Aquariumverlichting

EXTRA LED BAR VOOR AB7 AQUARIUMVERLICHTING 30CM DAGLICHT SIMULATOR AB7WW-2
LinkEXTRA LED BAR VOOR AB7 AQUARIUMVERLICHTING 30CM DAGLICHT SIMULATOR AB7WW-2*
FabrikantOCS.tec
Kenmerken
  • Nieuw,
  • Merk: OCS.tec
€ 50,99
Preis inkl. MwSt., zzgl. Versandkosten
Bekijk productKoop nu aan eBay!*
verdere aanbiedingen
EXTRA LED BAR VOOR AB7 AQUARIUMVERLICHTING 30CM DAGLICHT SIMULATOR AB7WW-2
FabrikantOCS.tec
Kenmerken
  • Nieuw,
  • Merk: OCS.tec
€ 50,99
Preis inkl. MwSt., zzgl. Versandkosten

Test & vergelijk Aquariumverlichting

Wat is aquariumverlichting?

Met de juiste verlichting kan de fascinerende wereld onder water veel beter worden geobserveerd. Pas als het licht zo natuurlijk mogelijk is, kan het aquarium als biotoop zich vrij ontwikkelen. Met een vergelijking en een samenvatting van de testrapporten van het internet is het mogelijk om een beter overzicht te krijgen van de voor- en nadelen van de producten van de afzonderlijke fabrikanten. Hoe meer de klanten weten over het product voordat ze het kopen, hoe gemakkelijker het is om hun keuze te maken, omdat de productvariëteit op dit gebied zeer breed is.

De meningen over goede verlichting voor de biotoop gaan vaak in verschillende richtingen, omdat veel klanten een fabrikant hebben waar ze tevreden mee zijn en dus eerst aan de producten van deze ondernemer denken. Als u een nieuwkomer bent op het gebied van aquariumverlichting en nog steeds op zoek bent naar een hoogwaardige verlichting voor uw aquarium, moet u niet alleen naar een mening luisteren, maar de Aquarium Lighting Test gebruiken om uw perspectief te verbreden. Licht geeft de planten de energie om te groeien, in ruil daarvoor ontgiften ze het water en voorzien het van waardevolle zuurstof, die de vissen nodig hebben om te leven. Volgens de deskundigen mag het aquarium niet worden blootgesteld aan direct zonlicht, het kunstlicht moet traploos instelbaar zijn om de intensiteit van de bestraling individueel aan te passen. Een tijdschakelaar is belangrijk om het dag- en nachtritme in te stellen, ’s nachts is een zeer zwakke verlichting voldoende voor de oriëntatie. Het imiteren van het opkomen en ondergaan van de zon is prettig voor de vissen in het aquarium en vermijdt Lichte schok.

Toepassingsgebied van de verlichting voor het aquarium

Vanuit het oogpunt van de fysica is licht een elektromagnetische straling tussen 380 en 750 nm, die voor iedereen zichtbaar is als lichtstraling. Verschillende golflengten zijn zichtbaar in de natuur, bijvoorbeeld als atmosferische en kleurrijke regenbogen. Kunstlicht kan in het aquarium worden gebruikt om bepaalde kleuren te versterken, omdat de kleuren blauw en rood zeer belangrijk zijn voor de fotosynthese. Het rode deel van het licht moet echter niet te sterk zijn, omdat het de groei versnelt en vanwege de snelle groei zijn sommige planten aan het eind van de groeifase onstabiel. Alleen wanneer het blauwe en rode lichtspectrum in een evenwichtige verhouding staat, groeien de planten naar wens. De verlichting van het aquarium met full spectrum tl-buizen maakt het mogelijk om het daglicht zoveel mogelijk na te bootsen. Er zijn 3-bands en 5-bands buizen, de stralingskracht van de 5-bands buizen in het aquarium is beperkt. Hoogwaardige lampen voor zoetwateraquariums hebben beide functies en zijn veelzijdiger.

Onze Top 10 – Aquariumverlichting

Nr. 1
EXTRA LED BAR VOOR AB7 AQUARIUMVERLICHTING 30CM DAGLICHT SIMULATOR AB7WW-2
EXTRA LED BAR VOOR AB7 AQUARIUMVERLICHTING 30CM DAGLICHT SIMULATOR AB7WW-2*
von OCS.tec

Additional LED bar for connection to the following ground systems: AB7: TMT-WP09W-L09 System (30cm) AB4: TMT-WP18W-L18 System (60cm) AB5: TMT-WP27W-L27 System (90cm) AB6: TMT-WP36W-L36 System (120cm) Scope of supply: LED bar 30cm without controler and power supply (both provided by the ground system           24-Hour-Dispatch-Guarantee The day we receive our ...

Preis: € 50,99 Koop nu aan eBay!*
Preis inkl. MwSt., zzgl. Versandkosten

Een alternatief is gratis daglicht, maar het probleem is dat het niet kan worden gedoseerd. Soms sneeuwt de zon helemaal niet, soms is de brandende zon een te grote belasting voor de viswereld. Het alternatief kan daarom slechts in zeer beperkte mate worden gebruikt en kan niet zo specifiek voor de groei in het aquarium worden gebruikt als kunstlicht.
Welke fabrikanten van bijvoorbeeld aquariumverlichting zijn er?
– Home
– Tetra
– Dennerle
– Vollmer H.
– Baan
– Sera
– Aquatlantis
– Dehner Aqua

De onderzoekers zijn altijd op de zoektocht naar verdere verbetering van de aquariumverlichting. Nieuwe speciale fluorescerende materialen van fabrikanten zoals Eheim bereiken passende resultaten, zoals de Aquarium Lighting Test aan het licht brengt. Klanten die de voorkeur geven aan deze fabrikant profiteren van de geoptimaliseerde lichtstromen, die de groei versnellen met de professionele lichtopbrengst en, volgens de fabrikant, tot 60% meer lichtopbrengst bieden in vergelijking met T8-buizen. Het licht met plantvriendelijke lichtkleuren is helder en zeer helder, waardoor de lucht ongehinderd kan circuleren. Volgens de fabrikant kunnen de nieuwe modellen een levensduur tot 20.000 uur bereiken.

Op internet kunnen de prijs en de prestatieverhouding van verschillende fabrikanten in korte tijd met elkaar worden vergeleken. Lange reizen voor het winkelen na het werk zijn niet meer nodig, de bespaarde tijd kan voor andere doeleinden worden gebruikt. Wie voor de aankoop een couponportal bezoekt, kan in het kader van acties een couponcode ontvangen en in het kader van de bestelling als actiekorting inwisselen. De levering gebeurt rechtstreeks op het gewenste adres, de aansprakelijkheid voor het transport ligt bij de verzender en het transportbedrijf, indien er iets beschadigd is tijdens het transport is een omruiling mogelijk na overleg met de klantendienst. Tijdens de Aquarium Lighting Test met een consult bij een speciaalzaak blijkt dat sommige adviseurs in het weekend overbelast zijn en weinig tijd hebben. Bij aankoop op het internet is er een ondersteuningsdienst die onmiddellijk beschikbaar is in geval van vragen.

Zoetwateraquariums hebben daglichtbuizen nodig die op zonlicht lijken, omdat de flora en fauna het best met onvervalst licht kunnen worden bekeken. zoals de aquariumverlichtingstest heeft aangetoond. De blauwe en rode verhouding moet zo evenwichtig mogelijk zijn om de groei van de planten te garanderen. Het zoutwateraquarium heeft behoefte aan een hoge lichtopbrengst en een individueel instelbaar kleurenspectrum met een optimale weergave van kleuren en fluorescentie. Met hoogwaardige LED’s, bijvoorbeeld met 81 diodes, is het mogelijk om de gehele biotoop tot op de bodem van de tank te verlichten. Houtklemmen zijn ideaal voor een flexibele bevestiging aan het aquarium. Het juiste licht bevordert de groei van de planten en remt de vorming van algen, zoals de Aquarium Lighting Test laat zien en heeft een positief effect op het leven van de vissen in het aquatisch milieu. Daarom moet de verlichting zeer nauwkeurig kunnen worden aangepast aan het kleurenspectrum, het gewenste design hebben en energiezuinig zijn. Aquariumlampen van aluminium voeren de warmte vaak gemakkelijker af dan lampen van kunststof.

Bevestigingsmogelijkheden in de vorm van clips of zuigknoppen maken het mogelijk om de verlichting daar aan te brengen waar ze als accessoire nodig is. De afstandsbediening wordt gebruikt als accessoire om tijd te besparen tijdens het gebruik. Als u kiest voor een ultradunne vormgeving, bespaart u ruimte bij de montage.

Fluorescentiebuizen worden veel gebruikt als verlichting voor het aquarium, HQL-armaturen kunnen alleen worden gebruikt met een voorschakelapparaat en het kleurenspectrum is relatief beperkt. Voor zoutwateraquariums worden tot op zekere hoogte HQI-lampen gebruikt, de bediening is alleen mogelijk met extra apparaten. Tests hebben aangetoond dat LED-verlichting voor aquaria de toekomst van de lichttechniek is door het brede kleurenpalet en de flexibele toepassingsmogelijkheden.

[shortcode-variabelesslug=“youtube“]