Actieve gehoorbescherming

Link
Verfügbarkeit
Preis
Weitere Angebote

Test & vergelijk Actieve gehoorbescherming

Wat is actieve gehoorbescherming?

Gehoorbescherming beschermt uw gehoor tegen schade door lawaai. Er is de conventionele gehoorbescherming, die de passieve gehoorbescherming is. Passieve gehoorbescherming dempt alle geluiden die zich rond de drager voordoen. Dit heeft een nadeel, als je wilt communiceren moet de gehoorbescherming eraf, zodat je iets kunt begrijpen. De actieve gehoorbescherming heeft een geïntegreerde microfoon. Hierdoor kan de drager normale omgevingsgeluiden horen, zoals een gesprek, dat wordt versterkt. Harde geluiden boven een bepaald niveau worden niet opgenomen door de microfoon en worden dus niet versterkt, maar alleen gedempt door de gehoorbescherming. De grote actieve gehoorbeschermingstest toont aan dat actieve gehoorbescherming vooral aan te bevelen is voor jagers of sportschutters.

Eisen voor een goede actieve gehoorbescherming:

Een belangrijke vereiste is de dempingswaarde. Als de dempingswaarde min 25 dB is, betekent dit dat het geluid met 25 dB wordt verminderd. Als u op een bouwplaats bent waar het geluidsniveau 100 dB is, zal slechts minder dan 75 dB uw oor met de gehoorbescherming bereiken en is het geluidsniveau niet gevaarlijk voor het oor. Als de gehoorbescherming in overeenstemming is met de DIN EN 352-norm, is deze goedgekeurd voor industriële omgevingen met hoge geluidsniveaus. Draagcomfort is belangrijk om ervoor te zorgen dat de actieve gehoorbescherming ook echt gedragen wordt. Een goed functionerende gehoorbeschermer moet goed passen om goed te kunnen werken. Om overmatige druk te voorkomen, moet de gehoorbescherming goed passen.

Toepassingsgebied van actieve gehoorbescherming:

Het toepassingsgebied voor actieve gehoorbescherming is waar het luidruchtig is en het is belangrijk dat u iets hoort. Het kan belangrijk zijn voor de veiligheid, ondanks Het is makkelijker om iets te horen of het is makkelijker als u uw gehoorbescherming niet steeds hoeft af te doen. Het is makkelijker voor bijvoorbeeld sportschutters en jagers. Het is veiliger op bouwplaatsen of wanneer de politie dienst heeft. Degenen die vaak gehoorbescherming nodig hebben, vinden actieve gehoorbescherming waarschijnlijk comfortabeler.

Onze Top 10 – Actieve gehoorbescherming

Wat zijn de alternatieven voor actieve gehoorbescherming?

Het hangt af van hoe je een alternatief definieert. Als het puur gaat om het verminderen van lawaai, dan zijn er verschillende modellen van gehoorbescherming. Stekkers voor eenmalig en meervoudig gebruik. Deze pluggen kunnen zelfs individueel worden aangepast aan het oor van de gebruiker. Er zijn verschillende modellen die over de oren passen. Maar de bijzondere eigenschappen van actieve gehoorbescherming, het filteren van het lawaai en het onderhouden van de communicatie kunnen alleen worden bereikt door actieve gehoorbescherming. In luidruchtige omgevingen is een gehoorbescherming die alleen dempt, echter veel beter dan helemaal geen gehoorbescherming.

Welke fabrikanten van actieve gehoorbescherming zijn er?

Er zijn verschillende fabrikanten van actieve gehoorbescherming, hier zijn enkele voorbeelden, dus dit is een onvolledige lijst: Howard Leight, 3M Peltor, Co2Crea, MSA Sordin, Awesafe, Surefire of MSA.

Innovaties op het gebied van actieve gehoorbescherming:

Innovaties in actieve koptelefoons zijn in de subtiliteiten. De microfoon wordt beter, wat een positief effect heeft op het geluid van de versterkte tonen. De technologie, die de versterkte tonen sorteert, wordt fijner. Het materiaal is verbeterd, zodat de gehoorbescherming beter past en de drager minder transpireert. De clips kunnen worden verbeterd door minder druk te gebruiken om ervoor te zorgen dat de gehoorbescherming perfect past.

Wat zijn de voordelen van het online kopen van actieve gehoorbescherming?

Iedereen die actieve gehoorbescherming koopt op het internet Gehoorbescherming gekocht, is onafhankelijk van plaats en tijd. Het maakt niet uit waar de verkoper is gevestigd, de koper kan daar winkelen. De koper hoeft zich niet te houden aan de openingstijden van de winkel. Op voorhand biedt het internet veel informatie over het product dat u zoekt. Op deze manier kan de koper het perfecte product voor hem of haar vinden tegen de beste prijs-prestatieverhouding.

Waar moet je op letten bij het kopen van actieve gehoorbescherming?

De actieve gehoorbescherming moet in overeenstemming zijn met de DIN EN 352-norm. De dempingswaarde moet hoog genoeg zijn om de oren in een veilige omgeving te houden. Niet te verwaarlozen is het draagcomfort van de gehoorbescherming, alleen comfortabele gehoorbescherming wordt graag gebruikt.

Nuttige accessoires voor actieve gehoorbescherming

Als er voor meerdere personen actieve gehoorbescherming wordt gebruikt, moeten er hygiënische jassen worden gebruikt. Als vervanging mogelijk is, is het zinvol om vervangende oordopjes of een vervangende kussenset te gebruiken. Als de actieve gehoorbescherming niet nodig is, wordt deze veilig opgeborgen in een koffer. Als u uw actieve gehoorbescherming wilt reinigen, gebruik dan een oorsmeerverwijderingsset. Regenbescherming beschermt de actieve gehoorbescherming tegen schade bij slecht weer.