Afzuigkap Onderbouwkap

Link
Verfügbarkeit
Preis
Weitere Angebote

Test & vergelijk Afzuigkap Onderbouwkap

Elke keuken heeft een afzuigkap nodig, die houdt de lucht schoon. Tijdens het koken ontstaan er op natuurlijke wijze geuren en er komt ook vocht en vet in de lucht terecht. Een afzuigkap voorkomt onaangename geuren in huis en zorgt te allen tijde voor frisse lucht. Een krachtig filter en een stille elektromotor maken deze modellen gewoonweg onmisbaar. Maar nu is er veel keuze en om er zeker van te zijn dat u de juiste afzuigkap kiest, is er een ondertellertest uitgevoerd. Als u nu de keuken opnieuw inricht, moet u zeker de juiste afzuigkap installeren. U kunt deze kappen natuurlijk ook achteraf inbouwen. De dampkaponderzettertest geeft u informatie en informeert u over alle voor- en nadelen. Dus als u van plan bent om deze aankoop te doen, moet u de dampkap onder de motorkap test zeer zorgvuldig lezen.

Een afzuigkap onder de toonbank absorbeert alle geuren, vetten en dampen, filtert ze en je hebt altijd schone lucht in je keuken. Bijna alle modellen zijn verkrijgbaar als afzuig- of recirculatieafzuigkap. Een ondermijnde kap leidt de aangezogen lucht naar buiten, modellen met gerecirculeerde luchtafvoer voeren deze terug naar de ruimte. Alle units hebben drie niveaus, zodat u de output kunt regelen naar uw behoeften. De behuizing is eenvoudig te reinigen, alleen het filter moet worden vervangen. Vetfilters van metaal of aluminium kunnen zelfs in de vaatwasser worden gezet. Alle modellen zijn relatief stil, het geluidsniveau ligt tussen 42 en 64 dB. Het geluid kan worden vergeleken met een draaiende wasmachine. Het ontwerp en de bouw blijft natuurlijk uw persoonlijke smaak, alleen de grootte zou in uw keuken moeten passen.

Of u nu een nieuwe keuken installeert, een oude dampkap vervangt of deze kap achteraf aanpast, u zult zeer verschillende producten aangeboden krijgen. Hier leert u nu de zeer belangrijke prestatiekenmerken van de verschillende afzuigkappen kennen.

Onderbouwkappen hebben een breedte van 50, 60 of 90 cm. U kunt deze modellen kopen met circulerende lucht of met afvoerlucht, ze hebben drie blaasniveaus. De prijs van de ondermijnde kappen is relatief laag en ze nemen weinig ruimte in beslag. Ze zijn slechts 11 tot 17 cm hoog en wegen erg weinig. Afhankelijk van de breedte en de hoogte moet u ongeveer 4,5 tot 11 kg berekenen. U kunt deze kappen ook onder een keukenwandkast monteren, maar bij modellen met afvoerlucht moet het mogelijk zijn om een slang te monteren. Zo heeft u veel opbergruimte. De modellen kosten niet veel, u kunt deze units kopen voor slechts 40 euro, hoewel er natuurlijk geen grenzen zijn aan de hoogte.

Onze Top 10 – Afzuigkap – ondermijnde kap

De wandkappen

Ze zorgen ook voor frisse lucht, maar zijn ook een designobject in uw keuken. Ze worden direct op de muur boven de kookplaat gemonteerd en hebben een schoorsteenschacht die de luchtstroom verbergt. Deze kappen zijn verkrijgbaar in een breedte van 60, 70, 80 of 90 cm. Ze zijn meestal gemaakt van roestvrij staal en hebben een hoekige vorm. Afhankelijk van de uitrusting kosten de modellen ongeveer 70 euro, maar luxe modellen zijn veel duurder, reken hier met kosten van ongeveer 1.300 euro.

Deze modellen zijn gemaakt voor grote keukens, ze zijn geïnstalleerd aan het plafond boven de kookplaat. Ze zijn een elegante Variant op de wandkap. Meestal zijn deze kappen gemaakt van roestvrij staal of glas. Ook de vormen zijn vrij verschillend, ze worden aangeboden in gebogen vorm, maar zijn ook beschikbaar in ronde vorm en soms hebben ze een vierkant ontwerp. Voor deze modellen moet je 250 euro betalen, luxe modellen kosten al snel 1.300 euro en meer.

De afmetingen moeten natuurlijk exact overeenkomen met uw kookplaat, de breedte moet exact worden aangepast aan uw kachel. Let op de kastbreedte voor onderbankkappen.

Het vermogen van de blower is gespecificeerd in kubieke meters per uur voor alle units. Het beschrijft eenvoudigweg de hoeveelheid lucht die binnen een uur door het filter gaat. Als u een keuken zonder ramen of een open keuken gebruikt, moet de afzuigkap een zeer hoog rendement hebben.

Let goed op het volume, want als het apparaat wordt ingeschakeld, mag het niet te hard staan in de keuken. Er zijn zeer stille kappen, maar er is meestal een geluidsniveau van 65 dB. Natuurlijk alleen op het hoogste ventilatorniveau.

Zorg voor een aluminium of roestvrijstalen vetfilter. Idealiter geeft het apparaat aan wanneer het filter moet worden vervangen of gereinigd.

De kookplaat moet op natuurlijke wijze worden verlicht. Hier worden LED’s, halogeenspots of TL-buizen gebruikt. LED’s besparen elektriciteit, terwijl halogeenlampen een warmer licht produceren. Neonbuizen lijken meestal vrij koud. Het is zeer praktisch als u het licht kunt dimmen, u kunt het licht aanpassen aan uw behoeften.

Alle afzuigkappen zijn zeer eenvoudig te bedienen. De basiskappen moeten meestal kunnen worden uitgetrokken, maar ze zijn ook gemakkelijk te bedienen. Bij alle andere modellen is het bedieningspaneel zichtbaar, zodat u de ventilator en het licht aan kunt zetten, zelfs met vette vingers. Voor zeer dure modellen is een afstandsbediening als accessoire verkrijgbaar.

Zeer bekende fabrikanten zijn Bosch, Neff, Siemens, Bauknecht, enz. Maar dit zijn slechts zeer bekende bedrijven, je moet eens kijken naar minder bekende fabrikanten. Hier zijn de prijzen vaak heel redelijk en krijg je altijd een goede kwaliteit.

In elke meubelzaak in de keukenafdeling vindt u een onderkast. Maar ook het internet biedt u een enorm aanbod en de prijzen zijn meestal veel lager dan die van een buurtwinkel. De online aankoop is zeer modern en wordt graag gebruikt. Omdat u vanuit uw fauteuil heel comfortabel kunt vergelijken en als u voor een model hebt gekozen, brengt de pakketdrager het direct naar uw huis. Dat is erg handig!

Ook een prijs- en modelvergelijking zal voor u heel gemakkelijk zijn op het net, misschien biedt de volgende winkel wel hetzelfde product aan tegen een lagere prijs? Een vergelijking ter plaatse is bijna onmogelijk, je wilt zeker niet van de ene naar de andere winkel lopen. Probeer de online aankoop, een hele nieuwe winkelwereld wacht op u.