Philips Ambilight-televisie

Test & vergelijk Philips Ambilight-televisie

De beste Philips Ambilight TV’s 2022 in vergelijking

Ambilight is een technologie die Philips enkele jaren geleden heeft ontwikkeld voor zijn televisies en die tot op heden aan geen enkele andere fabrikant in licentie is gegeven. Er zijn rijen LED’s in de achterkant van de TV, die oplichten in kleuren die overeenkomen met het TV-beeld.
Dus als er links een groene weide is en rechts een zee, dan zal die links groen gloeien en rechts blauw. Als de TV voor een muur staat of hangt, is het effect indrukwekkend: het lijkt wel of het beeld zich over de muur verspreidt en groter wordt. Volgens Philips helpt Ambilight ook de ogen te beschermen.

Onze top 10 – Koop Philips Ambilight TV’s

Tot zover de theorie. In de praktijk maakt Philips reclame met nog een ander kenmerk dat een lange traditie volgt: Ambilight baadt de omgeving van de tv in een kleurrijk licht dat past bij het landschap op het scherm. LED-strips aan de zijkanten en voor de bovenrand van de elektronicabehuizing zorgen voor deze muurschildering. Vooraan zit de eigenlijke flatscreen, die nauwelijks dikker is dan de etalage.

De nieuwe Philips werkt via de huidige Android versie 6. 01 Marshmallow – afgevuurd door een quad-core processor – is ook vrij snel, we hebben geen noemenswaardige bugs opgemerkt. Het feit dat Google’s Android wordt beschouwd als een stofzuiger voor privégegevens heeft op geen enkele manier bijgedragen aan zijn goede reputatie in de TV-wereld, maar je moet wel… zeg maar: dit is verre van moeilijk om controle te houden over relevante functies.

Ter ondersteuning van de interactieve functies draagt een van de twee meegeleverde afstandsbedieningen deze, met het toetsenbord aan de achterzijde. Aan de voorzijde bevindt zich een klein touchpad met een veegfunctie die de navigatie met vingerbewegingen ondersteunt. Dit vereist enige oefening, en als je dit helemaal niet kunt, kun je ook Swipe uitschakelen via een paar speciale numerieke invoergegevens. Nog een paar details over de apparatuur: Netflix en andere belangrijke videobronnen zijn voorgeïnstalleerd, de Amazon video-app zou binnenkort moeten volgen; we moesten deze nog downloaden. De tunerapparatuur ondersteunt alle transmissiepaden, inclusief de nieuwe DVB-T2 HD. Er zijn vier HDMI-ingangen beschikbaar, waaronder snelle verbindingen die Ultra-HD-video’s met 60 beelden per seconde transporteren. Er zijn drie USB-aansluitingen voor harde schijven van de extra geheugenstick.

Sommige van deze nieuwe modellen zullen dit beeld reproduceren in de momenteel populaire Full-HD resolutie. Andere modellen zullen dit beeld echter weergeven in de bijna nieuwe Ultra-HD resolutie, die veel fijner is dan de Full-HD 1920 x 1080 pixel respons, die 3840 * 2160 pixels is. Televisies met Ultra-HD resolutie zullen bijzonder veeleisende klanten imponeren met een haarscherp portret, op voorwaarde dat de bron dit in deze hoge kwaliteit reproduceert.

De nieuwe televisies van Philips zullen klanten een hoge connectiviteit bieden. Met meerdere USB-ingangen kunnen klanten bijvoorbeeld externe bronnen zoals harde schijven of USB-sticks op de tv aansluiten. USB-poorten zullen worden opgenomen in alle verse TV-toestellen zullen beschikbaar zijn.

Onafhankelijk van de serie zullen alle nieuwe televisiemodellen naast het spelen van consolegames ook wederzijds plezierig zijn. Veeleisende gebruikers zullen, afhankelijk van hun wensen, een beeldkwaliteit ervaren die boven die van een model in de hogere reeksen ligt die bijna net zo goed is als in de Kono. Met afmetingen tot 65 inch zullen de grootste verse televisiemodellen ongetwijfeld een bioscoopgevoel creëren.