Magnetische veldtherapie

Link
VerfĆ¼gbarkeit
Preis
Weitere Angebote

Test & vergelijk Magnetische veldtherapie

Artsen gebruiken magneetveldtherapie als hulpmiddel tegen pijn bij patiƫnten die permanent met pijn worden belast. Anders is magneetveldtherapie een alternatief medicijn voor alle anderen, dat ze zelf moeten betalen als ze dat willen. Maar omdat veel mensen deze therapie heel aantrekkelijk vinden, zijn er quasi-medische magnetische kussens en matten beschikbaar voor privƩgebruik. Het is iets onschadelijker om magnetische sieraden aan het lichaam te bevestigen, te plakken of te implanteren om zo de effecten van magnetische veldtherapie te krijgen. Magnetische juwelen zijn het onderdeel van de magnetische veldtherapie met het grootste marktvolume. Het omvat ook magnetische apparatuur voor thuis, die is ontworpen voor effecten die vergelijkbaar zijn met die van magnetische veldtherapie. De magneetveldtherapietest kan niet alle aspecten van een alternatieve medische behandeling op een volledig technisch correcte manier behandelen. Het gaat echter zo ver als het nuttig en begrijpelijk blijft.

Meestal krijgt de patiƫnt tussen de vijf en tien bewaakte behandelingen. De magneetveldtherapie zelf is absoluut pijnloos. De persoon die behandeld wordt met een magnetisch veld therapie beweegt niet, of hij nu ligt of staat, terwijl elektromagnetische trillingen van het veld van een magnetisch kussen of mat door hem heen stromen. De duur van de betreffende behandelingsdagen wordt individueel en op dit moment aangepast aan de mate van de klachten van de patiƫnt. Aangezien elektrische en magnetische velden onderling afhankelijk zijn, is het niet nodig om te vertrouwen op natuurlijk magnetisme voor het magnetische kussen of de magnetische mat.

De eisen voor een goede magneetveldtherapie zijn zeer complex. Alternatieve geneeskunde is de De catalogi van de erkende ziektekostenverzekeraars voldoen niet aan deze eisen. Een goede alternatieve arts wordt in een netwerk opgenomen met pijnartsen, zodat de kwaliteit via deze netwerken gewaarborgd is. Vaak bevinden dergelijke centra zich ook binnen afdelingen van grote ziekenhuizen waar veel pijnpatiƫnten worden behandeld. Technisch gezien is het een geschikt toegepast magnetisch veld dat elektrische spanningen in het lichaam induceert, die specifiek de pijn verminderen. Dit kan worden bereikt met langere of kortere effecten. Het ontspannende effect op de pijn komt van metabole processen die direct gerelateerd zijn aan magneetveldtherapie.

Onze Top 10 – magneetveldtherapie

Magnetische veldtherapie wordt gebruikt om het bestaande zelfgenezend vermogen te activeren en te ondersteunen bij pijnpatiƫnten voor wie andere medisch erkende methoden niet meer mogen worden gebruikt of hun effect hebben verloren. Dit zijn vooral pijnpatiƫnten met blijvende pijn. Vaak zijn dit chronisch zieke patiƫnten. Voorbeelden hiervan zijn zenuwpijn, zoals de pijn die voortkomt uit ischias bij patiƫnten met tussenwervelschijven of bij geamputeerden. In zeldzame gevallen worden hoofdpijnpatiƫnten en migrainepatiƫnten ook behandeld met magneetveldtherapie. Het is bekend dat dit met name effectief is bij migraineaanvallen. Patiƫnten met versleten gewrichten, sportblessures of tendosynovitis melden ook zeer succesvolle resultaten van de magneetveldtherapie. Veel goedbetaalde topsporters behoren tot de liefhebbers van magnetisch veld therapie. Een andere grote groep zijn patiƫnten met osteoprose of spieratrofie.

Elke pijnbehandeling die door de wettelijke ziektekostenverzekeraars wordt betaald voor is een waardevol alternatief voor magneetveldtherapie. Het moet duidelijk blijven dat de eenvoudigste methoden zoals acupressuur of massage alternatieven zijn. De hardste chemische pijnstillers, die verslavend kunnen zijn, behoren echter ook tot de alternatieven. In deze benaderingen is de legalisatie van cannabis ook een van de alternatieven.

Er moet een onderscheid worden gemaakt tussen magnetische veldtherapie en de wijze waarop de magnetische veldtherapie wordt uitgevoerd. Een alternatieve medische magneetveldtherapie kan alleen worden geproduceerd door speciaal opgeleide alternatieve artsen. Natuurlijk is er een breed scala aan therapeuten die zich ook geroepen voelen om magneetveldtherapie met groot effect te kunnen verkopen.

Magnetische veldtherapie gaat terug naar de Chinese geneeskunde, die als eerste het succes van de genezing met magnetische stenen documenteert. De traditie is weer opgepakt door de Griekse artsen en is ook voor de geschiedenis gedocumenteerd. Sindsdien is er niets meer veranderd in de magneetveldtherapie. Magnetische stenen of moderne gemagnetiseerde stenen genieten een grote populariteit. Elektromagnetische kussens en matten sluiten aan bij deze procedures. Maar ze kunnen dichter bij de bron van de pijn worden geplaatst en zijn hygiƫnischer in gebruik. Bovendien zijn met oplaadbare batterijen uitgeruste zwachtels een innovatie, die permanent worden gedragen en reageren op overeenkomstige pijncondities. In het algemeen is intelligentie de toekomst van deze verbanden.

Beoefenaars van alternatieve geneeswijzen die een naam hebben, zijn veilig te vinden op het internet. Toch is voor een therapie de korte weg zeker de betere keuze dan een kuur. Voor de Voor veel apparaten voor het privƩgebruik van magneetveldtherapie is het internet een plek waar een breed scala aan producten via zoekmachines te vinden is. Het is de moeite waard om de prijzen op het internet te vergelijken tussen de verschillende bekende en naamloze fabrikanten. Magnetische stenen vinden ook een actieve en betrouwbare handel op het internet.

Het effect van de magneetveldtherapie hangt in belangrijke mate af van de optimale bloedcirculatie van de pijnlijke en behandelde lichaamsgebieden. Deskundigen die erin geslaagd zijn om met andere patiƫnten grote behandelsuccessen te boeken, hebben zeker de voorkeur. Ervaring maakt het grote verschil. Voor apparaten voor persoonlijk gebruik hebben vaak dergelijke aanbevelingen. Wie zelf beslissingen wil nemen, moet zijn ziektebeeld kennen en precies weten wat het resultaat is van een optimale genezing, verlichting of gewoon minder pijn. Modernere apparaten zijn zeker een betere keuze.

Omdat de magneetveldtherapie een medische dienst is, kan de magneetveldtherapietest geen accessoires oproepen. Neem veel geld om van je pijn af te komen. In het geval van apparaten voor persoonlijke magneetveldtherapie zijn reinigingsapparatuur en zalven voor het stimuleren van de bloedcirculatie de accessoires die het meest waarschijnlijk nodig of nuttig zijn.