balanspad

Link
Verfügbarkeit
Preis
Weitere Angebote

balanspad Test & vergelijk

Wat is een Balance Pad?

Een Balance Pad is een trainingsapparaat dat de diepe spieren en het evenwichtsgevoel versterkt. Balance Pads zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen, materialen en vormen. De pad bestaat meestal uit twee elementen die niet stevig met elkaar verbonden zijn. Het kussen wordt vastgehouden en gebalanceerd met het hele lichaam. Voor beginners is dit wat moeilijk, omdat de pad naar alle kanten kantelt en ook naar achteren of naar voren. Het kantelen is in balans met het lichaam en met de beenpositie. Alleen als het lichaamsgewicht gelijkmatig verdeeld is over de pad, kunt u op de pad staan zonder uw grip te verliezen.
De pads bieden grotere of kleinere oppervlakten. Het trainen wordt moeilijker naarmate het staand oppervlak kleiner is. De moeilijkheidsgraad van de training kan worden verhoogd, waardoor de Balance Pad veelzijdig inzetbaar is.

Vereisten voor een goede balans

Afstand tussen vloer en pad
Bij de balanspad testen werd aandacht besteed aan de hoogte tussen de vloer en het staoppervlak, omdat dit bepaalt hoe veelzijdig de training kan zijn, hoe de moeilijkheidsgraad kan worden verhoogd en hoe stabiel de pad is. De afstand moet zo groot zijn dat de bewegingen met grote zwaaikracht kunnen worden uitgevoerd en het evenwicht kan worden gehandhaafd. De afstand moet echter niet zo groot zijn om het risico op letsel te vermijden. Voor de balanstest is echter een goede verhouding tussen grootte, gewicht en staand oppervlak belangrijk.
Mogelijkheden voor oefeningen en verschillende trainingsniveaus
Balance Pad Tests omvatten de verschillende manieren van training voor evenwicht en coördinatie, evenals de veelzijdigheid van de Balance Pads, bijvoorbeeld, of de pad kan worden kan worden gebruikt.
Oppervlakte
In een balanstest werden modellen met een glad oppervlak en modellen met een oppervlaktestructuur onderzocht. Het is belangrijk dat het standvlak antislip is, ongeacht of u met blote voeten, met sokken of met sneakers traint. Sommige pads hebben noppen of een soortgelijke structuur om de voeten te masseren.
Maximale belasting
Een balanspad moet een gewicht tussen 100 en 150 kg of meer mogelijk maken. Ze moeten zowel door sporters als door mensen met overgewicht kunnen worden gebruikt zonder dat de uitoefenende persoon zichzelf verwondt.
Materiaaleigenschappen en verwerking
Balance Pads moeten een hoogwaardige afwerking hebben. Het materiaal dient stabiel te zijn maar toch mee te gaan en een goede grip te hebben. Pads van hout moeten bijzonder goed verwerkt en geschuurd worden.

Onze Top 10 – Balanspads

Toepassingsgebied van het Balance Pad

De Balance Pad is een trainingsapparaat dat ook thuis gebruikt kan worden. Instructies in videoformaat, die vaak bij de Balance Pad worden meegeleverd, zijn beschikbaar voor training. De oefeningen mogen de gewrichten en banden niet overbelasten, omdat verkeerd uitgevoerde oefeningen problemen zoals rugpijn kunnen verergeren.
Bij het staan, zitten, liggen of leunen op de Balance Pad is spierkracht nodig, omdat deze de instabiliteit van de pad moet compenseren. Reactiviteit, coördinatie en concentratie worden automatisch verbeterd, omdat de oefeningen hier bewust op zijn afgestemd.
Een Balance Pad kan overal en altijd worden gebruikt. Een training van 10 tot 15 minuten per dag is voldoende om het gewenste effect te bereiken en het gevoel van evenwicht te verbeteren.

Wat zijn de alternatieven voor een Balance Pad?

Een Een alternatief voor de Balance Pad zijn massagekussens of gezichtsrollen, die een oppervlak hebben waarop u zit of staat. Ze zijn ook nuttig voor het versterken van het gevoel voor evenwicht.
Natuurlijk kunt u ook balanceren op een evenwichtsbalk of op huismuren, maar de Balance Pad biedt meer veiligheid en veelzijdigheid. De spiertraining wordt intensiever met de Balance Pad.

Welke fabrikanten van Balance Pads zijn er?

In de volgende lijst vindt u fabrikanten van Balance Pads:

badhuis
Eduplay
Airex
Schildpad
Basis
De laatste keer
Sport-Tec
Sissel
Gonge
66Fit
Waterfietsen

Innovaties in de Balance Pad?

De Balance Pads worden voortdurend verbeterd op het gebied van materiaal en veelzijdigheid om steeds meer trainingsmogelijkheden te bieden.

Voordelen van het kopen van een Balance Pad op het internet?

De keuze van Balance Pads op het internet is veel groter dan in de lokale speciaalzaken. U heeft de mogelijkheid om het aanbod van verschillende fabrikanten in één oogopslag te zien. De beschrijvingen van de afzonderlijke modellen zijn zeer gedetailleerd en u heeft de mogelijkheid om de mening en beoordeling van andere klanten te zien en deze op te nemen in uw aankoopbeslissing.
De prijzen bij online dealers zijn meestal goedkoper, omdat ze geen kosten hebben voor huur- en verkooppersoneel. U heeft de mogelijkheid om de afzonderlijke modellen en de prijzen van verschillende online shops met elkaar te vergelijken. U kunt kiezen uit het comfort van uw eigen huis. Bestellen is zeer eenvoudig en de levering vindt plaats binnen enkele dagen en is vaak gratis. U heeft ook een wettelijk gegarandeerd herroepingsrecht.

Waar moet je op letten bij de aankoop van een Balance Pad?

Materiaal
Balance Pads kunnen worden gemaakt van kunststof, rubber of een mengsel van verschillende materialen. Hout is ook zeer geschikt om het evenwichtsgevoel te verbeteren. In dit geval zijn de basis en de hemisfeer van hout. Het belangrijkste is dat de voetafdruk van de Balance Pad antislip is. Om deze reden is het oppervlak vaak gestructureerd.
Grootte
Balance Pads zijn verkrijgbaar met een diameter van 20 tot 70 centimeter. Gemiddeld zijn ze echter meestal 40 centimeter groot. Voor de opslag zijn de kleinere modellen voordeliger. Met een grotere voetafdruk kan de afstand tussen de benen navenant groter zijn en zijn de oefeningen gemakkelijker.
Oppervlakte
Om een veilige stand op de Balance Pad te hebben, moet u een gestructureerd oppervlak kiezen. Er zijn modellen die balanstraining door de lucht mogelijk maken of modellen die bestaan uit een eenvoudige plank met een roller. Voor beginners en voor fysiotherapie zijn bal- en gyromodellen zeer geschikt. Voor sporters en gevorderde sporters zijn houten modellen en planken met rollers aan te bevelen, omdat ze het evenwicht trainen door middel van concentratie en houding.
Hoogte en hellingshoek
Bij gecompliceerde oefeningen speelt de hellingshoek een rol. Hoe hoger de bal onder de basis ligt en hoe groter de hellingshoek kan zijn, hoe veeleisender de training wordt.

Handige accessoires voor een Balance Pad

Voor mensen die zich al heel veilig voelen op de Balance Pad, kunnen de arm- en schouderspieren ook getraind worden met gewichten, halters of een zwaaiende stang.
Een gymnastiekmat of yogamat wordt aanbevolen om het apparaat te beveiligen en ook om de vloer te beschermen. Het verhoogt ook de antislipeigenschappen van de Balance Pad.