Fitnessfiets

Link
Verfügbarkeit
Preis
Weitere Angebote

Test & vergelijk Fitnessfiets

De populairste hobby van de Duitsers is fietsen. Er zijn meer dan 70 miljoen fietsen in dit land. De fitnessfiets is een fiets voor fitness. Vergeleken met een spinningfiets in de sportschool, die stevig verankerd is, biedt het de mogelijkheid om zonder problemen lange afstanden in de buitenlucht af te leggen. Zo neemt de fysieke conditie steeds meer toe.

Een fitnessfiets bestaat uit dezelfde onderdelen als een fiets. Het belangrijkste kenmerk is de minimale gewichtsbesparing. Er is bijvoorbeeld geen bagagerek en geen spatborden. De banden worden zeer smal gehouden. Dit zorgt voor uitstekende roleigenschappen en een lage weerstand. Het stuurwiel is recht of gebogen, afhankelijk van uw smaak. De bekisting toont afmetingen en tandwielmaten die sterk lijken op die van een racefiets.

In de eerste plaats wordt een fitnessfiets gebruikt om korte en lange afstanden af te leggen. Het gebruik ervan is niet alleen in termen van de eigenlijke wielersport om deze bergetappe te rijden, maar eerder om je eigen conditie op bochten en paden te verbeteren. Dankzij het comfortabele gebruik mag de fitnessfiets niet vergeten worden op weg naar het werk. De benodigde inspanning is laag. Dankzij de rechtopstaande rijpositie is het niet nodig om een beroep te doen op sportkleding.

De experts passen hun fitnessmodel individueel aan. Voor nog meer sportief enthousiasme is een racefietsstuur aan te bevelen. De fitnessfiets is vrij veelzijdig. Vandaar het succes van de afgelopen jaren. In het begin werd het fitnesspark slechts voor één doel geproduceerd: Fans van Spin Bikes zou weer op straat moeten zijn. Waarom zou je je druk maken om de sportschool als die ook in de frisse lucht werkt?

Maar zelfs bij slecht weer of tijdens de winterweken hoeft een fitnessfiets niet op slot in de garage te staan. Diverse accessoires zorgen ervoor dat een trainingssessie binnen uw eigen vier muren kan plaatsvinden. Dankzij de verschillende oplossingen werkt alles rustig en analoog. Met behulp van de trainingshulp wordt de fitnessfiets een spinningfiets en tegelijkertijd een straatfiets.

Onze Top 10 – fitnessfiets

De geschiedenis van de fiets begon in 1817. De eerste fietsen, die erg op de fitnessfiets leken, bestonden al eerder. De naam van de fitnessfiets kwam pas in de jaren ’90. De fitnesstrend daar brak met de trekkingfiets, racefiets en mountainbike met de specialisatie.

De functie van een fitnessfiets verschilt weinig of niet van een conventionele fiets. Wanneer u trapt, begint de ketting te bewegen en klikt het bijpassende tandwiel vast aan de achterderailleur. Nu begint het achterwiel te bewegen. Rijden en duwen is nu mogelijk. Het type schakelhendels en de remmen variëren afhankelijk van het model. Verschillende fietsen hebben schijfremmen, terwijl andere zijn uitgerust met vrijloopremmen. Maar er kunnen ook V-remmen worden gebruikt. Sommige modellen doen het ook zonder reflectoren en verlichting. Daarom is het gebruik alleen aan te raden op heldere momenten van de dag.

Er zijn geen overbodige onderdelen op een fitnessfiets. Er zijn geen spatborden, reflectoren, bagagerek of verlichting. De fietsen bestaan uit een lichtgewicht constructieprincipe. Kwalitatief hoogwaardige carbon onderdelen maken het gewichtsafstemmingsproject compleet: rechtopstaande zitpositie en gebruik om de fitnessdiscipline te verhogen.

a) Eigen reconstructie

Verschillende rijders nemen het op zich om hun eigen fitnessfiets aan te passen aan hun eigen behoeften. Wie uit de racefietssector komt, kiest meestal voor een gebogen racefietsstuur. Ook de uitbreiding en bevestiging van spatborden, verlichting voor het rijden in het donker en bagagerekken is erg populair. Natuurlijk moet de belastingslimiet voor langere tochten worden overwogen.

b) Hometrainer

Een fitnessfiets kan ook thuis worden gebruikt. Hoe? Er zijn geschikte roltrainers of vrijlooprollen met een standaard met remmen, ideaal voor thuistraining. Moderne apparaten maken de aansluiting op een TV-toestel of een PC mogelijk. Er is ook de mogelijkheid om een race te lopen met echte tegenstanders. Wie doet er uiteindelijk mee aan de race? Het ombouwen van de fitnessfiets tot een hometrainer wordt steeds populairder en is niet zo eenzijdig in vergelijking met een spinningfiets.

(c) Spin Bike

De Spin Bike is uitgerust met een schijf en krijgt voldoende weerstand door een rem. In tegenstelling tot een fitnessfiets kan een Spin Bike alleen binnenshuis worden gebruikt. Het is niet mogelijk om het hier om te zetten in een fiets. Dergelijke modellen zijn meestal te vinden in een fitnessstudio. Door de verscheidenheid aan fitnessfietsen en de aangename geometrie verliezen de Spin Bikes meer aan belang in de particuliere sector.

Er zijn verschillende fabrikanten die fitnessfietsmodellen aanbieden. Een klein overzicht:

– Stieren
– Cannondale
– Centurion
– Kubus
– Gevoeld
– Focus
– Ghost
– Reusachtig
– GT
– Haibike
– KOGA
– Kona
– Merida
– Scott
– Gespecialiseerd
– Trek
– pedaalmechanisme
– Winora

Hebben fitnessfietsen nadelen?

Voordelen:

– ongecompliceerde en rugvriendelijke training
– Overeenkomsten tussen trekkingfiets en racefiets
– fitnessverbetering
– gezamenlijk
– ideale aanvulling op extra sporten

Nadelen:

– niet geschikt voor ruwe boswegen
– smalle banden

1. Allereerst is het belangrijk om de juiste wielmaat te bepalen. Er zijn genoeg tabellen om de wielmaat correct te meten. Een speciaalzaak is ook geschikt voor deskundig advies.

2. voor alle modellen moeten alle onderdelen voor het eerste gebruik worden gecontroleerd. Is alles in orde? Verschillende fitnessfietsen overtuigen met in hoogte verstelbare stuurpennen.

3. hoogwaardige wielen zijn te herkennen aan een torsiestijf, stabiel frame.

4. Iedereen die een fitnessfiets wil gebruiken met een lichaamsgewicht van meer dan 90 kg moet informatie krijgen over de gewichtslimiet.

5. met de juiste verlichting kan de fitnessfiets ook in het donker worden gebruikt.

6. Bovendien hebben fitnessfietsen een stijve vork en geen vering. Dit kan voordelen hebben, zodat een zachte vering de aandrijving aantast. Dit maakt het trappen moeilijker. Weinig modellen zijn uitgerust met hoogwaardige verende vorken. Een verende voorvork is verstelbaar in hardheid en heeft over het algemeen een lock-out om het stijve schakelen tijdens de opstijging te kunnen doen. Een verende voorvork is niet nodig voor een fitnessfiets. Het kan echter het comfort op kasseien verhogen en de gewrichten ontlasten.

7. de pedalen moeten worden gebruikt met conventionele schoenen met normale zolen. Sommige modellen hebben echter speciale fietsschoenen nodig. De bekende clipeloze pedalen overtuigen met een apparaat dat in de schoenen vastklikt. Daarom kan een effectieve beenkrachtomzetting worden gebruikt in de trapbeweging. De Beginners hebben in het begin wat tijd nodig om te wennen aan de pedalen om de specifieke bewegingen in het mechanisme te leren kennen.