Aquarelverfdoos

Test & vergelijk Aquarelverfdoos

De beste aquarelverfdoos 2022 in vergelijking

Wat is een waterverfdoos-test?

Met deze test testen wij voor u verschillende fabrikanten en uitvoeringen van aquarelverfdozen. De goedkoopste van de one-euro-shop is natuurlijk niet per se de beste. Dat is zelfs voor een leek duidelijk.

Naar de uitrusting van de verfdoos:

Maar een aquareldoos met zesendertig kleuren is helemaal niet nodig, omdat elke kleur uit de basiskleuren kan worden gemengd. Itten’s kleurencirkel illustreert dit. Hier vindt u ook de complementaire kleuren voor elke kleur in de tegenovergestelde posities, zodat er speciale plastische effecten kunnen worden bereikt in de schilderkunst. Natuurlijk probeert de kantoorvakhandel de duurste make-up waterverfdoos naar de klant te krijgen. Maar de basiskleuren rood, geel en blauw zijn ook beschikbaar in buisvorm, plus een buis van wit en zwart, en je kunt beginnen met een mengpalet voor de eerste foto’s nat op nat.

De aquarelverfdoostest laat zien wat er van een goede aquarelverfdoos wordt verlangd:

– Handig voor buitenshuis schilderen
– Mengpaletten voor de afzonderlijke kleuren
– Borstelopbergvak voor minstens twee borstels

Onze Top 10 – aquarelverfdoos aanbeveling

Mogelijke toepassingen van aquarelleren:

Bovendien toont de test met de aquarelverfdoos aan voor welk toepassingsgebied de aquarelverfdoos geschikt is. Een klein doosje is voldoende voor snelle schetsen buiten, de afwerking gebeurt dan thuis met licht en schaduw en een doosje met een grotere verscheidenheid aan kleuren. Zo deden de oude meesters het. Aquarelleren wordt beschouwd als licht en luchtig en vangt de kortstondige stemming op. op.

Alternatieven voor aquarellen voor de verfdoos:

De test toont aan dat zelfs enkele buizen voldoende zijn. De potloden voor aquarellen zijn beter geschikt voor gedetailleerde tekeningen, omdat ze de werkelijkheid niet zo kleurecht weergeven en slechts in beperkte mate vloeien. Een echte aquarel is beter voor het creëren van doorschijnende effecten. Het is ook mogelijk om verschillende technieken te mengen om accenten te leggen in het beeld met pastelkrijt of olie. Voor het aquarelleren is het juiste papier belangrijk. Het zou al een speciaal schilderblok voor aquarellen moeten zijn. Het normale papier is te dun, krult en laat de kleuren niet mooi uitkomen.

De verschillende fabrikanten van aquarelverfdozen:

Er zijn de gangbare merken die we kennen van studentenbenodigdheden, zoals Pelikan, Toucan en Herlitz. Maar de bijzondere kleuren van Schminke zijn natuurlijk mooier en de individuele bekers kunnen worden gevuld. Wanneer twee of drie kleuren opgebruikt zijn, hoeft u niet meteen een nieuwe kleurdoos te kopen, maar hoeft u alleen maar de afzonderlijke kleuren te ruilen.

Wat is er nieuw aan aquarelleren?

Er zijn slechts enkele innovaties op het gebied van aquarelverfdozen. In de schilderkunst bestaan de kleuren uit pigmenten met toevoegingen, dit was al honderden jaren geleden het geval. Handwerk is gebaseerd op ambachtelijk werk.

Voordelen bij de aankoop van een aquarelverfdoos op het internet:

Hier heb je het recht om het te ruilen voor een andere, in tegenstelling tot wanneer je het koopt in een briefpapierwinkel. Zelfs een reeds gebruikte doos moet worden teruggenomen als er redenen zijn om te klagen.

Let op het volgende voordat u gaat kopen:

Voor kinderen zou ik eerst een goedkoper product kiezen. Voor de eerste pogingen is een basisdoos uit de discountwinkel voldoende. Als het kind van aquarelleren houdt, kunt u nog steeds kiezen voor het assortiment met hogere prijzen. Voor volwassenen geldt hetzelfde voor Beginnende kleuren, voor buitengebruik een gemakkelijk te vervoeren aquarelverfdoos. Soms is een beker met een afsluitbaar deksel nodig om het water voor het aquarelleren buitenshuis te dragen.

De volgende accessoires zijn beschikbaar voor de verfdoos:

Er zijn ook andere nuttige accessoires voor het aquarelleren, zoals rollers voor penselen en sponzen voor grotere oppervlakken. Bij het krabben van crêpe kunnen gebieden uit de verf worden gelaten en kan het later worden afgewreven, het witte papier komt eronder te liggen. Met een zoutvaatje kun je ook mooie effecten bereiken. Met aquarelleren kan een heleboel dingen op een speelse en minder geplande manier worden bereikt.

Probeer het gewoon zelf en gebruik de aquarel paintbox-test om u te helpen!