Wereldontvanger

Sangean ATS-505 - Wereldontvanger Pakket (adapter + korte golf antenne)
LinkSangean ATS-505 - Wereldontvanger Pakket (adapter + korte golf antenne)*
VerfügbarkeitVersand nach: NL, BE
Preis € 78,18
Preis inkl. MwSt., zzgl. Versandkosten
Koop nu aan eBay!*
Weitere Angebote
Sangean ATS-505 - Wereldontvanger Pakket (adapter + korte golf antenne)
VerfügbarkeitVersand nach: NL, BE
€ 78,18
Preis inkl. MwSt., zzgl. Versandkosten

Test & vergelijk Wereldontvanger

Wat is een wereldontvanger?

Een wereldontvanger is een radio die alle zenders van de wereld kan ontvangen. Het is een technisch apparaat dat radiogolven van verschillende golflengten kan ontvangen. Dus niet alleen ultra korte golven (UKW), maar ook korte golven (KW), middellange golven (MW) en natuurlijk ook lange golven (LW). Het moet deze betrouwbaar kunnen ontvangen van overal ter wereld en zo radiostations uit afgelegen gebieden goed hoorbaar maken.

Vereisten voor een goede wereldontvanger

Afhankelijk van de individuele behoeften kunnen hieruit de eisen voor een goede wereldontvanger worden afgeleid. Een wereldontvangertest houdt in: ten eerste moet hij een grote bandbreedte bestrijken, d.w.z. dat hij zoveel mogelijk golven moet kunnen ontvangen. Dan moet het een zo nauwkeurig mogelijke afstelling mogelijk maken, de instelnauwkeurigheid moet hoog zijn. Ten derde moet het in staat zijn om de ontvangen golven zo goed mogelijk te versterken, zodat bijvoorbeeld ook het luisteren naar een zender uit Australië mogelijk is. Ten vierde moet het stroomverbruik laag zijn. Sommige wereldontvangers zijn ook gemaakt voor ontvangst zonder stroomverbruik. Dit gebeurt door middel van een aparte stroombron – meestal een slinger. Maar ook zonnecellen zijn mogelijk.

Onze Top 10 – wereldontvangers

Nr. 1
Sangean ATS-505 - Wereldontvanger Pakket (adapter + korte golf antenne)
Kundenbewertungen
Sangean ATS-505 - Wereldontvanger Pakket (adapter + korte golf antenne)*

Breezy Returns:
A
smile

in returns

ATS-505, multiband Radio met adaptor, zilvergrijs
Productbeschrijving
Een groot lcd display met timer en frequency tuning en een FM Stereo/AM/KG/PLL digitale tuner met 45 presets, maken de Sangean ATS-505 een ideale kompaan voor onderweg. Geen radiozender te gek, of deze wereldontvanger weet het signaal op te pikken. De ins...

 Preis: € 78,18 Koop nu aan eBay!*
Preis inkl. MwSt., zzgl. Versandkosten

Toepassingsgebied van de wereldontvanger

Wereldontvangers zijn onmisbaar op lange reizen door afgelegen gebieden. Afhankelijk van het toepassingsgebied is een andere focus de hoogste prioriteit in de wereldontvangertest. Dit kunnen jacht of boottochten zijn die over de zee gaan en lang duren. Maar ook in woestijngebieden of tijdens bergwandelingen of in afgelegen gebieden – ontwikkelingslanden worden hier genoemd – wil men graag blijf op de hoogte. Dit is soms van vitaal belang om te overleven, want je kunt al in een vroeg stadium leren over allerlei soorten bedreigingen. Op zee kunnen dit stormen of vloedgolven zijn. In ontwikkelingslanden kunnen dit gewapende conflicten zijn. Of zelfs natuurrampen, als u een onbekend gebied in wilt trekken. In het algemeen is alle informatie over uw eigen route nuttig. Ook een werkgebied is natuurlijk als je wilt luisteren naar het radiostation van een bepaalde stad op de planeet. Misschien om in contact te blijven met je huis.

Welke alternatieven voor een wereldontvanger zijn er?

Als alternatief zijn er alle andere apparaten die ook radiogolven kunnen ontvangen. Of dit nu een computer is, als de signalen ook op het internet beschikbaar zijn. Of in dit geval ook mobiele telefoons. En natuurlijk kunnen er speciale mobiele telefoons mee worden uitgerust.

Welke fabrikanten van wereldontvangers zijn er?

Het Taiwanese bedrijf Sangean wordt beschouwd als de meest gerenommeerde specialist van wereldontvangers en wint regelmatig vele wereldontvangertests. Sony bouwt ook zeer goede apparaten. Andere fabrikanten zijn Tecsun, Blaupunkt, Muse, Grundig, Auvisio, maar veel andere fabrikanten bieden ook wereldontvangers aan.

Innovaties op het gebied van wereldontvangers

Een van de innovaties op dit gebied, waarbij betrouwbaarheid voorop staat, is de iPod-aansluiting. Daarnaast is het opladen via USB steeds belangrijker geworden en wordt het nu door veel apparaten ondersteund.

Voordelen bij het kopen van een wereldontvanger op het internet

Het grootste voordeel van het kopen van een wereldontvanger op het internet is de ruil. Als u bijvoorbeeld wilt luisteren naar een station dat slechts zwak uitzendt, zullen de verschillen tussen de apparaten snel duidelijk hoorbaar worden. In speciale gevallen kan het absoluut noodzakelijk zijn om over te stappen naar een hogere klasse van het apparaat – uitleg met Afhankelijk van de gewenste zender kunt u de gewenste nauwkeurigheid benaderen door te kopen op het internet en de individuele wereldontvangertest langs de prijscategorie. Wat niets en niemand precies kan specificeren. Dit komt omdat er plaatsen zijn – in valleien – die de ontvangst erg moeilijk maken. Om precies deze plaats op het internet te vinden en de ontvangst van een bepaalde radiozender te definiëren – is uiterst moeilijk.

Waar moet je op letten als je een wereldontvanger koopt?

Zeker, een wereldontvanger moet zoveel mogelijk soorten radiogolven ontvangen. Als er een watertournee wordt gepland, moet het attribuut „spatwaterdicht“ een rol spelen. Een robuuste constructie in combinatie met eventueel schokabsorberende materialen is verplicht voor bergtochten of afgelegen gebieden. En voor bergbeklimmers moet een licht gewicht worden meegenomen. Tot slot is voor frequente luisteraars het aantal stations dat kan worden opgeslagen van belang. Vervolgens de vraag, heeft een eigen tas de voorkeur? Moet het apparaat SSB-radio kunnen ontvangen?

Nuttige accessoires voor wereldontvangers

Voor apparaten die op batterijen werken, moet een voldoende aantal batterijen worden voorzien. Als deze steun breekt – en dat kan altijd – is een externe voedingsbron de noodnagel. En met voldoende kracht. Dit kan een powerbar zijn (als er een USB-aansluiting is) of een mini-zonnecel. Of, voor de zekerheid, een externe voeding met een slinger. Voel je hier niet te slecht: het idee om jezelf aan te zwengelen lijkt misschien archaïsch. Het is echter wereldwijd de veiligste methode gebleken en kan op vele manieren worden gebruikt.