CPAP-maskers

Link
Verfügbarkeit
Preis
Weitere Angebote

Test & vergelijk CPAP-maskers

De Engelse term Cpap betekent „continuous positive airway pressure“. Vertaald in het Duits betekent het „continue positieve luchtwegdruk“. Dit moet worden behandeld met een Cpap-apparaat. Het Cpap-masker voor zijslapers is de interface tussen mens en machine en geeft de beademingsdruk van het apparaat door aan de luchtwegen. Zo’n masker is een vreemd lichaam in het gezicht, waaraan men moet wennen. Daarom moet het Cpap-masker comfortabel passen.

Het Cpap-masker voor zijslapers speelt een belangrijke rol in de therapie en voor
Het succes van de therapie speelt een belangrijke rol. Een goed masker moet vanaf het begin goed passen
en mag geen drukpunten veroorzaken. Pas dan kan de gebruiker wennen aan het vreemde lichaam en is positieve drukventilatie succesvol. Het is daarom enorm belangrijk om het Cpap-masker te vinden dat geschikt is voor het individu om slaapapneu te bestrijden. Het belangrijkste bij maskerbeademing is dat de luchtstroom ongestoord verloopt. Alleen als de lucht goed door het masker stroomt, bereikt de overdruk de luchtwegen.

Het Cpap-masker moet zorgen voor een probleemloze uitademing. Hiervoor is een ventiel nodig dat de CO2 in de uitgeademde lucht tijdens de uitademing naar buiten laat komen, zodat de gebruiker de eerder uitgeademde kooldioxide niet opnieuw inademt bij de volgende ademhaling. Een hoogwaardig Cpap-masker moet ook gemaakt zijn van een comfortabel materiaal. Vooral de plastic kraal die de huid van het gezicht raakt, moet gemaakt zijn van een duurzaam en huidvriendelijk materiaal. drukpunten, irritaties en irritaties worden vermeden.

Een Cpap-masker voor zijslapers is de juiste keuze voor obstructieve slaapapneu met ademhalingsstops tijdens de slaap. Correct aangepaste, gerichte positieve drukventilatie vermindert de nachtelijke ademhaling na de eerste effectieve toepassing en vermindert de vermoeidheid overdag tot een minimum.

Onze Top 10 – CPAP-maskers

Voor milde tot matige slaapapneu is een alternatief voor een Cpap-masker voor zijslapers een door de tandarts gemaakte mandibulaire uitsteekselspalk. Zo’n snurkende spalk fixeert de onderkaak en houdt de luchtwegen vrij. Afhankelijk van de ernst van de ziekte en vele andere factoren worden spalken aanbevolen die gemakkelijk door de drager kunnen worden aangepast. Ademhalingsstops worden aanzienlijk verminderd. In ernstige gevallen met slaapapneu syndroom blijft het Cpap-masker de enige keuze om voldoende zuurstof te krijgen. Als het masker echter om welke reden dan ook niet wordt getolereerd, kan de ademhaling ook worden behandeld met een mandibulaire uitsteekselspalk.

Het Amerikaanse bedrijf APEX verkoopt goede CPAP-apparaten en -maskers. Ook de VS
Het bedrijf BREAS verkoopt diverse high-tech apparaten in de handel en het Amerikaanse bedrijf DeVilbiss geeft vijf jaar garantie op Cpap-maskers en -apparaten. Andere fabrikanten zijn Fisher & Paykel, de Duitse fabrikant Hoffrichter en het Australische bedrijf ResMed, evenals de Nederlandse fabrikant Philips en de Duitse fabrikant Weinmann – Löwenstein.

Er zijn drie soorten maskers om uit te kiezen, de FullFace Mask, het neusmasker en het neusvullingsmasker. De voormalige dekmantel neus en mond. De kleinere en lichtere neusmaskers bedekken de neus, zoals de naam al aangeeft. Neusvullingsmaskers worden bij de neusgaten geplaatst en zorgen voor een onbeperkt gezichtsveld. Welk type masker voor u het meest geschikt is, hangt af van uw persoonlijke wensen en ook van de vorm van uw gezicht. Degenen die liever door de mond ademen moeten een Full Face Mask kiezen. Tijdens een uitgebreid consult wordt bij de keuze van het masker rekening gehouden met de vorm van het gezicht en of u bijvoorbeeld een baard heeft. Er wordt ook rekening gehouden met claustrofobie en of u het Cpap-masker wilt dragen terwijl u TV kijkt of leest. Deze en andere factoren beïnvloeden de keuze van het juiste Cpap-masker.

Moderne, innovatieve en bewegingsloze maskers laten geen sporen achter op de neus en er is geen irritatie onder de neus. Ondertussen zijn er zelfs speciale maskers voor kinderen die een aangepaste vorm van het maskerkussen hebben. Een nieuwe oplossing voor een comfortabele slaap is het goed gesloten gelmasker, dat de voordelen van een neuskussentje biedt.

Wie een Cpap-masker op het internet koopt, profiteert van verschillende voordelen. De beschikbaarheid van maskertypes en -maten is enorm. Bovendien kunt u uw gewenste masker onafhankelijk van de openingstijden bestellen en na enkele werkdagen thuis hebben. Als u op het internet koopt, kunt u op uw gemak maskers vergelijken en een mening vormen op basis van ervaringen en recessies van klanten.

Bij de aankoop van een Cpap-masker voor zijslapers moet u altijd voldoende tijd nemen om de verschillende soorten en maten van het masker te vergelijken. om te proberen. Een hoogwaardig Cpap-masker moet een goed draagcomfort bieden. Voordat u koopt, moet u uw gezicht meten met een gelaatssjabloon om de juiste maat van het masker te weten te komen. Ademhaling speelt een belangrijke rol bij de keuze van een Cpap-masker. Als u zonder problemen door uw neus kunt ademen, kunt u een zuiver neusmasker gebruiken. Voor mondademhalers wordt echter een mond-neus- of volgelaatsmasker aanbevolen. Bij aankoop van een Cpap-masker is het aan te raden het masker op het aangesloten apparaat te proberen. Alleen in een liggende positie kan de gebruiker beoordelen of het masker goed past als het is aangesloten op het CPAP-apparaat. Lekken worden ook onmiddellijk gedetecteerd. Ten slotte kan de gebruiker snel zien of het gewicht van het masker draaglijk is of niet.

Een zeer nuttig accessoire is een Cpap-slaapkussen, dat zorgt voor een rustgevende nachtrust. Hoogwaardige, ademende Cpap-slaapkussens zorgen voor een licht verkoelend effect en verbeteren het slaapklimaat. Een ander nuttig accessoire voor een Cpap-masker is de Cpap-luchtslang, die in de houder moet kunnen worden verplaatst om het loskoppelen effectief te voorkomen. Het risico dat het masker per ongeluk wordt verwijderd, wordt met een Cpap-buishouder ook tot een minimum beperkt. Als extra accessoire voor neusmaskers wordt ook een kinbandje aanbevolen, dat voorkomt dat de mond tijdens de slaap opengaat en zo het lekken van de mond voorkomt. Een anti-snurk mondstuk is ook zeer nuttig.