessoire, want er zijn ook verschillende mogelijkheden. Als het werkstuk eenmaal klaar is en uit de 3D-printer is gehaald, is het mogelijk dat er wat gereedschap nodig is voor het gladstrijken en ontbramen. Dit is echter niet nodig met de precisie waarmee de 3D-printer de onderdelen maakt. Of er accessoires nodig zijn, en zo ja, wat ze moeten zijn, wordt meestal aangegeven in een goede 3D-printertest.