balpen

Test & vergelijk balpen

De beste balpennen 2022 in vergelijking

Wat is een pen?

Een balpen is een pen die inkt aanbrengt op het papier waarop met een bal wordt geschreven. Het is wereldwijd het meest gebruikte type pen, nog voor vulpen en potlood. In de volksmond wordt de balpen ook wel een potlood genoemd. De eerste patenten werden aan het einde van de 19e eeuw aangevraagd. Balpennen zijn verkrijgbaar met een afneembare beschermkap of met een drukknop. De balpen met drukknop is veruit het meest verkochte type balpen, omdat de drukknop voorkomt dat hij zelfs zonder dop uitdroogt.

Vereisten voor een goede balpen

Balpennen moeten bestaan uit het lichaam en de vulling. In balpennen van lage kwaliteit zit de vulling vast. Dat betekent dat als de navulling leeg is, je de pen moet weggooien. Bij modellen van hogere kwaliteit is de navulling vervangbaar. Ook de navulling van de pen bestaat uit verschillende onderdelen. Het inktreservoir bestaat uit een buis die de inkt bevat. De punt van de pen houdt het inktreservoir strak en bevat de schrijfbal. Deze bal wordt gebruikt om de inkt spaarzaam op het papier te brengen. Om slijtage tot een minimum te beperken, is het meestal gemaakt van zeer harde materialen. Bovendien heeft het inktreservoir een dop met luchtpassage nodig. Dit dient om de ruimte van de voorgeschreven inkt te vullen met lucht. Goedkope vullingen drogen vaak uit door deze luchttoevoer. Hogere kwaliteitsvullingen hebben een beschermende laag om te voorkomen dat de inkt in direct contact komt met de lucht. De balpen schrijft door de bal te rollen. De bal draait met de inkt en laat hem aan de andere kant van het papier los. Een balpen moet worden vastgehouden bij het schrijven, zodat de inkt de schrijfbal bereikt. De schrijfbal heeft een diameter van 0,2-1,4 mm. Voordelen van balpennen zijn dat ze een zeer laag verbruik hebben. Bovendien droogt de tip niet uit.

Onze Top 10 – balpen aanbeveling

Toepassingsgebied van de balpen

Balpennen zijn door hun lage verbruik bijzonder geschikt voor langere teksten, essays of rapporten. In tegenstelling tot vulpeninkt en het loodje van een potlood, kan balpeninkt niet van de pagina worden gewist. Daarom wordt meestal een balpen gebruikt voor wettelijk bindende handtekeningen. Potloden worden meer gebruikt voor tekeningen. Kinderen van de basisschool gebruiken meestal pennen. Daar worden ze geleerd om met pennen te schrijven. De meeste volwassenen gebruiken een balpen om te schrijven.

Wat zijn de alternatieven voor een balpen?

Er zijn veel alternatieven voor balpennen. Het meest duurzame is schrijven met een potlood. Er zijn ook vulpennen. Deze worden meestal gebruikt door beginners. Dan zijn er nog de rollerballs en de gelpennen. De rollerball gebruikt water en inkt om te schrijven in vergelijking met de balpen. De balpen gebruikt olie en inkt. Dit betekent dat de inkt van de balpen veel dikker is. Een gelpen mengt gel en inkt. De consistentie is dunner dan balpeninkt en dikker dan balpeninkt.

Welke fabrikant van balpennen zijn er?

Er zijn veel verschillende fabrikanten van balpennen. Bekende merken zijn bijvoorbeeld Stabilo, Pelikan, Edding en Faber-Castell.

Innovaties op het gebied van balpennen

Balpennen hebben zich ontwikkeld van een zuiver schrijfmedium tot reclamemedia. Daarom worden ze steeds vaker ontworpen en zijn ze in alle mogelijke kleuren en kleuren verkrijgbaar. Vorm aanbiedingen. Er zijn nu extreem dure balpennen van bijzonder hoogwaardige materialen. Bovendien wordt de „omgang“ met de pennen voortdurend verbeterd en moet het een aangename schrijfervaring mogelijk maken, ook als er voor langere tijd wordt geschreven.

Voordelen bij het kopen op het internet

Er zijn tal van voordelen aan het kopen op het internet. De keuze van de pennen is groter. De meeste producten zijn ook goedkoper. De inspanning is laag, omdat de balpen direct bij u thuis wordt afgeleverd en u niet in de winkel naar een pen hoeft te zoeken. Je kunt echter geen balpen testen voordat je hem koopt. Om redenen van duurzaamheid moet men echter afzien van te veel aankopen op het internet.

Waar moet je op letten bij een aankoop?

U moet ervoor zorgen dat de navulling niet is uitgedroogd en dat de balpenpunt niet defect is. Het is raadzaam om voor de aankoop een balpentest uit te voeren om te controleren of er voldoende inkt uit de balpenpunt komt. Bovendien ligt elke balpen anders in de hand en kan het pijn in de pols veroorzaken als de pen niet ergonomisch gevormd is. Daarom is het raadzaam om een balpenproef te doen voor de aankoop. Dit is niet mogelijk bij aankoop op het internet.

Welke nuttige accessoires zijn er beschikbaar voor balpennen?

Nuttige accessoires voor balpennen zijn vervangende balpenvullingen. Dit betekent dat u niet steeds nieuwe pennen hoeft te kopen, maar altijd dezelfde pen kan gebruiken.
De aanschaf van een Tipex-rollerballpen met direct drogende en beschrijfbare dekkende verf is handig om schrijffouten goed en effectief te corrigeren.

De balpen is het meest gebruikte schrijfinstrument ter wereld. Alleen al in Duitsland worden naar schatting 500 miljoen balpennen per jaar verkocht. Dit betekent dat elke burger gemiddeld een 6,5 nieuwe Balpennen.70 procent van de balpennen zijn echter relatiegeschenken en worden niet tegen contante betaling aangeschaft. Door hun functionaliteit zijn balpennen perfecte giveaways.