Av Ontvangerversterker

Link
Availability
Price
Additional offers

Test & vergelijk Av Ontvangerversterker

De AV-receiver (ook A/V) is een Hi-Fi-versterker waarop audio- en videobronnen kunnen worden aangesloten. Het verbetert het bestaande geluid en maakt het mogelijk om het uit te voeren via een home-entertainmentsysteem of zelfs alleen via stereoluidsprekers in surroundformaat. Zo krijg je allround geluid in de bioscoop en kun je dankzij de AV-receiver ook genieten van het bioscoopgevoel. AV-receivers kunnen worden aangesloten op audio- en videobronnen zoals de CD-speler, de TV of de BluRay-speler, maar ook op fotocamera’s of gewoon op de smartphone waarvan u de audio- en videobestanden in hoge kwaliteit wilt afspelen.

Eerst moeten de apparaten worden aangesloten op een AV-receiver. Dit gebeurt meestal via de HDMI-ingangen en -uitgangen of via USB – er zijn vele mogelijkheden. De geluids- en beeldbestanden worden vervolgens overgebracht naar het apparaat en de zogenaamde opschaling vindt plaats als ze nog niet in HD-formaat zijn. Alle hedendaagse AV-receivers werken met HD-formaten in beeld en geluid. De minstens vijf geluidskanalen werken met het subwooferkanaal om de geluidsbestanden te decoderen en ze ofwel af te spelen zoals ze zijn, ofwel te converteren naar een formaat dat ongeveer gelijk is aan het HD-formaat als ze ouder zijn en nog niet beschikbaar zijn in dit kwaliteitsniveau. Dit gebeurt met behulp van een zogenaamde meerkanaals geluidsdecoder die verschillende Dolby-formaten kan lezen en deze vervolgens kan converteren als deze stap moet worden genomen. De AV-receiver reproduceert het geluid als surroundgeluid en creëert het gevoel midden in de actie te staan en niet alleen maar passieve toeschouwer. Als zodanig zijn ze een essentieel onderdeel van thuisbioscoopsystemen.

AV-receivers fungeren als controlecentrum van het home-entertainmentsysteem en verbinden alle aangesloten randapparaten met elkaar. BluRay-spelers, TV’s, CD-spelers en alles wat bij hetzelfde systeem hoort komen hier samen. De AV-receiver dient dus niet alleen om geluid en beeld te verbeteren, maar koppelt de apparaten ook aan elkaar en legt zo de verbinding met elkaar. U hebt geen verschillende versterkers en luidsprekersets meer nodig, maar kunt alles via hetzelfde apparaat laten lopen – en op die manier geld besparen. Met behulp van AirPlay-functies is het nu zelfs mogelijk om content van mobiele apparaten zoals de iPhone of tablet-pc’s rechtstreeks naar de AV-receiver over te brengen, bijvoorbeeld om foto’s van uw laatste vakantie draadloos te tonen of om via Skype videogesprekken te voeren – in hoogwaardige resolutie en met surroundgeluid. Tegenwoordig verbinden AV-ontvangers bijna alle media-inhoud in het huishouden met elkaar en zorgen ze ervoor dat de apparaten over de hele linie en zelfs draadloos op elkaar aansluiten.

Onze Top 10 – AV-receiverversterkers

Bij een AV-receiver is impedantie een van de belangrijkste technische waarden die de geluidskwaliteit bepalen. Het specificeert een fysische grootheid, namelijk de elektrische weerstand – deze wordt uitgedrukt in ohm en wordt altijd gecreëerd als er stroom door een lijn loopt. In het geval van een AV-receiver is deze waarde afhankelijk van de frequentie van het geluid, die kan variëren en dus van invloed is op de impedantie.

Bij de meeste AV-receivers wordt de impedantie gemeten met een

Waarden van 6 Ohm en meer worden gegeven. Dit komt overeen met de wettelijke eis dat een AV-receiver niet warmer mag worden dan 40 graden Celsius om letsel te voorkomen – en de luidsprekers moeten dienovereenkomstig worden geselecteerd. Vanaf een impedantie van ongeveer 6 ohm is er zelfs in de grensbereiken maar een klein risico dat de AV-receiver deze kritische 40 graden Celsius überhaupt bereikt, maar de waarde moet wel als zodanig worden opgegeven. Bij de aankoop van de luidsprekers kunt u echter ook kiezen voor een impedantiewaarde van ongeveer 4 ohm en u hoeft niet bang te zijn voor schade – de ervaring leert dat.

De impedantie, d.w.z. de elektrische weerstand van de luidsprekerkabels, moet overeenkomen met de stroomsterkte waarmee het uitgangsapparaat werkt. Natuurlijk zijn er, afhankelijk van het uitvoerapparaat, heel verschillende waarden gemeenschappelijk en gemeenschappelijk. De hoge impedantie die de luidsprekers van een AV-receiver bijvoorbeeld aankunnen, zou alleen maar zielige geluiden van een walkman produceren, omdat die veel lagere waarden nodig heeft. In de regel zullen alle aangeboden luidsprekers voor een AV-systeem ook overeenkomen met de impedantiewaarden van een dergelijk apparaat; kleine verschillen naar beneden maken weinig verschil.

Voor het beste geluidsresultaat moeten de impedantie van de AV-receiver en de luidspreker echter overeenkomen, anders zou u de verschillen in het geluid opmerken. Als de volumeregelaar al op vol volume staat en de AV-receiver nog veel te stil is voor wat je had gehoopt, dan komt dat door de impedantie en moet je die aanpassen. In dit geval zijn krachtigere luidsprekers nodig, die een lagere impedantie hebben. Dit maakt het geluid totaal anders en je hoeft de volumeregelaar niet harder te zetten. Zodat je altijd wat vrije ruimte hebt na

Als je AV-receiver de beste geluidskwaliteit heeft, moet je altijd de juiste luidsprekers kiezen die echt goed werken met de AV-receiver en waarmee het apparaat kan samenwerken. Want als het nog harder moet, heb je veel speelruimte en kun je het volume aanpassen.

De AV-receiver is een must voor huishoudens waar surround sound van hoge kwaliteit belangrijk is. Het ontvangt geluid van TV, BluRay, CD-spelers en alle andere apparaten die muziek of audiotracks moeten afspelen, versterkt en verbetert het en zorgt voor een bioscoopachtige geluidservaring. Maar om er zeker van te zijn dat de nieuwe audio-ervaring echt zo hoogwaardig is als je had gehoopt, moet je in de test op zoek gaan naar de AV-receiver voordat je er uiteindelijk een beslissing over neemt. Dit is de enige manier om er zeker van te zijn dat het model dat u kiest, zal leveren wat het belooft.

Het is gemakkelijk om verliefd te worden op een AV-receiver en zijn reclamebeloftes. Wie wil er nou geen surroundgeluid in huis hebben zoals in de bioscoop, het gevoel midden in de actie te staan in plaats van er alleen maar voor te staan? Als je eenmaal een model hebt gekozen, moet je het eerst op de proef stellen voordat je een aankoopbeslissing neemt, om vervelende retouren te voorkomen. Het is gemakkelijk om de gewenste AV-receiver te vinden in de test, omdat er al veel andere klanten zijn die precies dit model hebben gekocht en hun ervaringen ermee kort hebben beschreven. Het voordeel van dergelijke testrapporten is dat de klant neutraal rapporteert. Als enthousiasme en een 5-sterren waardering op zijn plaats zijn, zal hij ze natuurlijk weggeven; maar als er punten van kritiek op de AV-ontvanger zijn die andere potentiële kopers naar zijn mening zouden moeten weten, zal hij er geen doekjes om winden. Hij wil immers geen reclame maken, hij wil anderen helpen en de aankoopbeslissing voor hen gemakkelijker maken.

Voor de meeste klanten is het eerste wat belangrijk is bij het testen van een AV-receiver de prijs/prestatieverhouding en niet in de laatste plaats de prijs. AV-receivers zijn niet altijd goedkoop en daarom moeten ze goed presteren als u de beslissing neemt om het model te kopen dat u wilt. De AV-receiver in de test moet ook geluid van hoge kwaliteit leveren en de prestaties leveren die hij in zijn reclame belooft. Eenvoudige instelling en installatie, duidelijke menunavigatie en handige extra functies maken het apparaat nog interessanter. Tijdens de AV-receivertest kunt u niet alleen meer te weten komen over de geïntegreerde functies, maar krijgt u ook bevestiging van andere hopelijk tevreden klanten dat ze daadwerkelijk kunnen worden gebruikt zoals beschreven. Een A/V-ontvangertest van een onafhankelijke klant is daarom de beste manier om de echt belangrijke informatie over het apparaat te krijgen en vooraf te weten te komen wat u koopt – van testers die het moeten weten en die de vrijheid hebben om hun ervaring eerlijk en naar waarheid te beschrijven.

The product display was implemented using the affiliate-toolkit WordPress plugin.