Aansteker voor de open haard

Test & vergelijk Aansteker voor de open haard

De beste haardaanstekers 2022 in vergelijking

Openhaard aansteker test, houden ze zich aan hun beloftes?

Elk vierde huishouden in Duitsland heeft een open haard, volgens een schatting van de Industriële Vereniging voor Verwarmingstechniek. Een brandende open haard is pure gezelligheid in de woonkamer. Hoe steek je het vuur aan op een eenvoudige manier? Met een aansteker voor de open haard, zijn er verschillen? Wat zegt de aanstekertest van de open haard?

Wat is een schoorsteenaansteker?

Een aansteker voor de open haard is een hulpmiddel voor het aansteken van de open haard of de grill. Er zijn verschillende soorten aanstekers op de markt. Bijvoorbeeld een sneeuwwitte stang van kerosine, kleine bruine blokjes van geperst hout en was, duimlengte rollen lichtere wol (ook van hout en was), blokjes van een mengsel van petroleum of, op de traditionele manier, krant, dennenkrullen en dennenappels. Ruwweg zijn er elektrische, natuurlijke en synthetische ontstekers, maar ook vloeistoffen of gels. Door de biohypes zijn de eisen voor een haardaansteker echter hoog. Het mag niet stinken, het mag niet schadelijk zijn, het moet in elke situatie werken en, het beste van alles, het moet ecologisch zijn.
Procedure: Plaats een paar houtblokken bij elkaar om een piramide te vormen en plaats de aansteker ertussen. Andere mensen zweren slechts twee stammen te gebruiken en er met behulp van houtkrullen een tent overheen te zetten. De aansteker wordt dan op de tent geplaatst. Wat u ook beslist, het belangrijkste bij het aansteken van een open haard is dat er, volgens de aanstekertest van de open haard, snel een goede tocht in de open haard ontstaat. Met deze goede tocht krijgt het vuur genoeg zuurstof. Fabrikanten maken graag reclame voor een lange brandtijd van enkele minuten, dat is wat het aanmaakhout Onbelangrijk.

Onze Top 10 – Aansteker voor de open haard aanbeveling

Waarop moet je letten bij de aankoop?

Een elektrische haardenaansteker werkt min of meer als een dompelverwarmer. Deze variant is nog niet zo lang op de markt. Deze elektrische mogelijkheid is ontstaan door de ecologische achtergrond. Het hout in de haard ontbrandt zonder chemicaliën. In de elektrische aansteker verwarmt een spoel tot bijna 600 graden Celsius en ontsteekt het vlammende vuur. De paraffineaansteker is gebaseerd op een synthetische basis. De kleine stukjes zijn niet giftig en snel ontvlambaar. De houtwol heeft goede ontstekingseigenschappen, maar de geur is onaangenaam bij verbranding. Het grote volume is echter een nadeel, want niet elke haardenliefhebber heeft voldoende opslagcapaciteit. Kleine dennenbossen, die bedekt zijn met hars. Ze hebben een lange brandtijd en laten een aangename geur achter. De spaanders zijn echter niet goedkoop en laten roet achter in de haard.
Veiligheid voorop
De fabrikanten van de haardaanstekers maken zich zorgen over de veiligheid van de consument en geven onderweg altijd aanbevelingen.

Welke fabrikanten zijn bekend?

Raiffeisenproducten

BlackSellig

Kamino-Flam

FireUp

M-import

LIGO

Boomex

Ritz Organische aansteker

eLab

Feniks Eco Aanmaakblokjes

Brandhout af fabriek

Mumba

Flash

ORANJE DEAL

Ontstekingswol

Brand & Vlam

Feniks Sp. z o.o.

ORA-TEC

Vloeibare aanstekers zijn niet aan te raden voor kachels in huis of binnenshuis. Om de aansteker aan te steken zijn standaard commerciële aanmaakhout of stokjesaanstekers goed. In ieder geval zal het hout vlam vatten als je de aansteker even laat branden en vervolgens afdekt met aanmaakhout. Kleine houtkrullen of droge takken zijn hiervoor geschikt. De grote boomstammen kunnen er later overheen worden gelegd. Het is zeer belangrijk dat de aansteker ligt niet in je hand als je hem aanzet, maar in de juiste positie in de oven. Dit beschermt je tegen brandwonden.
Waarschuwingen:
1.) Openhaard aanstekers zijn gemakkelijk brandbare materialen, bewaar ze nooit in de buurt van de vuurbron.
2.) Houd de ontstekers niet in de hand bij het aansteken.
3.) Buiten het bereik van kinderen houden.
4.) Gebruik slechts één aansteker per keer.
5.) Voor opslag zijn temperaturen onder 40 graden Celsius en droge ruimten geschikt.

Voordelen voor het kopen op het internet

In de Kaminanzuender-test werd bevestigd dat een aankoop op het internet de moeite waard is. De prijzen zijn aanzienlijk lager dan de prijzen in de handel. Daarnaast bepaalt u zelf wanneer u de aankoop doet. Comfortabel vanaf de bank en op elk gewenst moment.

De klantbeoordelingen van eerdere aankopen zijn een ander pluspunt voor u. Neem de tijd om ze te lezen, dit geeft u een overzicht van hoe goed de betreffende aansteker is en of hij zich aan zijn beloftes houdt. Op het internet is er een recht van teruggave, binnen veertien dagen. Als u bij het uitpakken van de goederen ontdekt dat dit niet de aanstekers zijn die u wilde, kunt u ze terugsturen. Meestal is dit gratis voor de consument.