Veermatras

Link
Availability
Price
Additional offers

Test & vergelijk Veermatras

Het beste voorjaarsmatras 2022 in vergelijking

Wat is een veermatras?

Een veermatras bestaat uit 400 tot 1000 stalen veren, die zich binnenin de matras bevinden. Deze stalen veren zijn omgeven door een laag vilt of wattenvlies. Deze laag moet ervoor zorgen dat de veren de bekleding niet beschadigen. Boven de beschermlaag bevindt zich dan de stofferingslaag, die meestal van dik schuim is gemaakt. Deze schuimlaag zorgt ervoor dat de veren niet opvallen. Rondom alles is dan nog steeds een dekmantel.
Er zijn drie verschillende soorten binnenveringmatrassen, het Bonell-binnenveringmatras, het pocketbinnenveringmatras en het vatbinnenveringmatras. De drie typen zijn verschillend geconstrueerd en geven daardoor ook een ander slaapgevoel. De afzonderlijke typen matrassen worden verderop in dit artikel beschreven.

Hoe werkt een veermatras?

De stalen veren binnenin de matras wijken af van de druk en keren terug naar hun oorspronkelijke vorm wanneer de druk wordt losgelaten. De veerkern zorgt er dus voor dat het liggende lichaam gelijkmatig wordt ondersteund en horizontaal en ontspannen kan liggen. De stabiliteit wordt verzekerd door metalen of stalen veren.
Bij de bovengenoemde typen matrassen zijn de veren afzonderlijk of op een rij in stoffen zakken gerangschikt en over het gehele oppervlak bevestigd. Om het schuim en de hoes niet te beschadigen zijn er ook vilten elementen in de matras.
De buitenste hoes van de matrassen bestaat meestal uit een mix van materialen, zoals katoen, scheerwol, polyester en paardenhaar. De hoes van de matras

is meestal gemaakt van een huidvriendelijke katoenmix.
De veermatrassen hebben een hoge veerkracht die het liggende lichaam ondersteunt. Het hoge aantal veren en de schuimvulling zijn verantwoordelijk voor het ligcomfort. Wanneer het lichaam zich verwijdert, keren de veren terug in hun oorspronkelijke vorm. Er zit geen koelte in de matras.
De verschillende hardheidsgraden en het aantal ligzones zijn belangrijk voor een veermatras. Een holle ruimte in de matras zorgt voor een goede ventilatie.
De verschillen in de hardheidsgraad van de matrassen zijn afhankelijk van het type veermatras en de wijze waarop de afzonderlijke componenten zijn samengesteld. Bij een pocketverenmatras speelt bijvoorbeeld de draaddikte van de veren een rol. In een zachte matras worden veren met een hardheidsgraad H1, d.w.z. een dikte van twee millimeter, gebruikt, terwijl in een harde matras veren met een hardheidsgraad 3 en een dikte van 2,4 millimeter worden gebruikt.
Het type vulling kan ook de hardheid van de matras beïnvloeden. Voor hardere matrassen wordt paardenhaar of stevig sisal gebruikt. Voor schuimrubberen matrassen wordt een geoptimaliseerde schuimrubberen hoes gebruikt voor hardere matrassen. Zakveermatrassen met een hogere dichtheid hebben meer stevigheid en de persoon die erop slaapt zakt er niet in weg. Het totale gewicht van de matras zorgt ervoor dat deze veilig op het bed ligt en niet uitglijdt, zelfs niet in bedden zonder rand.

Toepassingen van een veermatras

Een veermatras is geschikt voor elk bed. Het moet precies worden aangepast aan het bed, maar ook aan de slaapgewoonten van de gebruiker. De kwaliteit van de matras is verantwoordelijk voor het feit dat het skelet en de spieren kunnen regenereren tijdens de slaap.
De matrassen zijn

ook geschikt voor allergiepatiënten, daarom worden ze in veel hotels gebruikt. Hun elasticiteit en onderhoudsgemak garanderen een goede nachtrust voor een lange tijd. De matras moet precies op het bed passen. Daarom zijn veermatrassen in verschillende maten verkrijgbaar.

Koop onze Top 10 – veermatras

Wie heeft er een veermatras nodig?

Dankzij hun elasticiteit en ondersteunende eigenschappen zijn binnenveringmatrassen bijzonder geschikt voor mensen met rugklachten. Maar ook allergiepatiënten hebben baat bij deze onderhoudsvriendelijke matrassen. De goede ventilatie zorgt ervoor dat er zich geen mijten in de stof kunnen nestelen.

Welke soorten veermatrassen zijn er?

Er zijn drie verschillende soorten binnenveringmatrassen, het Bonell-binnenveringmatras, het pocketbinnenveringmatras en het vatbinnenveringmatras.

Bonell-lentematras
In het Bonell veermatras zijn de veren met elkaar verbonden. Wanneer er druk wordt uitgeoefend, geeft het matras plaats aan een groot oppervlak, waardoor het gevoel van een zachte matras ontstaat. Bonell-binnenvering matrassen zijn geschikt voor mensen die graag zacht liggen en een laag lichaamsgewicht hebben.

Zakveermatras
De constructie van een pocketverenmatras is complexer. De stalen veren zijn niet met elkaar verbonden, maar elke afzonderlijke veer zit in een zak die de veren van elkaar scheidt. Hierdoor reageren deze matrassen op druk op een puntelastische manier, wat betekent dat alleen het gebied waarop druk wordt uitgeoefend, opbrengst oplevert.

tonnenveermatras
De tonnenveermatrassen hebben veren in de vorm van

een ton. Het is het duurste en meest comfortabele veermatras. De tonvorm verhoogt de puntelasticiteit en geeft de matras een hoog slaapcomfort.
Zakveermatrassen en tonnenveermatrassen zijn geschikt voor mensen met rugklachten. Ze zijn ook geschikt voor mensen die onrustig slapen en voor mensen die zwaar transpireren.
De pocketveermatrassen kunnen worden onderverdeeld in verdere subcategorieën. Er zijn dubbele tonnenveerkern en viscose tonnenveerkern. Deze verschillende matrassen dempen min of meer de druk bij het liggen of draaien en keren terug naar hun oorspronkelijke vorm wanneer de druk afneemt. Een dubbele tonnenveerkern matras staat voor de hoogste kwaliteit.

Toepassingsgebied van het veermatras

Veergebonden matrassen worden vooral gebruikt wanneer een hoog niveau van slaapcomfort vereist is. Ze zijn vooral geschikt voor mensen met rugklachten, maar ook voor mensen met een allergie.

Vereisten voor een goed veermatras

Bij een voorjaarsmatrasproef wordt bijzondere aandacht besteed aan de volgende punten:

Schuimstofvulling
Om een goed slaapcomfort te garanderen, moet de schuimstofvulling van goede kwaliteit zijn. Hij moet stabiel zijn en zijn vorm behouden, zodat de veren niet worden gevoeld.

Hardheidsgraad
De hardheidsgraad moet worden gekozen op basis van het lichaamsgewicht en de individuele voorkeuren. Mensen met rugklachten of andere soortgelijke klachten moeten een iets hardere matras kiezen. Bijvoorbeeld, hardheidsgraad H1 duidt op een zachte matras die geschikt is voor maximaal 60 kg lichaamsgewicht. Hardheidsgraad H5 duidt op een zeer harde matras die geschikt is voor is geschikt voor mensen met een hoog lichaamsgewicht. Het wordt ook gebruikt voor orthopedische doeleinden. De tussenliggende hardheidsgraden zijn stapsgewijs gegradueerd. De aanduiding van de hardheidsgraden kan verschillen tussen de verschillende fabrikanten. Het is niet gestandaardiseerd.

Referentie
In een veermatrastest wordt ook aandacht besteed aan de kwaliteit van het bekledingsmateriaal. De hoezen van de matrassen zijn meestal gemaakt van katoen. Het deksel moet voor de reiniging kunnen worden verwijderd. Hoogwaardige matrassen hebben meestal een rits die helemaal rond genaaid is. De dekens zijn vaak gewatteerd met wol. Deze moet worden gemaakt van scheerwol 540 g/m², zodat de temperatuurnivellering goed wordt ondersteund.

Zakveersysteem
De kwaliteit van het pocketverensysteem hangt af van de vulling van de zones. Terwijl sommige matrassen alleen zonevulling hebben, hebben matrassen van hogere kwaliteit verschillende zones die direct in de pocketverenkern zijn geïntegreerd. De grootte en het aantal ingebouwde veren geven ook de kwaliteit van de matras aan. Veel kleine veren zijn beter dan de helft van het aantal grote veren. Ook de bevestiging van de zakken is hier belangrijk. Gelijmde zakken zijn duidelijk beter dan kleefzakken.

Ligvlak en rand
De hoogte en de grootte van het ligvlak spelen ook een rol bij een veermatrasproef. Hoge matrassen maken het makkelijker om te gaan liggen en op te staan en zijn vooral populair bij senioren. In combinatie met zones die de schouders en heupen ontlasten, bieden ze goed ligcomfort. Sommige matrassen hebben een versterkte rand, wat voordelig is bij het zitten en opstaan. Vaak hebben deze matrassen ook een hoger aantal veren of een gestabiliseerde Hoge densiteit schuimvulling. Andere pocketveren matrassen zijn voorzien van een speciaal stalen bandframe.

Voor- en nadelen van een veermatras

Voordelen:
Veermatrassen hebben een goede luchtcirculatie.
Vocht wordt er goed uitgehaald en er is geen schimmelvorming.
Innerspring matrassen kunnen zwaar belast worden.
Ze hebben een lange levensduur.
Ze zijn zeer geschikt voor rug- en buikslapers.
Ze zijn zeer geschikt voor mensen met een hoger gewicht.
Innerspring matrassen zijn zeer goed bestand tegen transpiratie.
Ze kunnen 5 of 7 ligzones hebben.

Nadelen:
Veermatrassen hebben een slechte warmteopslag en zijn niet geschikt voor mensen die het gemakkelijk koud hebben.
Ze zijn niet geschikt voor zijslapers en voor kleine, lichte mensen.
Ze zijn niet geschikt voor bedden met een verstelbare lattenbodem.

Waarop moet ik letten bij de aankoop van een veermatras?

De keuze van een veermatras hangt niet alleen af van de kwaliteit, maar ook van de slaapgewoonten en het lichaamsgewicht van de gebruiker. Zakveermatrassen zijn vooral geschikt voor mensen die op hun rug of buik slapen. Voor zijslapers is de verbinding tussen elasticiteit en aanpassingsvermogen niet altijd even aangenaam.
De pocketverenmatras is ook geschikt voor mensen met een beetje meer lichaamsgewicht, omdat de puntelasticiteit alleen gunstig is als het lichaam plat ligt en het gewicht gelijkmatig verdeeld is. Met een licht lichaamsgewicht kan dit de matras nogal ongemakkelijk maken.
De ventilatiefunctie en de stabiliteit van de matras zijn echter in ieder geval een voordeel.
In ieder geval moet u op een veermatrasmonster gaan liggen om te bepalen welk matras voor u het beste is.
Als bovenstaand gerapporteerd, worden de hardheidsgraden geklasseerd van H1 voor zacht tot H5 voor zeer hard. H1 is geschikt voor ongeveer 60 kg lichaamsgewicht, H2 voor 80 kg, H3 voor 80 tot 100 kg, H4 vanaf 100 kg en H5 voor zwaar overgewicht of voor orthopedisch gebruik.
De dikte van de matras is ook belangrijk bij de aankoop, omdat de lattenbodem bij het liggen niet opvalt. Normaal gesproken zijn pocketverenmatrassen minstens 16 cm dik. De keuze is afhankelijk van het type en de grootte van het bed en van individuele ideeën.

Innovaties op het gebied van veermatrassen

De fabrikanten werken voortdurend aan verbeteringen van het materiaal waarvan de veermatrassen zijn gemaakt. Ook de afzonderlijke ligzones worden voortdurend verbeterd.

Welke fabrikanten van veermatrassen zijn er?

Hieronder vindt u de belangrijkste fabrikanten van veermatrassen:
Schlaraffia
Badenia
Swissflex
Dunlopillo

Korte informatie over toonaangevende fabrikanten van veermatrassen

Schlaraffia
Het bedrijf Schlaraffia, gevestigd in Bochum, bestaat al meer dan 100 jaar. Sinds 1990 behoort Schlarafia tot de Belgische Recticel Groep. Schlarafia staat voor goed slaapcomfort en heeft al 100 jaar de slogan: Sleep well sleep for 100 years. Leef beter.

Badenia
Josef Adam, Franz Faißt en Ernst Jäckle stichtten in 1946 een fabriek voor de productie van dekbedden en dekbedden. Vandaag de dag zijn de merken van het bedrijf onder andere Brinkhaus, Irisette, Trendline en Traumnacht. Sinds 2007 produceert het bedrijf ook matrassen.

Swissflex
Het merk Swissflex is afkomstig van het Zwitserse familiebedrijf Matra AG. Swissflex behoort tot de bedrijvengroep Rectice. Swissflex brengt voortdurend nieuwe en verbeterde matrassen op de markt. De De nieuwste zijn de Swissflex Box en de nieuwe Swissflex Hybrid Collectie.

Dunlopillo
In 1888 vroeg de Britse uitvinder John Boyd Dunlop een patent aan op de eerste met lucht gevulde rubberen band. Hiermee is de basis gelegd voor het bedrijf Dunlopillo. Dunlopillo vertrouwt voor zijn matrassen op ervaring en onderzoek in het slaaplaboratorium.

Internet vs. gespecialiseerde handel: waar kan ik mijn binnenveredelingsmatras het beste kopen?

Of u nu uw matras koopt in lokale speciaalzaken of op het internet, één ding heeft u zeker nodig: tijd om de juiste matras te vinden. De keuze is afhankelijk van het bestaande bed, de lengte en het gewicht van de gebruiker en zijn slaapgewoonten.
U kunt op deze punten advies krijgen van een lokale speciaalzaak. U kunt ook de bestaande matrassen testen en uitproberen. Maar zelfs in goed geoutilleerde speciaalzaken is de keuze veel kleiner dan op het internet.
U kunt ook goede informatie krijgen op het internet door te kijken naar testpagina’s, meningen van klanten en beschrijvingen van de individuele matrassen. Onlinehandelaren bieden ook vaak aan om thuis een matras voor een bepaalde tijd te testen. Als het je niet bevalt, kun je het terugbrengen.
In ieder geval is er een veel groter aanbod op het internet en meestal zijn de prijzen ook lager.

Interessante feiten en advies over het binnenveringmatras

Het verhaal
Matrassen waren al in de oudheid bekend in de vorm van vloerkussens. De naam zou zijn afgeleid van de Arabische term Matrah en later van het Italiaanse woord Materazzo. In Griekenland werden beddengoed van dierenhuid en linnen gebruikt, dat met vezels werd gevuld. De Romeinen vulden hun matrassen met hooi, riet, wol en veren.
In de Middeleeuwen Zo’n 1200 matrassen kwamen uit Arabische landen naar Midden-Europa. Maar ze waren gereserveerd voor de rijkere mensen. Arme mensen sliepen op zakken zeewier, stro of riet. In de 20e eeuw werden toen matrassen ontwikkeld die waarschijnlijker voldeden aan de toegenomen eisen van comfort. De normen werden voortdurend verder ontwikkeld en er werd gebruik gemaakt van latex- en polyurethaanschuim als vulling. In het begin waren de bedveren oncomfortabel, maar door hun stabiliteit werden ze voortdurend verder ontwikkeld.
De puntelasticiteit werd verbeterd door de veren individueel in stofzakken te naaien. De nauw verbonden of geniete veren worden vandaag de dag nog steeds gebruikt in pocketveermatrassen. De materialen worden voortdurend verbeterd op basis van onderzoek in het slaaplaboratorium.

Cijfers, gegevens, feiten
De veermatrassen zijn in verschillende maten op de markt verkrijgbaar. De schuimvulling moet minimaal 22 mm hoog zijn. Maar betere matrassen hebben een hoogte van 3 drie en meer centimeter. De dichtheid van het schuim is van een goede kwaliteit met een waarde van 30 of hoger, wat de duurzaamheid van de binnenveringmatras garandeert.
Het aantal veren speelt ook een rol bij het ligcomfort. Normaal gesproken worden tussen de 400 en 500 veren gebruikt in een veermatras. Deze moeten zo worden geregeld dat ze flexibiliteit bieden. Met innovatieve materialen en de juiste indeling biedt zo’n matras stabiliteit en puntelasticiteit.

Prijzen: hoeveel kosten de binnenveringmatrassen?
Veermatrassen zijn verkrijgbaar vanaf ongeveer 80 Euro tot 700 Euro. De prijs is afhankelijk van de grootte en de kwaliteit van de matras.

Handige accessoires voor een veermatras

Zodat een veermatras zijn hele comfort kan ontvouwen, natuurlijk ook

er is een geschikt bed beschikbaar.
De lattenbodem moet exact afgestemd zijn op de afmetingen van de matras. Verstelbare lattenbodems zijn meestal niet compatibel met veermatrassen.
Om de matras zelf te beschermen, moet er een dunne laag tussen de lattenbodem en de matras worden geplaatst. Dit voorkomt drukpunten aan de onderzijde van de matras.
Er zijn ook speciale overlays voor de bovenzijde van het matras. Deze zijn echter meer bedoeld voor hygiënische doeleinden. Eenvoudige toppers of overlays zorgen voor een zachter oppervlak. Dit kunnen pure textiele toppers zijn of toppers gemaakt van gelschuim. Gelschuim toppers zijn vooral te vinden in de orthopedische sector.
De hoezen van de matrassen kunnen na verloop van tijd worden vervangen door nieuwe hoezen. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende maten.

Alternatieven voor het veermatras

Koudschuimmatrassen of latexmatrassen zijn mogelijke alternatieven. Beide hebben een lagere puntelasticiteit, maar kunnen op elk bed worden gebruikt. Ze zijn ook geschikt voor zijslapers.

The product display was implemented using the affiliate-toolkit WordPress plugin.