Deo zonder aluminium

Link
Availability
Price
Additional offers

Test & vergelijk Deo zonder aluminium

Op het voorhoofd van een atleet kunnen zweetkralen extreem sexy zijn. Maar op kantoor zijn vochtige plekken onder de armen en de bijbehorende geur niet wat iedereen wil. Daarom doen de meeste mensen deodorant aan. Maar sinds enige tijd wordt aluminium verdacht van het verhogen van een bepaald ziekterisico.

Waar komt de onaangename geur van zweet toch vandaan? De reden is niet het zweet zelf, want het is absoluut reukloos. De bacteriën die ieder mens op de huid heeft om het zweet af te breken dragen de slechte geur. Het is bekend dat bacteriën zich veel beter kunnen vermenigvuldigen op warme en vochtige plaatsen. Daarom ontstaat deze onaangename geur onder de armen of in de schoenen.

Cosmetische producten die aluminium bevatten, zorgen ervoor dat er nog meer aluminium in het menselijk lichaam terechtkomt. Een zeer hoge concentratie van het metaal wordt vermoed om kanker en dementie te bevorderen. Daarom zien steeds meer fabrikanten af van het gebruik van aluminium. Sommige studies hebben aangetoond dat het lichaam snel aluminium kan absorberen, vooral met deodorant. Maar zijn aluminiumvrije deodorants een gezond alternatief?

Volgens de de deodorant Zonder Aluminium test bevatten de deodorants geen aluminiumchloride, waardoor ze transpiratie niet verminderen. Maar ze bevatten wel alcohol, die de vorming van geuren zou moeten remmen.
Antitranspiratiemiddelen, de zogenaamde deodorants met aluminium, bevatten daarentegen aluminium, dat geacht wordt de transpiratie te remmen. Op deze manier kan de geur zich helemaal niet ontwikkelen, omdat de bacteriën verstoken blijven van voedsel. De verschillende geuren zijn alleen bedoeld om te verdoezelen, maar niet om de oorzaak te bestrijden.

Onze Top 10 – deodorants zonder aluminium

Al vele jaren is er veel discussie over de vraag of aluminiumzouten gevaarlijk zijn voor het lichaam of niet. Al in 2001 werd vastgesteld dat borstkanker vaker kan voorkomen in de buurt van de oksels als er aluminium werd gebruikt in deodorants. Later werden deze tumoren onderzocht en werd een verhoogde concentratie van aluminium gevonden.

Een recente studie met muizen toonde aan dat aluminiumzouten de ontwikkeling van kanker en zijn uitzaaiingen kunnen bevorderen. De Universiteit van Innsbruck heeft zelfs in een studie, juni 2017, verklaard dat het frequente of meerdere keren per dag gebruiken van deodorants met aluminium, op jonge leeftijd, het risico op het ontwikkelen van borstkanker verhoogt.
Het BfR (Federal Institute for Risk Research) spreekt deze beschuldigingen echter tegen. Het kan niet perfect worden bewezen, is de verklaring. Toch waarschuwt de deodorant zonder aluminium test voor een hoge inname. Dit gaat echter over het totale bedrag. Dit betekent ook de hoeveelheid aluminium die het lichaam absorbeert door middel van folies, cosmetica, voedsel, koffiecapsules, etc. in het dagelijks leven. De bijbehorende aanbeveling is: deodorants met aluminium moeten zo min mogelijk of slechts één keer per dag worden gebruikt en niet na het scheren van de oksels. Dit komt omdat het scheren de absorptie door de huid bevordert.

Mensen onder de 30 jaar moeten deodorants met aluminium indien mogelijk vermijden. Daarom komen er steeds meer deodorants zonder aluminium op de markt. We hebben het over merken als:

  • douchen dat
  • Nivea
  • Vichy
  • huismerk Rossmann
  • DM Eigen merk
  • Weleda
  • Sebamed

Om er maar een paar te noemen. Het aluminium wordt vervangen door alcohol en diverse geuren. Deze alcoholen hebben echter het nadeel dat de huid droogt snel uit. Bovendien wordt de natuurlijke beschermfolie vernietigd. Als u een gevoelige huid heeft, kunnen er huidirritaties en huiduitslag ontstaan. Door het verhoogde risico zijn deodorants zonder aluminium toch een goed alternatief.

Als u een droge huid wilt tegengaan, kunt u Deo Creme gebruiken, d.w.z. een deodorantroller. Dit heeft een verhoogd vetgehalte. Sommige mensen denken dat kristallen deodorants ook een goed alternatief zouden zijn. Maar dat is niet het geval. Ze worden geadverteerd als een geweldig natuurproduct, maar de kristallen zijn gemaakt van aluin. Wat is aluin? Het is 100% aluminium kaliumsulfaat, dus je absorbeert aluminium op dezelfde manier als bij gewone deodorants. Bovendien kunnen, wanneer het heet is, veel kristallen in de huid terechtkomen en irritatie veroorzaken.

– Kijk goed als je een deodorant koopt. Neem de tijd om de ingrediënten te lezen.

– Voor de gevoelige huid, zoek naar deodorants zonder alcohol en parabenen.

– Vooral als je nog jong bent, moet je zo vaak mogelijk deodorants met aluminiumchloride vermijden.

– Breng Aludeos niet aan op een vers geschoren huid.

– Elke consument moet zijn eigen deodorant vinden, er is geen eersteklas deodorant voor iedereen.

– Deopads bestaan nog steeds, maar ze kunnen niet worden gebruikt in combinatie met aluminiumvrije deodorants. Want de aluminiumvrije deodorants stoppen niet met zweten en dan beginnen de pads nog meer te stinken.

Aluminium is een licht metaal en komt van nature voor op aarde. Mensen nemen het meestal op via voedsel en producten die aluminium bevatten. In een hoge dosis is het een zenuwgif. Het wordt normaal gesproken uitgescheiden via de nieren. Maar niet in grote hoeveelheden, waardoor het zich in de loop van het leven kan ophopen in het skelet en in de longen.

Zo onschuldig was een

The product display was implemented using the affiliate-toolkit WordPress plugin.