Audioschakelaar

Link
Verfügbarkeit
Preis
Weitere Angebote

Test & vergelijk Audioschakelaar

Een audioschakelaar is een apparaat dat helpt bij het elektronisch schakelen tussen meerdere audiobronnen (bijv. cd-speler, dvd-speler, radio, enz.). Dit is belangrijk als u bijvoorbeeld meerdere audioapparaten op één luidspreker wilt aansluiten. In onze audioschakelaartest introduceren we hieronder verschillende soorten audioschakelaars. Met de Audio Switch is het mogelijk om meerdere apparaten aan te sluiten op één luidspreker of stereo-installatie. Als u meerdere audioapparaten heeft, zoals een cd-speler, dvd-speler, gameconsole, enz., is het meestal onmogelijk om ze allemaal aan te sluiten op de stereo-installatie of de luidspreker zonder een geschikte schakelaar. Want dan zijn er meestal te weinig ingangen.

Dan kunt u, zoals u kunt zien aan onze audioschakelaartest, ook apparaten kopen waarbij het schakelen tussen de afzonderlijke audiobronnen automatisch gebeurt. Als u bijvoorbeeld de spelcomputer inschakelt, wordt het audiosignaal automatisch van de spelcomputer afgenomen. Als u echter naar de dvd-speler overschakelt, wordt het geluid van de dvd-speler automatisch op dergelijke apparaten afgespeeld.

Dan zijn er ook nog modellen met een bijbehorende tuimelschakelaar, knoppen en draaischakelaars. Deze speciale schakelaars zijn zeer eenvoudig te gebruiken, zodat men zich geen zorgen hoeft te maken over het doen van iets verkeerds tijdens de operatie. De handigste versie van de audioschakelaars zijn de modellen waarbij u met behulp van een afstandsbediening de juiste audio-uitgang kunt selecteren.

hebben?

Allereerst dient u ervoor te zorgen dat de audioschakelaar is gemaakt van hoogwaardig materiaal. Vooral als u meerdere elektronische apparaten op deze schakelaar aansluit, moet u op de kwaliteit letten. Want het zou vervelend zijn als de schakelaar een kortsluiting zou hebben en dan ineens een aantal van de audioapparaten defect zijn.

U mag dan verwachten dat de audioschakelaar het geluid correct weergeeft. Omdat het geen zin heeft als de audioweergave wordt gewijzigd of verergerd door de signaalsterkte van de schakelaar.

Aangezien het mogelijk is dat zelfs mensen die niet zo vertrouwd zijn met technologie deze audioschakelaar moeten bedienen, moet dit apparaat ook gemakkelijk te gebruiken zijn. Het is ook belangrijk dat het aansluiten van de afzonderlijke apparaten kinderspel is.

Onze Top 10 – Audioschakelaars

De audioschakelaar kan in verschillende gebieden of met verschillende apparaten worden gebruikt. Met dit speciale apparaat kunt u bijvoorbeeld een cd-speler, een dvd-speler, een tv-toestel en een spelcomputer met een of meer luidsprekerboxen aansluiten. In de meeste gevallen zouden de stekkers zonder een geschikte schakelaar voortdurend moeten worden verwisseld, omdat de luidspreker niet voldoende aansluitingen heeft.

Voor een deel kan men ook apparaten kopen die tot 6 audio-uitgangen hebben, zodat men niet alleen de luidsprekerboxen maar ook een koptelefoon kan aansluiten op de respectievelijke audioapparaten. Zoals u ook kunt zien in onze audioschakelaartest, zijn deze apparaten zeer praktisch als u beide luidsprekers permanent wilt aansluiten en koptelefoon naar de audioapparaten.

Er zijn geen echte alternatieven voor de hier gepresenteerde audioschakelaars, want de hier gepresenteerde schakelaars zijn al perfect. Als u echter alleen een koptelefoon, luidsprekers en een microfoon op een PC wilt aansluiten, heeft u de mogelijkheid om een kleine analoge audioschakelaar te kiezen. Met dit apparaat sluit u de PC aan met een koptelefoon, luidsprekers en een microfoon en kunt u schakelen tussen de verschillende bronnen door op de respectievelijke knoppen te drukken. Dit apparaat is alleen geschikt voor de verbinding tussen PC en koptelefoon enz.

Er zijn veel bedrijven die deze speciale audioschakelaars produceren. In onze audioschakelaartest zullen we een aantal fabrikanten introduceren.

Allereerst is er het bedrijf Kwmobile. Dit bedrijf wordt gekenmerkt door het feit dat het audioschakelaars produceert die meerdere audio-ingangen hebben. Bovendien worden deze apparaten op deze manier gefabriceerd, omdat veel technologie is „verpakt“ in een klein apparaat. Kwmobile zorgt er bijvoorbeeld ook voor dat de bediening van de apparaten wordt gefaciliteerd door een afstandsbediening. Met de apparaten van dit bedrijf kunt u er zeker van zijn dat de geluidskwaliteit niet wordt beïnvloed door de signaaloverdracht.

Het hoofdkantoor van het bedrijf onderscheidt zich door het produceren van ongecompliceerde audioschakelaars in een plat design. Een voordeel van het platte ontwerp is dat ze niet zo opvallend zijn in het appartement. HQ produceert schakelaars die kunnen worden bediend door middel van een draaischakelaar of door middel van corresponderende knoppen aan de voorzijde van het apparaat. De De bediening is zeer eenvoudig, zodat u deze apparaten ook kunt bedienen als u niet bekend bent met de technologie.

Een ander bedrijf dat ook genoemd kan worden is Profitec. Dit bedrijf heeft er bij de productie van de audioschakelaars ook voor gezorgd dat er ook schakelaars zijn voor maximaal 6 verschillende audioapparaten. De apparaten kunnen hier bijvoorbeeld worden bediend via overeenkomstige duw- of draaischakelaars.

Daarnaast kunnen ook de bedrijven Hama, Ligawo en Vivanco worden genoemd. Deze bedrijven zijn ook experts in de productie van audioschakelaars.

Tegenwoordig zijn er steeds meer schakelaars op de markt die met een geschikte afstandsbediening kunnen worden bediend of op de juiste audio-uitgang kunnen worden ingesteld.

In de loop der jaren is ook het uiterlijk van de audioschakelaars meer en meer gemoderniseerd en veranderd. Sommige apparaten gebruiken tegenwoordig bijvoorbeeld een klein lampje om precies aan te geven welke audio-uitgang u zojuist hebt geselecteerd. Bovendien zijn de apparaten in de loop der tijd steeds kleiner geworden, zodat ze niet meer zo opvallend zijn in de woonkamer.

Als u besluit om deze speciale switch op het internet te kopen, heeft u het voordeel dat u direct kunt zien of de switch geschikt is voor uw huis. Bovendien heeft u het voordeel dat u vanaf het begin kunt zien of de beloofde producteigenschappen echt waar zijn. Voor elk apparaat vindt u vast en zeker een veelvoud aan verschillende klantbeoordelingen. Een voordeel van deze meningen van klanten is dat ze de waarheid vertellen, zodat men niet de pech heeft om een minder goede switch te kopen.

Bovendien kan men Bekijk de meest uiteenlopende modellen op het internet en informeer ook vooraf naar de bijbehorende prijzen. Zo kunt u direct zien welke audioschakelaar goedkoop is en welk apparaat gewoonweg te duur is. Dit verkleint ook het risico om verstrikt te raken in elke vorm van fraude.

Voordat u een audioswitcher koopt, moet u eerst overwegen hoeveel apparaten u wilt aansluiten op de switcher. Zo zijn er bijvoorbeeld twee-poorts schakelaars en schakelaars met maximaal vier poorten. Als u bijvoorbeeld een CD-speler, een MP3-speler en een spelcomputer op de schakelaar wilt aansluiten, moet u een schakelaar met maximaal vier poorten kiezen. Als u ook een TV-toestel enz. wilt aansluiten, zijn er ook speciale schakelaars die bijvoorbeeld 6 poorten hebben.

Een zeer belangrijk criterium bij de aanschaf van een audioswitcher is ook de kwaliteit van het apparaat. U moet op voorhand weten of het apparaat echt krachtig en van hoge kwaliteit is. Bovendien moet de behuizing van de audioschakelaar in het beste geval ook gemaakt zijn van een stabiel materiaal, zoals metaal. Want zo geniet u lang van de audioschakelaar.

Naast het aantal corresponderende audio-ingangen moet u ook rekening houden met het aantal benodigde audio-uitgangen. Als u bijvoorbeeld wilt genieten van het geluid van de spelcomputer, cd-speler, radio, etc. via zowel de luidsprekers als de koptelefoon, is het belangrijk dat de schakelaar ook meerdere aansluitingen heeft met betrekking tot de audio-uitgangen. Op deze manier kunt u zowel de koptelefoon als de luidsprekers op de schakelaar aansluiten zonder altijd de moet de bijbehorende stekker vervangen worden.

Bovendien moet u, voordat u de audioschakelaar koopt, ook opletten of de audiokwaliteit consistent goed is vanwege de signaalsterkte van de schakelaar. Want het zou erg vervelend zijn als de geluidskwaliteit door een audioschakelaar zou verslechteren.

Bij de aankoop moet u er ook rekening mee houden of de audioschakelaar ook een eigen stroomaansluiting nodig heeft. Als u de keuze heeft, raadt onze audioschakelaartest u aan het model te kiezen dat geen extra voeding nodig heeft. Immers, wie weet is het aantal stopcontacten meestal vrij beperkt, dus een apparaat zonder extra voeding zou een voordeel zijn.

Een accessoire dat erg handig is bij het gebruik van de schakelaar is een afstandsbediening. Zo hoef je niet op te staan van de bank of het bed om het geluid weer te veranderen.

Daarnaast kunt u ook de respectievelijke kabels voor de audioschakelaar kopen die nodig zijn voor het aansluiten van de afzonderlijke apparaten. Dit kan een voordeel zijn als de kabels die bij de cd-speler, dvd-speler of de luidspreker horen bijvoorbeeld al wat ouder zijn. Het moet ook worden overwogen als u een extra aansluiting voor de audioschakelaar nodig heeft. Want er zijn ook modellen die een extra voeding nodig hebben.