Bandenbalanceringsmachine

Link
Verfügbarkeit
Preis
Weitere Angebote

Test & vergelijk Bandenbalanceringsmachine

Wat is een bandenbalancer

Een band balanceermachine, die vaak een balanceermachine wordt genoemd, is een zeer praktisch apparaat dat is ontworpen voor het comfortabel en moeiteloos balanceren van banden. Uitgebalanceerde banden zijn essentieel voor een hoog niveau van comfort tijdens het rijden. Het balanceren van een band is nodig om ervoor te zorgen dat de banden een lange levensduur hebben. Als de banden niet in balans zijn, kan er voortijdige bandenslijtage optreden en kunnen er aanzienlijk hogere bandenslijtage optreden of kunnen er trillingen ontstaan, wat kan leiden tot snelle vermoeidheid van de bestuurders van de auto.
Een balanceermachine moet worden gebruikt wanneer:

 • Eerste montage op velgen
 • Een nieuwe montage na een reparatie is op handen
 • Tekenen van trillingen op de auto

Het gebruik van de machine is zeer eenvoudig. Het kant-en-klaar gemonteerde wiel wordt op de balanceermachine geplaatst, waarna de band in rotatie wordt gezet. De balancer heeft sensoren die het wiel meten en zo het zwaartepunt op de band bepalen. Wanneer de metingen zijn voltooid, toont de machine de gebruiker waar en hoeveel balanceergewichten aan de band moeten worden bevestigd. Zodra de gewichten in de juiste positie zijn geplaatst, gaat de machine door een controlerun. Wanneer alle gewichten correct zijn aangebracht, zal de machine aangeven dat alles in orde is.
Het is aan te raden om de banden na 10.000 tot 15.000 kilometer te controleren met de balanceermachine. Dit zal erop wijzen dat de balancer zeer vaak wordt gebruikt. Het is daarom zeer nuttig om een balanceermachine voor banden te hebben als u regelmatig aan de banden moet werken.
Alles in een is het een zeer effectieve machine, die ideaal is voor het balanceren van banden.

Er zijn een aantal eisen die in een goede bandenbalanceringsmachine aanwezig moeten zijn. Zoals bij alle producten gelden ook bij deze eisen een hoge kwaliteit en een professioneel vakmanschap. Het zou ook zeer praktisch zijn als de balanceermachine een zeer laag geluidsniveau van 70 dB of zelfs minder zou hebben. Het is ook zeer belangrijk dat de balanceermachine voor banden een hoog vermogen van minstens 1000 Watt heeft. Tot slot is het zeer belangrijk dat het product een hoge functionaliteit heeft. De volgende functies geven deze functionaliteit aan:

 • Kan naar voren en naar achteren worden gekanteld door middel van pedaaldruk
 • Een traploos instelbare kraalbrekerarm
 • Pedaalbediende montageplaat

Als aan alle bovenstaande eisen wordt voldaan, is het een goede balanceermachine.

Onze Top 10 – Wielbalansers

Omdat de balanceermachine een verhoogd gewicht heeft, is de machine bijzonder flexibel in gebruik. Dit is vooral te wijten aan het feit dat het vervoer uiterst moeilijk is. Een band balanceermachine kan echter op veel gebieden worden gebruikt, als de juiste omstandigheden en condities aanwezig zijn.
Een bandenbalansautomaat kan optimaal worden ingezet op de volgende locaties.

Als het werk dat u in uw eigen werkplaats doet iets te maken heeft met het balanceren van banden, kan een bandenbalanceringsmachine optimaal worden ingezet. Er moet echter wel voldoende ruimte beschikbaar zijn.

Een balanceermachine voor banden is optimaal geschikt voor snel en professioneel balanceren. Daarnaast is het werk met een balanceermachine zeer nauwkeurig en van hoge kwaliteit. Het is echter raadzaam om een medewerker in het bedrijf te hebben die bekend is met het werk aan een balanceermachine voor banden.

Momenta, er zijn geen andere mogelijkheden bekend dan het balanceren van de banden met een balanceermachine. Aangezien de functies van een balanceermachine voor banden echter zeer gevarieerd zijn, is er geen andere machine nodig.

Er zijn enkele fabrikanten die bekend staan om hun hoogwaardige productie van balanceermachines voor banden. Een van deze fabrikanten is DEMA, waarvan de producten de eerste 4 plaatsen in de beste lijst innemen. Er zijn ook andere fabrikanten zoals HELO, Holzmann en Lincos, die bekend staan om hun hoogwaardige producten.

De afgelopen jaren is een aantal aanpassingen en vernieuwingen aan de bandenbalancers uitgevoerd. Deze innovaties zijn onder andere:

 • De meetnauwkeurigheid is verbeterd tot binnen +/- 1g
 • De meettijd is aanzienlijk verkort en bedraagt nu maximaal 10 seconden.
 • Het vermogen van de balanceermachines is enorm toegenomen en bedraagt nu meer dan 1000 Watt.

Naarmate de technologie verder vordert, zullen de komende jaren steeds meer verbeteringen en vernieuwingen worden doorgevoerd.

Er zijn enkele voordelen aan het kopen op het internet. Een van deze voordelen is het brede aanbod van de verschillende online retailers. Door het hoge aanbod is het niet meer nodig om naar verschillende speciaalzaken te gaan en om te zoeken naar de gewenste producten. Daarnaast is de vergelijking van de verschillende producten op het internet ook zeer eenvoudig. Tegenwoordig zijn er zeer praktische vergelijkingslijsten, die worden gebruikt om de individuele kenmerken van de producten te vergelijken met die van de andere producten. Tot slot is de wijze van betalen bij aankopen op het internet ook zeer praktisch en wordt deze als een voordeel gezien. Dit komt omdat het bedrag van de gekochte balanceermachine niet direct betaald hoeft te worden. Door gebruik te maken van verschillende betalingsmogelijkheden kan het bedrag in meerdere, vrij te kiezen, termijnen worden teruggestort, alleen in enkele weken volledig worden terugbetaald of onder rembours aan de postbode worden overhandigd. De koper kan dus zelf bepalen hoe en wanneer hij het bedrag wil terugbetalen.
Door deze voordelen, die ontstaan bij het kopen op het internet, is het internet een van de meest populaire winkelmogelijkheden.

Er zijn enkele aspecten en kenmerken van een bandenbalanceringsmachine die bij de aankoop in overweging moeten worden genomen. Deze kenmerken en aspecten omvatten

 • Lees van tevoren de klantbeoordelingen om te weten te komen welke positieve en negatieve eigenschappen bepaalde balanceermachines hebben.
 • De prijzen moeten vóór de aankoop worden vergeleken. Omdat een hoge prijs niet betekent dat het ook het beste product is
 • Bij de aankoop moet aandacht worden besteed aan kwaliteit en vakmanschap.
 • De balanceermachine voor banden moet alle gewenste en vereiste functies hebben

Als u voor en tijdens de aankoop aandacht besteedt aan deze aspecten en kenmerken, zal het zeer eenvoudig zijn om de juiste balanceermachine voor banden te vinden.

Er zijn momenteel geen bruikbare accessoires voor een bandenbalanceringsmachine.