Overlevingsmes

Link
Verfügbarkeit
Preis
Weitere Angebote

Test & vergelijk Overlevingsmes

De beste overlevingsmessen 2022 in vergelijking

Wat is een overlevingsmes?

Een overlevingsmes is een variant met een veerkrachtig, taps toelopend lemmet en een veerkrachtig handvat. Het is vooral een snij- en snijwerktuig. Ze hebben vaak meerdere functies en een overlevingsmes kan ook een nagelvijl of kurkentrekker bevatten.

De typische overlevingsmessen zijn traditionele partners voor een langere reis naar buiten. Ver weg van de beschaving is geschikt in de klassieke en stabiele survival knife en is een hulp bij het zelf vissen of om de harde worst te scheiden.

Vereisten voor een goed overlevingsmes

Het overlevingsmes moet bestand zijn tegen de buitenluchtvochtigheid en het lemmet moet van een roestvrijstalen kwaliteit zijn. Er worden bladen van roestvrij staal of koolstofstaal met coating gebruikt. Zeer duurzame overlevingsmessen hebben een enkel stalen handvat, blad en handvat gaan in elkaar over.

Niet elk overlevingsmes is geschikt voor elke taak. De hardheid van het bladstaal is belangrijk. Ook snijweerstand, corrosiebestendigheid, slijtvastheid en Rockwell-hardheid spelen een rol.

Onze Top 10 – Overlevingsmesaanbeveling

Toepassingsgebied van het overlevingsmes

Edele overlevingsmessen zijn ook deels geschikt om te vissen of te wandelen. De verscheidenheid aan toepassingen is groot. Het overlevingsmes kan gebruikt worden om voedsel te bereiden of het kan gebruikt worden om brandhout te splijten of als een schroevendraaier. In geen geval zijn de punten zoals de jacht of om zelfverdediging te onderschatten.

Wat zijn de alternatieven voor een overlevingsmes?

Afhankelijk van het toepassingsgebied kan een overlevingsmes worden vervangen door een professioneel jachtmes. Het heeft dezelfde uitrusting en er is een vlotte overgang tussen buiten- en jachtmes. De klassieke jachtmessen worden ook wel nicker genoemd.

Een subcategorie van overlevingsmessen is een zakmes met verschillende functies. Dit alternatief heeft verschillende messen en een aantal verschillende gereedschappen voor het vouwen en ontvouwen.

Welke fabrikanten van overlevingsmessen zijn er?

Spyderco uit de VS produceert in Azië en Italië. Sinds de marktconsolidatie in 1981 overtuigt het merk vooral met edele eenhandsmessen.

Böker uit Solingen staat wereldwijd bekend om zijn kwaliteit en produceert in Duitsland, Taiwan en China.

Het Browning label staat bekend om zijn vuurwapens en het productassortiment omvat het duurzame Browning buitenmes.

Naast Puma behoren Victorinox, Grohmann, Ka-Bar en Kershaw tot de fabrikanten van overlevingsmessen.

Innovaties op het gebied van overlevingsmessen

Het nieuwe Gardarik S overlevingsmes heeft een doorlopende klank en een opvallend stuk aan het eind van het handvat. Het 4 mm dikke en 10,8 cm lange blad is gemaakt van 9Cr14MoV staal. Een Kydex-schede en een riemadapter worden meegeleverd.

Voordelen bij het kopen van een overlevingsmes op het internet

Het internet scoort met precieze beschrijvingen van het product, evenals eersteklas vergelijkingsmogelijkheden en een overlevingsmesproef voor tal van messen in deze categorie.

De verschillende overlevingsmessen kunnen door middel van foto’s en productbeschrijvingen in meer detail worden bekeken. Een bijkomend voordeel is het comfort. Online winkels zijn het hele jaar door op alle dagen van het jaar beschikbaar om via het internet te bestellen.

Een eenvoudige uitwisseling is mogelijk door de wet op de verkoop op afstand. Binnen twee weken kan het overlevingsmes zonder opgaaf van redenen worden geretourneerd en wordt het volledige aankoopbedrag teruggestort.

Een duidelijk voordeel is de prijs bij aankoop via het internet. Naast de survivalmessentest en de duidelijke vergelijking op een vergelijkingsportal of in de online shop, is het zeer goedkope survivalmes snel gevonden. Een klassieke buitenwinkel kan niet concurreren met deze lage prijzen op het internet.

Waar moet je op letten als je een overlevingsmes koopt?

De geometrie van het lemmet geeft een duidelijke indicatie van het snijwerk van het mes als gereedschap. Met een smal profiel dringt het mes gemakkelijker door in het te snijden materiaal. Er bestaat niet zoiets als het perfecte overlevingsmes voor elke toepassing.

Het moet nog worden verduidelijkt welke snijtaken nodig zijn. De meest voorkomende geometrie van een blad is vlakslijpen. Het biedt een gemiddelde stabiliteit ondanks zijn snijvermogen. Het vlakslijpen reikt ver naar boven en het mes vertoont een vrij minimale snijkracht.

Holle-messen overtuigen ook in een overlevingsmesproef met hun goede snijvermogen. Het holle slijpen wordt ook gebruikt in klassieke scheermesjes en de speciale geometrie maakt het mogelijk om de mesjes goed te slijpen.

Scandinavische overlevingsmessen zijn vooral herkenbaar aan hun schandaalsnijding, die eerst een rechthoekige doorsnede laat zien en vervolgens verandert in de hoek van de snijkant. Perfect voor het scheiden van vast en dik materiaal.

Nuttige accessoires voor het overlevingsmes

Een zeer belangrijk en belangrijk accessoire zijn de geschikte mesjes. Ze zijn vaak gemaakt van leer of veerkrachtig nylon en hebben een gesp. Een extra vergrendeling met een drukslot zorgt ervoor dat het mes niet verloren gaat tijdens het rijden. Gaat.

Bevestigingsklemmen voor het vastzetten van de mesgreep of de greepschalen dienen beschikbaar te zijn. Een kompas, of een GPS-systeem, een thermometer, kampeerkachels behoren tot de accessoires voor buitengebruik. Voor normale en gladde stalen messen moet een slijpapparaat of een slijpsteen beschikbaar zijn. Deze zijn niet geschikt voor kartelmessen en koolstofmessen mogen niet zelf worden geslepen.