A3 Printer

Test & vergelijk A3 Printer

Wat is een A3-printer?

Zoals de naam al suggereert, is dit een printer die kan printen in DIN A3 formaat. Dit is de iets grotere versie van de standaard DIN A4 afdruk. Tegelijkertijd overtuigen deze printers door talrijke technologieën die het printen moeten vergemakkelijken. Daarom is het niet mogelijk om alleen op het formaat te vertrouwen. De resolutie moet ook worden overwogen. Als het mogelijk is om zo groot te printen, is het mogelijk om een hoge resolutie te krijgen. 4800×1200 dpi zijn niet ongewoon. Met zo’n printer moet je echter meer kosten verwachten. De gemiddelde prijs is 200 Euro. Hiervoor is er een merkapparaat, dat ook na lange tijd nog goede drukresultaten zal opleveren. Maar er zijn ook tal van mogelijkheden om andere apparaten te combineren met zo’n printer. Apple Airprint is zo’n variant. Zoals het hoort bij een Din A3-printer van het merk, zien ze er altijd eersteklas uit. Dus het is alleen het front dat voor enthousiasme kan zorgen. Het is niet ongebruikelijk om hier een chique display te vinden. Hiermee kunnen ook andere formaten worden ingesteld. Wat bewijst dat het niet altijd nodig is om groot te printen.

Zo’n A3-printer heeft ruimte nodig. De beste plaats voor de printer is onder het bureau of direct daarop. Deze printers werken met W-Lan. Een internetverbinding is daarom des te belangrijker om alles goed te laten werken. De kleur zwart, of wit, zorgt ervoor dat de printer bij het moderne kantoormeubilair past. Als het om de inkt gaat, hoeven de patronen niet altijd te worden bijgevuld. In het geval van een A3-printer zal dit worden meegedeeld, wanneer de cartridge moet worden opgeladen. Aangezien de meeste apparaten multifunctionele printers zijn, kunnen ze ook thuis worden gebruikt. Vooral als het gaat om snel printen, overtuigen de drukkers vanaf het begin. Tot 15 pagina’s per minuut is dan mogelijk. In kleur is het nog steeds acht pagina’s. Een laag stroomverbruik maakt het mogelijk om de printer permanent te laten draaien. Het enige belangrijke is dat er een USB-poort aanwezig is. Bij voorkeur via een notebook, of een computer. Tot 400 pagina’s kunnen met één printercartridge worden afgedrukt. Met de vele functies die dan kunnen worden ingeschakeld, is het ook mogelijk om geld en tijd te besparen.

Onze top 10 – A3-printers

Er zijn veel inkjetprinters. Als het niet het grote A3 formaat hoeft te zijn, kunnen er kleinere modellen worden gemaakt. Een goede resolutie is echter nog steeds belangrijk. Dit alleen al is belangrijk voor het afdrukken van foto’s. Maar deze apparaten moeten ook kunnen overtuigen met pure zwart-witdruk. In vergelijking met een A3-printer kosten de kleinere modellen meestal maar de helft. De normale inkjetprinter kan dus worden gebruikt als tweede apparaat naast het grote A3-apparaat. De printervergelijking toont aan dat verschillende functies ook met een inkjetprinter kunnen worden ingeschakeld. Zelfs als het gaat om buitengewone zaken als het bedrukken van cd-hoesjes, kunnen deze apparaten overtuigen. Het kan ook de moeite waard zijn om aandacht te besteden aan de aanduiding Duplex. Want dan wordt het mogelijk om aan beide zijden te printen. Veel van de alternatieve apparaten werken met enkele cartridges. Draadloos printen is niet alleen mogelijk met veel apparaten, het is ook een trend. Het heeft niet eens een internetverbinding nodig. Velen zullen met Bluetooth werken. Zodat de smartphone of tablet gebruikt kan worden om te printen.

Canon, Epson, alle merken die vanaf het begin staan voor goede kwaliteit. Vooral wanneer er veel nadruk wordt gelegd op briljantheid, is er geen manier om deze fabrikanten heen. Maar het zijn ook de kleine dingen die het verschil maken bij het drukken. Een snelle papiertoevoer alleen is niet genoeg. Het geheim van succesvol drukwerk zit verborgen achter het display. Zo’n display bepaalt hoe eenvoudig het is om de formaten in te stellen. Alles wat van de stick, smartphone of SD-kaart komt, kan direct op het display worden weergegeven. Hoe groter het scherm, hoe beter. Het wordt nog makkelijker als het een aanraakscherm is. Aansluitingen zoals een USB-poort kunnen op de voorkant van het apparaat worden geplaatst. Dit maakt het voor de gebruiker nog gemakkelijker om USB-sticks of camera’s aan te sluiten om foto’s af te drukken. Naast de bovengenoemde fabrikanten is het het merk HP dat ook hoogwaardige A3-printers produceert. Zelfs als er extra functies zoals de faxfunctie gewenst zijn, is het niet nodig om naar deze fabrikanten te zoeken. Broeder is ook een goed merk, dat veel kwaliteit belooft.

Alles wat eindigt met het woord afdruk kan opnieuw worden geladen van de A3-printertest. Airprint houdt zich bezig met draadloos printen. Terwijl E-Print een soortgelijke functie heeft. Een andere mogelijkheid is de Cloud-Print functie. Hier wordt direct vanuit een wolk geprint. Het goede is dat de gegevens online toegankelijk zijn. Er is geen behoefte aan externe opslag of een apparaat om de gegevens te lezen. Als het dan gaat om speciale functies zoals een scanner, dan zijn er ook af en toe hoogtepunten die het vermelden waard zijn. A Scanners kunnen niet alleen in kleur printen. Er zijn ook scanners die zich beperken tot wit en grijs. Hiermee moet rekening worden gehouden bij de A3-printertest. Naast een eersteklas resolutie, die al 10.000 dpi kan bereiken, moet ook de USB-aansluiting worden gecontroleerd. Als u een maximale printsnelheid wilt, heeft u USB 3.0 nodig, maar de meeste modellen worden nog steeds aangeboden met de oudere USB-technologie. Er zijn apparaten voor het kantoor en die voor het huis. Deze laatste zijn veel kleiner. Meestal hebben ze ook minder functies te bieden.

Zo’n apparaat is niet alleen veelzijdig, maar ook compact. Als een grote doos naar huis moet worden gedragen, kost dit veel moeite. Maar met een A3-printer kunnen veel koopjes online worden gedaan. De aanbiedingen worden gemakkelijk met elkaar vergeleken. Dan is het een kwestie van het afwegen van de afzonderlijke diensten. Pas als alles bij elkaar past, inclusief de financiën, moet het bod worden geaccepteerd. Het hoeft niet altijd de nieuwste modellen te zijn. De A3-printertest toont aan dat zelfs oudere modellen kunnen overtuigen met prestaties en afdrukkwaliteit. Het is belangrijk om op de juiste cartridge te letten. Zelden wordt dit geleverd. Met een A3-printer is het echter bijna onmogelijk dat de printercartridge duurder is dan de printer zelf. Het drukwerk moet duurzaam zijn. En zo is het met sommige cartridges mogelijk om meer dan 400 pagina’s te printen. Omdat deze apparaten veel ruimte innemen in de winkel, bieden ze meestal niet meer dan twee apparaten aan. Op het internet kan één merk kiezen uit maximaal vijf verschillende modellen. Aanbiedingen, zoals vaak het geval is bij Amazon Prime, moeten dan worden gebruikt. Dit kan tot vijftig euro per printer besparen.

Afdruksnelheid en afdrukprestaties. Dit zijn de twee belangrijkste factoren die belangrijk zijn bij de aankoop van een printer. Dan gaat het om alle andere details. Het is belangrijk dat de printer gemakkelijk te gebruiken is. Hoe makkelijker hoe beter. Dan moet het vervangen van de cartridges ook gemakkelijk te begrijpen zijn. Het beste met extra instructies. Zorg er daarom voor dat er voor de aankoop accessoires en cartridges worden meegeleverd. Want niets is vervelender dan niet direct te kunnen drukken. Het is heel goed mogelijk dat de printer eerst moet worden aangepast. Meestal met een software of een stuurprogramma. Daarom moet de computer ook dit stuurprogramma aankunnen. De meeste fabrikanten vertrouwen er echter op dat alles online te downloaden is. Het display van zo’n printer staat niet altijd in het midden. Het display van de printer kan ook aan de zijkant staan. Als u veel print, is het zinvol om te letten op de snelheid van de printer. Naast de klassieke aansluitingen via USB moet u ook opletten of draadloos printen mogelijk is. Want dat is de toekomst. Het hoeft niet altijd inktcartridges te zijn. Ook toners worden vaak met dergelijke apparaten gebruikt.

Accessoires omvatten alles wat helpt bij het afdrukken. Zoals kabels, of zelfs software. Zelfs uw eigen mobiele apparaten, die dan kunnen worden gebruikt om verbinding te maken met de printer, worden beschouwd als accessoires. Als u groter wilt printen, moet u op het juiste papier letten. Afdrukken in Din A3-formaat betekent ook dat er groter papier moet worden ingevoegd. Dit moet echter ook goed worden opgeslagen. Ook het bereik van de kabels moet in aanmerking worden genomen. Naast het praktische aspect moet ook de consumptie op de voorgrond staan. Als door een De printsnelheid kan worden verhoogd, er kan veel printtijd worden bespaard. Hierdoor wordt er minder elektriciteit verbruikt, wat het milieu ten goede komt. Het is het beste als de accessoires van hetzelfde merk worden gekocht. Vooral merken als Canon bieden extra papier van hoge kwaliteit, wat ook in dit formaat overtuigend is. Een Cd – DVD-houder en een gebruiksaanwijzing kunnen ook in de leveringsomvang worden opgenomen. Als er ook fotopapier wordt aangeboden, is het meestal een kleinere hoeveelheid van 20 vellen.