Afvoerreiniger

Link
Verfügbarkeit
Preis
Weitere Angebote

Test & vergelijk Afvoerreiniger

Wat is een drainreiniger?

Een drainreiniger bestaat meestal uit verschillende chemicaliën die krachtig genoeg zijn om verstoppingen in de drain en de leidingen op te lossen en te verwijderen. Afvoerreinigers worden ook wel pijpreinigers genoemd. Terwijl er meestal haar- en zeepresten in de afvoer en de leidingen in de badkamer zitten, zijn het in de keuken de voedselresten en het vet die verstoppingen veroorzaken.
Afvoerreinigers zijn verkrijgbaar in poeder- of granulaatvorm of in vloeibare vorm. De klassieke drainreinigers hebben alkalische ingrediënten. Moderne drainreinigers bestrijden verstoppingen met enzymatische ingrediënten.
Drainreinigers worden direct in de afvoer gegoten en lossen de resten op. Deze kunnen dan worden weggespoeld met water. Ze bereiken ook plaatsen diep in de pijp.

Eisen aan een goede drainreiniger

In een drainreinigertest worden de volgende criteria gebruikt om de best mogelijke drainreiniger te vinden:

De ingrediënten
Afvoerreinigers met een hoog alkalisch gehalte, zoals aluminium en natriumhydroxide, zijn bijzonder effectief en worden aangeduid als anorganische afvoerreinigers. Ze warmen op in de verstopte leidingen en vormen gas, waardoor de verstopping loskomt maar ook gevaarlijk kan zijn voor mensen. De buizen kunnen ook worden beschadigd door de sterke actieve bestanddelen. De vorming van ammoniak wordt waargenomen door een doordringende geur en u moet dringend verse lucht in de kamer laten om te voorkomen dat uw gezondheid wordt aangevallen.
Biologische producten zijn veiliger om mee om te gaan, maar zijn minder effectief. Als u wilt AfvoerreinigingEen langere blootstellingsduur van de middelen kan worden geaccepteerd, maar u dient deze producten in ieder geval te gebruiken, omdat ze het milieu beschermen.

De aard
De drainreiniger is verkrijgbaar als granulaat, gel of vloeistof. Vloeibare drainreinigers dringen snel diep in de leidingen door, terwijl gel en granulaat meestal effectief zijn op het oppervlak.

Bruikbaarheid
Bij een drainreinigertest is het ook belangrijk om te controleren of de reiniger ook geschikt is voor oude leidingen of kunststofbuizen. Scherpe chemische reinigingsmiddelen kunnen de afvoerleidingen beschadigen. Ze worden bros en waterdoorlatend. Voor gebruik moet u weten waar uw leidingen van gemaakt zijn en moet u de drainreiniger selecteren op basis van hun toestand. U moet de middelen ook gebruiken volgens de instructies van de fabrikant en niet te veel van een bepaald middel gebruiken, noch de toepassingstijd verlengen. Aangezien plastic niet biologisch afbreekbaar is, mogen organische reinigingsmiddelen hen niet schaden.

Behandeling van de drainreiniger
Om ervoor te zorgen dat de container met de drainreiniger goed in de hand kan worden gehouden, mag deze niet te groot zijn en mag deze niet te veel wegen. De containers bevatten normaal gesproken een liter van het middel. Bij drainreinigingsproeven wordt erop gelet dat de containers een handvat of geribbeld oppervlak hebben, zodat ze goed in de hand kunnen worden gehouden.

Onze Top 10 – Afvoerreinigers

Toepassingsgebied van de drainreiniger

Voor diverse buisverstoppingen kunnen drainreinigers worden gebruikt. Hun samenstelling is ontworpen om de bekende oorzaken van verstoppingen op te lossen en te verwijderen. Sommige drainreinigers zijn bijzonder effectief tegen typische verstoppingen, terwijl andere worden gebruikt voor bepaalde soorten verstopping zijn ontwikkeld. Haarblokkades zijn bijzonder hardnekkig. Met behulp van ontwateringstests wordt bepaald hoe lang een product effectief moet zijn. Ook wordt bepaald of de middelen ook voor preventie kunnen worden gebruikt.

De afvoerkanalen in de keuken zijn vaak verstopt met vet. Hiervoor bestaan speciale drainreinigers, waarbij de anorganische producten zeer effectief zijn en een granulaat vaak beter werkt dan een vloeistof door de warmteontwikkeling. Warm water is niet voldoende om het vet op te lossen, maar is zeer effectief in combinatie met drainreinigers.

Hoewel iedereen weet dat sommige hygiëneartikelen niet in het toilet of de wastafel mogen worden gegooid, veroorzaken deze artikelen nog steeds verstoppingen. Zelfs agressieve drainreinigers hebben weinig effect tegen dit soort verstoppingen. Het moet normaal gesproken mechanisch gebeuren, eventueel met uw handen, met handschoenen aan of met een wc-borstel. In extreme gevallen kan het zijn dat er zelfs een loodgieter moet worden gebeld.

Afvoerreinigers zijn meestal gemakkelijk te gebruiken en zijn zeker goedkoper dan een ambachtsman. De drainreinigers bereiken ook moeilijk bereikbare plaatsen met gereedschap. Ze verwijderen vrij snel een verstopping en elimineren tegelijkertijd onaangename geuren en doden bacteriën.

Wat zijn de alternatieven voor een drainreiniger?

Mechanische reinigingsgereedschappen zoals een pijpas, een persluchtleidingreiniger of de beproefde plunjer zijn beschikbaar als alternatief voor middelen voor de afvoerreiniging. Al deze hulpmiddelen kunnen ook samen met de agenten worden gebruikt. Als u een reinigingsspiraal gebruikt, moet u zeer voorzichtig te werk gaan, zodat u geen krassen op de binnenkant van de leidingen maakt of de afdichtingen beschadigt.
Ga naar Om het milieu te beschermen kunnen ook huishoudelijke middelen zoals bakpoeder of azijnzuur worden gebruikt.
Om verstoppingen te voorkomen kan ook een zeef in de afvoer worden geplaatst. U moet er ook op letten dat u niet alleen maar resten van de spoeling in de gootsteen gooit.

Welke fabrikanten van drainreinigers zijn er?

De volgende fabrikanten zijn bekend voor de productie van drainreinigers:
Meneer Spier
Rorax
Bref
Mellerud
Aqua Clean
Eigen merken zoals „Denk met“
Veel discounters en drogisterijen verkopen pijpenragers onder hun eigen naam.

Innovaties op het gebied van drainreinigers

De „ontladingsfee“ werd geïntroduceerd als een compleet nieuw kenmerk van de „Lion’s Den“. Dit past op bijna alle afvoeren en is zeer eenvoudig te installeren, zelfs zonder gereedschap. Het vervangt de bekende plug in de afvoer. Het onderste gedeelte bevat een geur- en reinigingssteen. Wanneer er water overheen loopt, komen de actieve bestanddelen vrij en wordt voorkomen dat de afvoer en de leidingen verstopt raken terwijl er een frisse geur wordt verspreid. De geur- en reinigingssteen kan indien nodig worden vervangen door een nieuwe.

Een andere nieuwe release op de markt is de Miracle Snake drain cleaner, die bestaat uit wegwerpstaafjes die in de drain worden gestoken en licht worden gedraaid voor de reiniging. Kleine haken op de stok houden het haar en vuilresten vast en je kunt ze er met de stok uittrekken. De toverstaf kan dan samen met het huisvuil worden weggegooid. Je hebt geen chemische reinigingsmiddelen nodig en zelfs je handen blijven schoon.

Voordelen van het kopen van een drainreiniger op het internet

Hoewel u bij de plaatselijke supermarkt of drogist alle normale drainreinigers kunt kopen, heeft u in één oogopslag een veel ruimer aanbod en waarschijnlijk betere prijzen op het internet. Veel online winkels bieden aankoopabonnementen aan, Beiden zullen het gewenste artikel regelmatig ontvangen zonder extra bestelling en ze zullen altijd uw schoonmaker ontvangen tegen een speciale prijs, wat zeer praktisch is, omdat ze nooit zonder schoonmaker zullen komen te zitten.
Via testrapporten en reviews van klanten kunt u zich op het internet informeren over de beste schoonmaakproducten en kunt u de juiste producten voor u kiezen. U hoeft ook niet lang te wachten op uw levering, want bij een expres-levering ontvangt u uw bestelling de volgende dag al.

Waar moet je op letten bij de aankoop van een drainreiniger?

Het belangrijkste criterium bij de aanschaf van een drainreiniger is de manier waarop deze werkt. Als uw afvoer en leidingen nog niet erg verstopt zijn, kunt u organische middelen gebruiken. Ze zijn vriendelijk voor het milieu en vallen de leidingen niet aan. Als de vervuiling zeer zwaar is, zijn anorganische drainreinigers de betere keuze omdat ze een sterker effect hebben. Ze zijn echter zeer schadelijk voor het milieu.
Anorganische reinigers zijn gemaakt van chemische stoffen en reageren op de zuurstof in de lucht. Ze ontbinden vuil in de buis door oxidatie en de warmte die wordt opgewekt intensiveert dit proces. De anorganische drainreinigers breken ook kunststofresten in de afvoer af, maar tasten ook de kunststofonderdelen in de buis en de afdichtingen aan. U dient daarom de gebruiksaanwijzing van de fabrikant strikt op te volgen.
Organische reinigers zijn natuurlijke stoffen die vuil afbreken door enzymen, zoals dat gebeurt in onze spijsvertering. Deze middelen kunnen alleen organische stoffen zoals haar of vetten afbreken. Hun effect is veel langzamer dan dat van chemisch geproduceerde reinigingsmiddelen, maar ze zijn veel milder voor het milieu.

Verder is het belangrijk om te weten of de drainreiniger ook geschikt is voor het reinigen van het toilet. kan worden gebruikt. Toiletten worden vaak geblokkeerd door weggegooid voedsel, hygiëneproducten of huishoudelijk afval. Pijpreinigers staan hier machteloos tegenover.
Omdat de producten een chemische reactie veroorzaken die gassen produceert, kunnen ze gevaarlijke dampen produceren en zelfs explosies veroorzaken. Het is daarom belangrijk om te weten welke producten zonder gevaar in het toilet kunnen worden gebruikt.

Scherpe chemische drainreinigers kunnen ook gevaarlijk zijn voor kunststof buizen en kunststof hevels. Het plastic kan broos en waterdoorlatend worden. Controleer daarom voor het gebruik van dergelijke middelen van welk materiaal uw leidingen zijn gemaakt of koop een afvoerreiniger die ook geschikt is voor kunststof leidingen. Maar ook dan moet u altijd de instructies van de fabrikant over dosering en gebruik opvolgen. Organische drainreinigers kunnen zonder aarzeling worden gebruikt, omdat ze de plastic onderdelen niet aantasten.

Nuttige accessoires voor afvoerreinigers

Bij het gebruik van drainreinigers is het aan te raden om handschoenen te dragen, omdat de middelen de huid van uw handen kunnen aantasten als u ermee in aanraking komt.
Om de wastafel, douchebak of badkuip te reinigen van resten na gebruik van de afvoerreinigers is het de moeite waard om een spons ter beschikking te houden. Een wc-borstel moet klaar worden gehouden om het toilet na gebruik te reinigen.