Link |
Availability |
Price |
Additional offers |
Test & vergelijk Nierwarmer
De rechter Nierwarmer
Wie weet het niet? In de winter is het koud, de lucht is vochtig en deze fijne nattigheid kruipt onder je kleren en je komt er pas in het voorjaar vanaf. De klassieke tijd voor blaasontsteking en andere nierproblemen. Vooral voor vrouwen is de mode erg kort, waardoor het niergebied vaak wordt blootgelegd. Wat kan je doen? We hebben een nierwarmer nodig.
Een nierwarmer, ook wel lichaamsverwarmer, nierbeschermer of heupwarmer genoemd, is een buisvormig, elastisch stuk stof dat oorspronkelijk bedoeld is om de nierstreek warm te houden, maar dat ook gebruikt wordt voor pijn in de lumbale wervelkolom. Het is nauwsluitend en wordt meestal over ondergoed gedragen, soms ook direct op het lichaam.
De Kidney Warmer is nauwsluitend en is ontworpen om te beschermen tegen de kou. Het is speciaal ontwikkeld voor het niergebied, dat zeer gevoelig is voor koude, omdat dit gebied bijzonder gevoelig is voor ziekten bij lage temperaturen en deze kunnen meestal zeer extreem zijn. Nierwarmer van wol van Angorakonijnen houdt je bijzonder warm. Het bijzonder fijne haar zorgt voor kleine luchtkamertjes. Deze zorgen voor een goede temperatuurbalans, een uitwisseling van lucht en vocht en een droge warmte die ideaal is voor het niergebied, waar ziekteverwekkers geen kans hebben om schade te veroorzaken. Er zijn ook nierwarmers voor de sport. Deze zijn meestal gemaakt van polyamide of elastaan en worden vervaardigd door middel van een cirkelvormig breiproces. Ze zijn dus naadloos en zeer rekbaar, waardoor ze ideaal zijn voor allerlei soorten bewegingen.
Elastische nierwarmers worden vaak misbruikt en gebruikt als minirok, bandeau topje of, afhankelijk van de lengte, als strapless topje. Het oorspronkelijke doel is echter om de nierzone warm te houden en zo de drager te beschermen tegen ziekten zoals blaasontsteking. Elastische nierhulzen komen vaak voor bij mensen die gekleed zijn voor sport, yoga, dans, gymnastiek of fitness als ze zich opwarmen. Door zijn elasticiteit belemmert het kledingstuk de beweging niet en zorgt het er tegelijkertijd voor dat de lendenstreek warm wordt gehouden. Nierwarmers van angora worden vooral in het koude seizoen gedragen, vooral wanneer jassen of truien het niergebied niet volledig bedekken. Daarnaast wordt de nierwarmer ook gewoon gebruikt als modeaccessoire om kledingstukken visueel te verlengen, het figuur vlakker te maken en door de verlenging slanker te lijken.
Inmiddels zijn er ook elektrische nierwarmers beschikbaar, waarbij u een bepaalde temperatuur kunt instellen. Deze worden gebruikt voor zeer koude temperaturen of voor zeer gevoelige nieren, maar ook voor het zweten, wat helpt om zich te ontdoen van vet op de heupen.
Er zijn nierwarmers voor zowel mannen als vrouwen. De meeste modellen zijn uniseks. Maar omdat vrouwen statistisch gezien vaker en intensiever last hebben van blaasontsteking, worden bij vrouwen vaker nierwarmers gezien. Elke tweede vrouw lijdt minstens één keer in haar leven aan zogenaamde blaasontsteking, omdat ze fysiek gewoon vatbaarder zijn.
Er zijn net zoveel nierwarmers voor mannen, maar ze worden minder vaak gezien. Dit kan de reden zijn waarom vrouwen nierwarmers vaker worden gepresenteerd… dan door mannen of het is de reden waarom nierwarmers niet zo vaak door mannen worden gedragen. In het algemeen kan echter worden gezegd dat vrouwen meer behoefte hebben aan een nierwarmer, omdat hun niergebied veel vatbaarder is voor ziekten en de vrouwelijke mode op dit moment meestal kort in plaats van lang is. Het gebruik van een nierwarmer heeft hier veel zin en is aan te bevelen bij koude temperaturen. Mensen die vaak en intensief aan blaasontsteking lijden, moeten ook bij koudere temperaturen een nierwarmer dragen, omdat deze beschermt tegen onderkoeling van de nier en de blaas en het moeilijker maakt voor bacteriën om door te dringen. Nierwarmers zijn ook zeer aan te bevelen voor alle andere nierproblemen en -ziekten, omdat het uiterst belangrijk is om dit deel van het lichaam warm te houden. Zeer lange mensen hebben vaak het probleem dat topjes en truien het niergebied niet volledig bedekken, vooral als ze zich vooroverbuigen of op de fiets rijden, wordt het niergebied vaak blootgelegd. Als je dit probleem hebt, is een nierwarmer de ideale oplossing.
Onze Top 10 – nierwarmer
Afhankelijk van het doel waarvoor u de nierwarmer wilt gebruiken, heeft u verschillende eisen. Er zijn enkele algemene en universele vereisten voor lichaamsverwarmer, die je ook voor elk ander kledingstuk hebt: Aanpassing aan de vorm van het lichaam en de verschillende maten zijn net zo belangrijk als eenvoudige bediening en eenvoudig onderhoud. Als je zo’n kledingstuk elke dag wilt of moet dragen, wil je het niet met de hand wassen. Omdat het direct op de huid wordt gedragen, moet het elke dag of om de dag worden gewassen. Het is te vervelend om dit met de hand te moeten doen, vooral voor oudere mensen.
Voor sommige mensen is het gewoon een mooi accessoire waarmee men het figuur een beetje wil flatteren of wil het dragen als een verlengstuk. Andere mensen willen er een sport van maken, dragen het in de opwarmfase en de opwarmfase. Hier is een hoog draagcomfort en een aangenaam lichaamsgevoel absoluut noodzakelijk. Het is natuurlijk belangrijk dat het een hoge mate van elasticiteit heeft, zodat dynamische bewegingen niet worden belemmerd. Bovendien moet het niet te strak zijn om de bewegingsvrijheid te waarborgen, maar toch strak genoeg om niet weg te glippen. Voor sommige variëteiten is een kleurkeuze wenselijk, maar niet noodzakelijk zolang de rugverwarmer zijn doel bereikt.
Nogmaals, andere mensen dragen nierwarmers om gezondheidsredenen, zoals nierproblemen of frequente blaasontsteking. In deze gevallen moet speciale aandacht worden besteed aan het niergebied, net als bij zeer lange mensen. Hier zijn nierwarmers van angorawol bijzonder geschikt in de winter, omdat ze je echt warm houden. Dit heeft de hoogste prioriteit. Bovendien moet de nierwarmer van nature zacht zijn en niet krabben, omdat deze direct op de huid ligt. In geen geval mag de huid geïrriteerd raken! Het mag ook niet worden toegepast als het onder de kleding wordt gedragen.
Het moet ook strak genoeg zijn om niet uit te glijden. Toch moet het rekbaar en elastisch genoeg zijn om de dagelijkse bewegingen, zoals het fietsen, bij te houden en niet te hinderen of zelfs onmogelijk te maken. Ook hier zou een assortiment van verschillende kleuren en/of patronen wenselijk zijn, omdat de nierwarmer in de winter bijna dagelijks gedragen moet worden. Voor overgangsperiodes zoals de lente en de herfst is een nierwarmer van dunner en minder warm materiaal vaak voldoende. In dit geval zou elastaan of polyamide absoluut voldoende zijn.
Een toenemend aantal ouderen lijdt aan ziekten die de nieren aantasten. Als gevolg van mogelijke fysieke beperkingen in de beweging, een eenvoudige je kunt in de eerste plaats een nierwarmer kopen. Als u het koopt voor dagelijks of zeer frequent gebruik – of het nu voor sport of het dagelijks leven is – moet u producten van hogere kwaliteit kopen, maar niet alleen merkartikelen. Deze zijn vaak niet van hogere kwaliteit of eerlijker geproduceerd.
Producten van DM of Rossmann zijn vaak net zo goed en duurzaam als bijvoorbeeld de Medima nierwarmers. Multipacks hebben ook zin als u het product elke dag gebruikt. Als het slechts een functioneel onderdeel is en toch onder normale kleding wordt gedragen, is de kleur vrij onbelangrijk. Dus hier moet je aandacht besteden aan acties. Huidkleurige of witte stukken doen hier hetzelfde als zwart, rood, enz. Ze worden door niemand gezien.
Goedkope nierwarmers kunnen na verloop van tijd vervagen en kleur verliezen, vooral de elastische doen dit als ze op meer dan 40 graden worden gewassen. Maar dit is ook een punt dat over het hoofd kan worden gezien als het alleen onder kleding wordt gedragen. Maar als je huidkleurige producten koopt, heb je dit probleem nauwelijks.
Als u de nierwarmer als modeaccessoire wilt gebruiken, om de top te verlengen, als rok, strapless top of bandeau top, dan spelen deze factoren een grotere rol. Uiteraard moet de kleur en eventueel het patroon individueel worden gekozen. Deze stukken zijn vaak iets duurder dan de klassieke kleuren, zoals zwart of wit. Ook hier is het belangrijk dat de kleur niet uitspoelt of vervaagt, anders wordt het lelijk. In dit geval zou het natuurlijk de moeite waard zijn om te investeren in hoogwaardige producten zoals Kidneykaren. Omdat je het kledingstuk niet elke dag draagt, hoef je niet zo’n grote hoeveelheid te kopen, maar kun je investeren in een paar, maar mooie en duurzame stukken.
De klassieke nierwarmer van verschillende materialen is in de loop der tijd uitgebreid. Het bedrijf Newgen Medicals heeft een rugverwarmer ontwikkeld die elektrisch is. Deze loopt onder de term saunagordel en is eigenlijk bedoeld om het heupvet dat overal bekend en gehaat is weg te zweten zonder te hoeven sporten. Het kan echter ook voor andere doeleinden worden gebruikt. U kunt de temperatuur individueel aanpassen, omdat dit voor u het meest comfortabel is. Dit zorgt ervoor dat het niergebied altijd warm wordt gehouden. Als je van het heupvet af wilt, kun je hier natuurlijk de temperatuur verhogen en beginnen te zweten, maar je kunt het ook comfortabeler en lager laten liggen. Een ander positief neveneffect is dat spanningen in de onderste lendenstreek door de warmer kunnen vrijkomen. Dit is vooral nuttig voor mensen die veel op kantoor werken en maakt de werkdag misschien wat aangenamer. Bovendien is het misschien iets voor zeer koude dagen.
Het bedrijf Kidneykaren is gespecialiseerd in nierwarmers en biedt ze aan in alle kleuren, patronen en maten. Er is niet langer alleen de standaardlengte ‚basisbuis‘ met ca. 27 cm. Ondertussen verkoopt het bedrijf ook twee keer zo lange producten, de zogenaamde ‚Mid-Tubes‘ en de ‚Mini-Tubes‘, die als bandeau-tops worden aangeboden. Deze drie modellen zijn verkrijgbaar in elke kleur en elk patroon.
Veel fabrikanten bieden ook figuurvorming – bodyshaping – modellen aan. Deze zijn meestal gemaakt van een iets dikker materiaal en hebben een licht tot sterk compressie-effect, waardoor het vet op de heupen verdwijnt en de figuur dus vorm krijgt volgens de West-Europese idealen.
Natuurlijk zijn er verschillende fabrikanten van bodywarmers en aangezien dit kledingstuk altijd is meer en meer een trend geworden. Er zijn nu talloze leveranciers in talloze verschillende prijscategorieën. Zelfs drogisterijen als DM en Rossmann hebben nu al lang heupwarmers in hun assortiment. Als je de verschillende fabrikanten van nierwarmers in een test vergelijkt, zijn er enkele verschillen en overeenkomsten merkbaar.
Een van de bekendste en meest verkochte merken die naadloze nierwarmers produceren en verkopen is Kidneykaren. De eerste stukken van het label zijn in 2007 uitgebracht. De oprichter Karen Rohweder had hetzelfde probleem als veel andere vrouwen. In de winter was het niergebied altijd koud. Dus ontwikkelde ze haar eigen model van een lichaamsverwarmer en bracht het op de markt. In 2009 werd de eerste grote collectie uitgebracht en was een groot succes. Inmiddels heeft bijna elke vrouw een product van het merk in haar garderobe, want volgens haar eigen verklaring behoort het tot de standaard stukken. Kidneykaren was de beslissende factor in de ontwikkeling van de klassieke rugverwarmer tot een veelzijdig accessoire.
Producten van dit merk zijn verkrijgbaar in vele sportwinkels en warenhuizen, maar ook op de eigen website van het merk. Maar ze worden ook verkocht via Amazon, Erwin Müller en andere dergelijke internetwinkels. De heupwarmers zijn gemaakt van 95% polyamide en 5% elastaan. Alle producten van het bedrijf zijn machinewasbaar. De prijzen zijn daar 24,95 Euro per stuk voor de ‚basisbuis‘.
Als u op zoek bent naar goedkopere producten, kunt u een kijkje nemen op de website van ‚Erwin Müller‘. De textielgroothandel werd in 1951 door de koopman Erwin Müller in een klein Zwabisch dorp opgericht. Daar wordt voor het grootste deel woningtextiel verkocht, zoals beddengoed, tafelkleden, etc. Maar ondertussen ook pyjama’s, ondergoed en nierwarmers. Erwin Müller heeft zijn eigen product, de manonline kan worden gekocht voor 9,95 euro. Dit product is alleen verkrijgbaar in een huidkleurige tint, dus het is niet geschikt als zichtbaar kledingstuk zoals Kidneykaren’s producten, maar wordt direct op de huid onder de kleding gedragen. Bovendien is er maar één universele maat, maar volgens de informatie op de website van Erwin Müller kan het kledingstuk individueel worden aangepast. Aan de buitenkant is het product gemaakt van 100% wol, aan de binnenkant van 100% katoen. De afmetingen zijn 20 x 60 cm. Het nadeel van deze lichaamsverwarmer is dat hij niet machinewasbaar is, je moet hem met de hand wassen. Als zo’n kledingstuk elke dag wordt gedragen, is dat een inspanning die je niet hoeft te doen. Erwin Müller biedt echter ook producten van hetzelfde type aan van andere fabrikanten, zoals Kidneykaren of Hydas.
Hydas is een postorderbedrijf dat gespecialiseerd is in gezondheidsproducten met de slogan ‚Hydas – en ik ben in orde‘. Ze verkopen alleen beige, licht transparante heupwarmers, die meer geschikt zijn om eronder te trekken dan als accessoires. Ze zijn ca. 30 cm lang, zijn volgens de productbeschrijving helemaal niet van toepassing en hebben een compressie-effect dat de figuur extra vorm geeft. Ze zijn niet alleen verkrijgbaar als eenvoudige lichaamsverwarmer, maar ook met lichte, medium en sterke ondersteuning voor de onderrug. Ze zijn gemaakt van 89% polyester en 11% elastaan. In tegenstelling tot de producten van Erwin Müller zijn ze machinewasbaar op 30 graden, maar houden u niet zo warm als de producten van Erwin Müller, want ze zijn niet gemaakt van wol en katoen, maar uitsluitend van elastische materialen. Ze zijn ook iets meer dan twee keer zo duur en kosten 19,99 euro.
Een soortgelijk bedrijf als Erwin Müller is het modehuis Siemers. Deze werd opgericht in 1902 en verkocht tot 1969. met uitzondering van huishoudelijke goederen, ijzerwaren en levensmiddelen. Daarna is het assortiment veranderd in textiel, zoals bedlinnen, ondergoed, etc. Siemers produceert body warmers voor zowel mannen als vrouwen. Ze zijn verkrijgbaar in een effen witte kleur en worden geleverd in verpakkingen van drie stuks of als enkel stuks. Ze zijn gemaakt van zowel katoen als angorawol, dus ze houden je veel warmer dan producten van Kidneykaren, die zijn gemaakt van sportieve materialen. Een bodywarmer bestaat uit 49% angorawol, 29% scheerwol, 19% polyamide en 3% elastaan. De prijsklasse voor een enkel stuk loopt van 19,95 euro tot 39,95. De prijzen voor triple packs zijn ofwel 54,95 ofwel 69,95. Er is hier geen grote keuze aan kleuren en lengtes, wat betekent dat deze producten niet geschikt zijn als modeaccessoires, maar door hun materiaal zijn ze ideaal om eronder te dragen voor koude dagen. Net als de lichaamsverwarmer van Hydas zijn ze machinewasbaar op 30 graden.
Vergelijkbare producten zijn verkrijgbaar bij de firma Woolife. Deze werd opgericht door Vlasta Veselikova, die tijdens haar zwangerschapsverlof in 1990 een beetje extra geld wilde verdienen. Daar kun je bodywarmers kopen van merinowol, meestal in wit en zwart. Er zijn echter ook enkele producten die aan de voorkant moeten worden vastgebonden en dus vooral de achterkant moeten verwarmen. Deze kosten tussen de 20 euro en 59 euro, de ronde stukken uit één stuk kosten 29 euro per stuk. Daarnaast worden hier cadeausets voor zowel mannen als vrouwen aangeboden. Deze bestaan uit een heupwarmer en een bivakmuts, die een uitstekende bescherming kunnen bieden tegen de wind tijdens bijvoorbeeld het fietsen of skiën. Zo’n set kan worden aangeschaft voor 51 euro. De bodywarmer is verkrijgbaar in twee verschillende maten. Het formaat MEDIC is 30 x 75 cm, bestaat uit 100% schapenwol en is machinewasbaar tot 30 graden. De grootte MAXI heeft de afmetingen 32 x 85 cm, is ook gemaakt van 100% schapenwol, maar moet chemisch worden gereinigd. De eendelige ronde producten zijn gemaakt van 100% natuurlijke Australische Merino wol en hebben het internationale Woolmark wollen zegel. Ze zijn verkrijgbaar in de maten S tot XXL.
Het internationale bedrijf befit24 is gespecialiseerd in medische sportaccessoires, zoals houdingscorrectiegürel of stabilisatoren voor de onderrug. Naast deze producten kunnen ook heupwarmers worden besteld. Ze bestaan uit een mengsel van angorawol en merinoswol. Ze worden aangeboden in de online shop om spierspanning in de rug los te laten, maar dit is gebaseerd op hetzelfde principe als het warm houden van de nieren: De fijne merino- en angorawol zorgt voor de kleine luchtkamers die de temperatuur en de luchtvochtigheid in evenwicht brengen en zo een aangename droge warmte produceren. Maar omdat het een verzending voor sportartikelen is, wordt er natuurlijk rekening gehouden met het effect op de spieren.
De online verzending belooft productie binnen de EU, een 5-jarige garantie en een 60-dagen geld-terug-garantie. De prijs voor een heupwarmer is 25 Euro.
De volledige website is in het Engels, dus als u hier problemen mee heeft, moet u een andere verzendmethode gebruiken.
Het bedrijf Berydale produceert ook naadloze heupwarmers die geschikt zijn voor sport of als minirokjes, T-shirt extensions etc. De verzending gebeurt via Amazon, dus niet direct via het bedrijf. De prijs is 6,95 Euro per stuk.
Zoals u gemakkelijk kunt zien, zijn er veel bedrijven waar u deze producten online kunt bestellen. Van merknaam tot no-noame artikelen in elke prijsklasse, kleur en verschillende materialen.
Andere namen waar u onder kunt zoeken als u wat meer wilt bladeren zijn Mamaband voor ongeveer 7,95 Euro, Tonus Elast Leibwärmeraus wol voor ca. 14,95 Euro, Harry Duley nierwarmer van eenvoudige katoen voor ca. 13,95, CFLEX voor 6,95 tot 8,95 Euro, TINNINA maakt het product van kasjmierwol voor ca. 5,99 Euro, etc.
Er is dus zeker iets voor iedereen die online boodschappen doet of wil doen.
Veel mensen doen echter niet aan online winkelen. Ook voor degenen die liever goed willen winkelen en het product in hun handen willen houden in plaats van het met een muisklik te bestellen, zijn er enkele manieren om een lichaamsverwarmer te kopen.
De eerste aanloophaven zijn grote warenhuizen zoals Karstadt of Galeria Kaufhof. Op de ondergoedafdeling vind je meestal hippe warmers van verschillende merken. Het merk Kidneykaren is bijvoorbeeld in sommige warenhuizen van dit type verkrijgbaar. In dergelijke warenhuizen vindt u echter vooral de duurdere merkproducten, die hier meestal wat duurder zijn, omdat de warenhuizen ook geld verdienen. U kunt echter ook individueel advies krijgen en de verkoopmedewerkers kunnen de verschillen tussen de producten opsommen en aan de koper laten zien.
Maar als je niet zoveel geld wilt uitgeven, kun je ook een kijkje nemen bij conventionele kledingwinkels zoals H&M. Daar wordt het product echter niet verkocht onder nierwarmers of andere synoniemen, maar onder jersey rok. Dit product is iets langer dan een lichaamsverwarmer en wordt niet als zodanig geadverteerd. Het kan echter voor andere doeleinden worden gebruikt en iets hoger worden gedragen, zodat het hetzelfde effect heeft als een nierwarmer. Het product is gemaakt van 95% katoen en 5% elastaan. Het kan in de machine worden gewassen op 40 graden, dus het is gemakkelijk te onderhouden. Het is beschikbaar in de maten XS tot XL en kan worden gekocht op het internet of in een winkel. U kunt ook een maattabel vinden op de website van H&M. De rok kan alleen in de kleur zwart worden besteld. er zijn geen andere mogelijkheden. De prijs voor de Jersey Rok van H&M is 4,99 Euro.
In de DM-drogisterij vindt u een warmhoudgordel voor de lendenstreek. DM is een Duitse drogisterijgroep en met 3500 filialen en 59.000 werknemers de grootste drogisterijgroep van Europa. Het werd in 1973 opgericht door Götz Werner. Het eerste filiaal was gevestigd in Karlsruhe. De warmtegordel in het DM-assortiment is in wezen een rugverwarmer met een elektrisch onderdeel. Dit product is een medisch product van het merk SOS. De actieve bestanddelen van de SOS-warmband zijn ijzer en actieve kool. Het product wordt toegepast op de onderste lendenstreek en voorziet deze streek tot acht uur lang van zelfopgewekte diepe warmte. Het kan twee keer worden toegepast, dus het is een wegwerpproduct. Als je zoiets elke dag nodig hebt, kost het veel geld, want een pakje kost 6,95 euro. Als u echter ernstige spanningen in uw onderrug heeft en deze voor korte tijd van warmte wilt voorzien, dan is dit product ideaal. De nierwarmer van DM is daarom slechts een product voor kortdurend gebruik.
De Dirk Rossmann GmbH, kortweg Rossmann, is na DM het grootste drogisterijbedrijf met het hoofdkantoor in Hannover. Het werd opgericht door Dirk Rossmann op 17 maart 1972 en telt momenteel 54.500 medewerkers. Het productassortiment van Dirk Rossmann GmbH bevat ook een soortgelijk product als DM, met dezelfde werkingswijze. De Rossmann nierwarmer zit ook in dezelfde prijsklasse.
Bodywarmers zijn daarom verkrijgbaar in elke vorm, kleur, maat en prijs. De prijsklasse begint bij ongeveer 5 Euro en loopt op tot 69 Euro.
Dit is een vraag die je jezelf moet stellen bij elk product dat je wilt kopen. En voor de meeste producten is het antwoord hetzelfde: Als u precies weet wat u wilt en goed genoeg onderlegd bent, zijn online bestellingen de handigste optie.
Als u de heupwarmer als accessoire of voor sport wilt gebruiken, kunt u ook eenvoudig en comfortabel bestellen op internet, want kleur en uiterlijk zijn hier meestal belangrijk. Als u niet zeker bent van de maat en de snit of als u op zoek bent naar deskundig advies, kunt u het beste naar een winkel gaan voor de eerste paar stukken. Al het andere kan dan online worden gedaan.
Als u de lichaamsverwarmer echter om medische redenen nodig heeft, moet u in ieder geval naar een winkel gaan en individueel advies inwinnen wanneer u hem voor het eerst koopt. Oudere mensen hebben vaak last van nier- en blaasproblemen. Hier moet deskundig advies worden gegeven en, in het geval van producten voor het veterslaan, moet ook hulp worden geboden bij het aanpassen van de maten.
Dus als het gaat om de vraag waar je moet kopen, online of in een winkel, hangt het altijd af van je eigen individuele situatie. Maar als je een paar nierwarmers hebt laten testen, weet je wat je nodig hebt en kan je bestellen vanuit het comfort van je eigen huis.
Er is eigenlijk nauwelijks iets dat tegen de aankoop van een nierwarmer spreekt. Ze houden je warm, ze slijten niet, afhankelijk van het model, ze kunnen je outfit verbeteren en ervoor zorgen dat enkele zeer belangrijke organen van het lichaam gezond blijven of op zijn minst een infectie voorkomen. Geld zou ook geen probleem moeten zijn, want je kunt ze in de winkel of op het internet kopen vanaf ongeveer 5 euro.
Voor degenen die nog steeds geen lichaamsverwarmer willen kopen, zijn hier een paar alternatieven:
De al genoemde truirok van H&M is de laagst geprijsde en meest veelzijdige. Als u echter geen heupwarmer wilt dragen, zult u dit product waarschijnlijk ook niet willen kopen.
Als een kledingstuk ongemakkelijk op de heupen ligt, kunt u terugvallen op lange ondershirts, topjes of T-shirts. Ook deze De methoden zorgen ervoor dat de lumbale zone wordt beschermd en de nieren en de blaas warm worden gehouden. De zogenaamde ‚uienlook‘, waarbij meerdere kledingstukken over elkaar worden gedragen, is elk jaar in de mode. Als dat niet warm genoeg voor je is, kun je twee topjes, ondershirts of T-shirts van dezelfde kleur over elkaar heen dragen om de laag wat dikker te maken.
Zelfs hoogzittende broeken, de zogenaamde ‚highwaisted‘ broeken, bedekken het niergebied voldoende. Als je bovendien een topje in de broek doet, heb je het misschien zelfs warmer dan met een bodywarmer.
Als u slechts tijdelijk wat warmte nodig heeft op uw onderrug, bijvoorbeeld door spierspanning, kunt u warmtepleisters gebruiken. Deze worden op de juiste plaats op de rug geplakt en produceren warmte om de spierspanningen los te laten.
Voor een lichaamsverwarmer zijn normaal gesproken geen accessoires nodig. Let wel op de beschrijving van het product van de fabrikant, want soms zijn er speciale soorten wasmiddelen nodig, vooral bij 100% wol kan dit het geval zijn.