afdekglas

Link
Verfügbarkeit
Preis
Weitere Angebote

Test & vergelijk afdekglas

Het cupping glas

Cupping wordt al eeuwenlang gebruikt, het klinkt ongelooflijk, maar cupping glazen kunnen eigenlijk de pijn verlichten. De cupping glazen zijn van nature gemaakt van glas, ze hebben een opening van ongeveer drie tot zes cm, ze worden op bepaalde punten geplaatst en er ontstaat een negatieve druk. Ze stimuleren de bloedsomloop en laten volledig genezende krachten op het lichaam inwerken. Zelfs in het oude Griekenland werd deze methode gebruikt, de cupping brillen zouden de medische kunst moeten bewijzen. Vandaag de dag kunt u ook thuis cupping gebruiken, een verstoord evenwicht wordt hersteld en in het geval van spierverharding werkt cupping echte wonderen. Maar nu zijn er veel modellen op de markt en daarom is er een cupping glass test gedaan. Dus als u deze genezingsmethode wilt gebruiken, is het raadzaam om de Schroepfglas-test zeer zorgvuldig te lezen. Veel mensen gaan terug naar de natuurgeneeskunde en de Schroepfglas Test informeert u over alle voors en tegens.

Diverse cupping glazen

In principe twee soorten onderscheiden van cupping brillen, medische brandblussers en cupping brillen met kogel.

cupping glazen zonder zuigkogel

Hier wordt het vacuüm in de glazen opgewekt door warmte. Zo worden de glazen door de opening binnenin verwarmd en wanneer een bepaalde temperatuur wordt bereikt, worden de glazen op de huid gezet. Terwijl het glas weer afkoelt, ontstaat er een vacuüm dat de huid naar boven trekt en de cupping massage begint. Deze methode is echter niet voor iedereen geschikt, het vergt veel handigheid om de hete glazen op het lichaam te plaatsen. Deze behandeling moet altijd worden uitgevoerd door een beroepsbeoefenaar of ten minste een persoon die al veel ervaring heeft opgedaan.

Koop onze Top 10 – cupping glas

Knuppelglazen met bal

Deze zuignappen zijn veel gemakkelijker te gebruiken, u kunt zelf het gewenste vacuüm bepalen. Er is een pomp aan de bovenkant van het glas, maar deze kan met de hand worden bediend. Hier worden de cupping glazen op de gewenste plek geplaatst en door eenvoudigweg te pompen wordt de lucht verwijderd. De glazen met aanzuigpomp zijn zeer aan te bevelen, ze zijn stil en u kunt zelf de vacuümdruk bepalen. De cupping glazen zijn uitstekend geschikt voor Partnermassage, maar u kunt de cuppingbril ook alleen gebruiken.

De producenten

Hoogwaardige cupping glazen worden door verschillende bedrijven op de markt gebracht. Zeer bekend en vermaard zijn Lauscha-Glas, Lupi, Rosner GmbH, GMMH en nog veel meer. Sommige fabrikanten hebben hele sets in de aanbieding en ook de benodigde accessoires kunnen hier worden aangeschaft.

Kleine gids voor de aankoop

Koop alleen hoogwaardig glas, het wordt immers direct op de huid aangebracht. Tijdens de test zijn verschillende producten onderzocht, zodat u de juiste bril kunt kiezen. De afwerking en de kwaliteit moeten natuurlijk perfect zijn, maar ook de bediening mag geen problemen opleveren. Cupping-glazen worden in alle maten op de markt gebracht en worden meestal in sets verkocht.

Cupping glasset met kogel

De 5-delige cupping glasset met kogel is volledig veilig en eenvoudig te gebruiken. De glazen kunnen zeer eenvoudig worden gereinigd en gedesinfecteerd, want vooral bij cupping is hygiëne een topprioriteit. Hiermee kunt u een massage uitvoeren die de stofwisseling stimuleert en deze bril is ook zeer aan te bevelen voor de behandeling en preventie van cellulitis. Deze set is ook zeer geschikt, als je je bindweefsel wilt aanscherpen. De cupping glazen hebben verschillende maten, ze variëren tussen 25 en 60 millimeter. De ballen zijn gemaakt van medisch zacht PVC, ze zijn meerdere malen te gebruiken en werden fysiologisch volledig veilig geacht. Deze glazen zijn van zeer hoge kwaliteit, mondgeblazen en met de hand gevormd.

Set voor Chinese cupping

Natuurlijk kunt u ook kiezen voor een Chinese cupping set, volgens de Chinese geneeskunde is het bijzonder pijnstillend en bevordert het de bloedcirculatie. De cuppingbril in deze set zorgt voor een negatieve druk, die alle schadelijke stoffen via de huid uit het lichaam moet verwijderen. Er zit al een vacuümpomp in de set, waarmee u de lucht kunt uitzuigen tot u zich comfortabel voelt. Er is ook een gids inbegrepen om u te helpen bij het vinden van het juiste cupping point. Hygiënische behandeling is zeer belangrijk zodat de set echt duurzaam is en er mooi uitziet. Na elke behandeling moeten de cupping heads natuurlijk worden gereinigd. De glazen kunnen het best worden gereinigd met een hooggedempte alcohol. Het effect van cupping zult u snel merken, vooral deze set wordt aanbevolen voor de behandeling van rugpijn. Maar het is ook zeer nuttig voor het masseren van het gezicht en de maag en je kunt ook cellulitis voorkomen.

Kunststof cupping glazen

Tegenwoordig zijn cupping glazen natuurlijk ook Gemaakt van plastic, een vacuümpomp is inbegrepen in de levering. Het aanbrengen is zeer eenvoudig, breng eerst wat olie aan op de huid en zet dan de plastic bril op. Het effect is hetzelfde als bij een glascupglas.

De professionele set van kunststof

De plastic cupping glasset wordt natuurlijk ook gebruikt door professionals, maar is ook in de particuliere sector zijn gewicht in goud waard. De zuignappen zijn gemaakt van zeer hoogwaardig kunststof, ze zijn robuust en slijtvast. Hiermee is zelfs een gerichte fasciatherapie mogelijk. Met deze set kunt u vuurloze cupping, medische cupping en zeer professionele cupping doen. Maar het is niet geschikt voor bloederige cupping.

Waarop moet je letten bij het cuppen

Met een beetje oefening is cupping heel gemakkelijk. Probeer het eerst op je dijen, want hier krijg je al snel een gevoel voor de cuppingbril. Bij cupping moet u altijd alleen de spieren masseren, de botten mogen niet worden aangeraakt. Je moet niet onnodig aan de bril trekken, dit is niet goed voor het bindweefsel. Als je niet veel ervaring hebt met cupping is het beter om thuis iets meer te gebruiken dan te weinig olie.

Waar kun je een cupping-glas kopen?

Cupping brillen zijn medische producten, dus je bent er zeker van dat je ze in een apotheek vindt. Veel drogisterijen hebben nu cupping-sets te koop en in een medische bevoorradingswinkel kunt u ook cupping-glas-sets kopen. Het internet is ook een goede plek om te kopen, er is een enorm aanbod en de prijzen zijn vrij klein. Een buurtwinkel kan de prijzen sowieso niet bijhouden, in het net koop je gewoon goedkoop en van hoge kwaliteit. Neem de tijd om te kiezen wat u echt nodig heeft en welke set volledig voldoet aan uw eisen. Zelfs een vergelijking zal voor u gemakkelijk zijn, de volgende winkel is slechts een klik verwijderd. Natuurlijk kunt u goed advies krijgen voordat u koopt, deskundig personeel zal al uw vragen beantwoorden.