Acupunctuurpatches

Test & vergelijk Acupunctuurpatches

De beste acupunctuurpatches 2022 in vergelijking

Wat is een acupunctuurpleister?

Acupunctuur is een Chinese genezingsmethode waar iedereen van gehoord heeft. De energiebanen van het lichaam, de meridianen, kunnen door verschillende invloeden uit balans worden gebracht, wat leidt tot ziekte en ongemak. Bij acupunctuur worden op specifieke punten kleine naalden geplaatst om de verstoringen in de energiestroom te verhelpen.
Acupunctuurpatches zijn gebaseerd op hetzelfde principe. Ze zijn zo ontworpen dat de druk op de energiepunten wordt uitgeoefend via een raster, dat net als de naalden de energiestroom herstelt. De lichaamseigen genezende krachten worden geactiveerd en blokkades worden opgeheven.
De acupunctuurpleister is ongeveer de dikte van een huidlaag. Het bestaat uit polyester, polyurethaan of een katoenen stof. De gebruikte lijm is een acrylaatlijm die huidvriendelijk, ademend en hypoallergeen is.

Vereisten voor een goede acupunctuurpleister

Een acupunctuurflardtest heeft aangetoond dat het flard het beste werkt wanneer het zeer dun is en op de menselijke huid lijkt. Een acupunctuurpleistertest heeft ook aangetoond dat de pleister gemaakt moet zijn van een huidvriendelijk en waterdicht materiaal. Het moet ook ademend zijn en geen allergieën veroorzaken.
In de acupunctuurflardtest wordt ervoor gezorgd dat het flard vrij is van actieve ingrediënten en een werkingswijze heeft die vergelijkbaar is met die van acupunctuurnaalden.

Onze Top 10 – Acupunctuurpatches aanbeveling

Aanbrengen van de acupunctuurpleister

Acupunctuurpatches worden gebruikt voor hoofdpijn, chronische en acute spanningen en voor gewrichtspijn. De patch verlicht de pijn, laat blokkades en spanningen los en helpt wonden en ontstekingen sneller te genezen.
De acupunctuurpatches kunnen worden aangebracht op de gewrichten, de hand en de vingers, de nek, het hoofd en de rug.
Zodra de juiste punten of locaties zijn gevonden, is het aanbrengen van de acupunctuurpleister vrij eenvoudig. Om de juiste punten of plaatsen te vinden zijn er illustraties, boeken en ook trainingen beschikbaar voor mensen die de patch zelf willen toepassen. Idealiter voert een alternatieve behandelaar, arts of therapeut een diagnostische test uit voordat deze wordt toegepast. Zodra deze professionals de juiste plaats hebben gevonden voor de acupunctuurpleister, is het gemakkelijk om deze achteraf te vervangen.
Voordat de patch wordt aangebracht, moet de huid schoon en vetvrij zijn. Als er veel haren zijn in het gebied waar de patch moet worden aangebracht, moeten deze vooraf worden verwijderd om ervoor te zorgen dat de patch goed blijft zitten. De pleister kan enkele dagen op het lichaam blijven zitten.
Als er irritatie of roodheid van de huid optreedt of als er andere negatieve reacties zijn, moet de acupunctuurpleister onmiddellijk worden verwijderd. Ook mag de patch niet worden aangebracht op open of pijnlijke plekken in de huid.

Wat zijn de alternatieven voor een acupunctuurpleister?

Een alternatief voor acupunctuurpatches is een conventionele behandeling van de symptomen met pijnverlichtende en ontstekingsremmende zalven en een geschikt verband.
Een ander alternatief is de behandeling met acupunctuurnaalden, die worden ingebracht in de energiekanalen op de punten die verantwoordelijk zijn voor de klachten. Deze behandeling moet echter worden uitgevoerd door een bevoegd persoon.

Welke fabrikanten van acupunctuurpatches zijn er?

De De volgende fabrikanten bieden acupunctuurpatches aan in hun assortiment:
Gatapex
Kintex-Kruis Fysiotape
MediAID Kruisenkruisen Spiraalkruisen
Pinofit bwz. PinoTape
Nasara Rasterband
Medische hoek24® Kinesiologierasterband
Axisis-acupunctuurpatches
Kindmax

Innovaties op het gebied van acupunctuurpatches

Ook op het gebied van acupunctuurpatches wordt het onderzoek voortgezet en worden de producten voortdurend aangepast aan de nieuwste wetenschappelijke bevindingen, met name op het gebied van het materiaal en de kleefstof. Deze worden voortdurend verbeterd om allergische reacties volledig uit te sluiten.

Voordelen van het kopen van een acupunctuur patch op het internet

Op het internet , kunt u ook kopen acupunctuur patches van het comfort van uw eigen huis . U hoeft uw huis niet te verlaten, maar kunt uw gewenste patch op uw computer, tablet of smartphone thuis of onderweg bestellen.
Een bijkomend voordeel is het grote aanbod dat u op het internet kunt vinden in vergelijking met lokale apotheken of drogisterijen. Met een paar klikken vindt u aanbiedingen van alle fabrikanten en in vele online winkels. U kunt gebruik maken van producttesten, de meningen van andere klanten en de beschrijvingen van de producten om meer te weten te komen en het beste product voor uw doeleinden te kiezen. Zodra u een geschikt product hebt gevonden, kunt u een prijsvergelijkingsmotor gebruiken om de beste prijs te vinden. Vervolgens zoeken ze op het net naar een geschikte bon, waarmee u extra kunt besparen en vervolgens kunt bestellen. De prijzen op het internet zijn meestal goedkoper dan in de lokale speciaalzaken.
Bestellen is heel eenvoudig. U heeft de keuze tussen verschillende betalingsmogelijkheden. Levering is meestal binnen twee of drie dagen aan uw voordeur.

Waar moet je op letten bij het kopen van een acupunctuurpleister?

Bij de aankoop van een acupunctuurpleister de plaats van gebruik bepaalt de grootte van de bestrating. De pleisters zijn verkrijgbaar in verschillende maten en moeten worden geselecteerd om de locatie goed te bedekken. Of u nu kiest voor een rasterpatroon of voor een patch met ronde gaten is aan u. Je moet gewoon uitproberen welke patch je het beste effect geeft.
De acupunctuurpatches zijn gemaakt van polyester, polyurethaan of katoen. Aan de huidzijde wordt een acrylaatlijm aangebracht. Dit wordt beschouwd als huidvriendelijk, ademend en hypoallergeen. Toch moeten allergiepatiënten voorzichtig zijn en de behandeling met de acupunctuurpatches onmiddellijk stoppen als ze klachten hebben.
De acupunctuurpatches zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren. Huidkleurige acupunctuurvlekken zijn het minst opvallend, maar de keuze van de kleur wordt aan uw persoonlijke voorkeur overgelaten.
En natuurlijk speelt ook de prijs van de acupunctuurpatches een rol. Er zijn verschillende verpakkingsgroottes, maar met grotere verpakkingen kunnen meestal prijsvoordelen worden behaald.

Handige accessoires voor acupunctuurpatches

Voor het aanbrengen van het acupunctuurflard moet de huid droog en vetvrij zijn. Daarom is het nuttig om reinigingsmiddelen beschikbaar te houden voor de aangetaste huidgebieden. Een ontsmettingsmiddel zorgt ervoor dat de huid vrij is van vet en een handdoek kan worden gebruikt om de huid droog te houden.