Metalen cirkelzaag

Link
Verfügbarkeit
Preis
Weitere Angebote

Test & vergelijk Metalen cirkelzaag

Wat is een metaalcirkelzaag?

De metaalcirkelzaag is een gereedschap dat met behulp van elektrische stroom wordt bediend. Het zaagblad is cirkelvormig en draait tijdens het gebruik. De metaalcirkelzaag wordt gebruikt voor het zagen van een breed scala aan materialen, waaronder hout, metaal en zelfs steenplaten. De metaalcirkelzaag wordt vooral gebruikt voor grovere werkstukken.

Eisen aan een goede metaalcirkelzaag

Het vermogen van een hoogwaardige metaalcirkelzaag moet tussen 1200 en 2000 watt liggen. Alleen met dit vermogen is het mogelijk om grotere en grovere werkstukken te verwerken, omdat de cirkelzaag hiervoor een bijbehorend vermogen nodig heeft. In de meeste metaalcirkelzaagtests hebben modellen met stationaire toerentallen van 3200 tot 3800 toeren per minuut goede cijfers gekregen. Belangrijker is echter de zaagdiepte die met een metaalcirkelzaag mogelijk is – daar moet u vooral op letten. Een zaagdiepte van 5 centimeter is voldoende voor de meest voorkomende klussen. De stationaire rotatie is ook belangrijk. Als de zaag te langzaam draait, is snel en precies zagen niet mogelijk. Het is echter veel belangrijker dat de snelheid van de rotatie variabel en zo traploos mogelijk kan worden geregeld, zodat u bijvoorbeeld langzamer kunt beginnen wanneer u het te snijden werkstuk nadert en vervolgens iets sneller verder kunt werken. Een belangrijk criterium bij het testen van metaalcirkelzagen is ook de eenvoudige bediening van deze bewerkingsmachine. Het moet mogelijk zijn om de zaagbladen zonder veel moeite te vervangen. Het is bijzonder praktisch als de metaalcirkelzaag is uitgerust met een aanzuigmechanisme voor de metaalsplinters of houtkrullen. Dit verhoogt niet alleen de veiligheidsfactor, maar maakt ook schoner werken mogelijk.

Toepassing van de cirkelzaag

De metaalcirkelzaag wordt gebruikt in zowel particuliere als professionele werkplaatsen. Het gereedschap wordt voornamelijk gebruikt voor de verwerking van hout en metaal. Zo worden bijvoorbeeld dikkere takken of boomstammen verwerkt om ze de juiste grootte te geven voor het verwarmen in de oven. Metaalcirkelzagen worden ook gebruikt voor het leggen van steenplaten, bijvoorbeeld op het gebied van een terras, om eindstukken te produceren of steenplaten om gaten op te vullen, op de juiste maat.

Onze Top 10 – Metaalcirkelzaag

Welke alternatieven voor een metaalcirkelzaag zijn er?

Voor iets minder grove werkstukken kunt u ook een conventionele cirkelzaag gebruiken in plaats van een metaalcirkelzaag. Als u een boomstam in kleinere stukken wilt zagen en geen metalen cirkelzaag bij de hand hebt, is dit geen enkel probleem. Het is ook mogelijk om een kettingzaag te gebruiken. U moet echter wel ervaring hebben met het gebruik van dit gemotoriseerde gereedschap. De kettingzaag is flexibeler in gebruik dan een metalen cirkelzaag, maar heeft ook een hoog risico op letsel. Als u slechts op een kleine hoeveelheid hout hoeft te werken en een exact zaagpatroon nodig hebt, kunt u ook een conventionele metaalzaag gebruiken. Hoewel dit enige spierkracht vereist, is het een veelvoorkomend alternatief voor kleinere banen.

Welke fabrikanten van cirkelzaagmachines zijn er?

De fabrikanten Jepson, DeWald, Holzmann, Flex, Makita, Optimum, Mannesmann, Jet, Hans, Güde, Milwaukee, Bernardo, Metabo, Marcrist, Ridgid, Elmag en Varo zijn de meeste de meest genoemde fabrikanten van metaalcirkelzagen. Hun producten bereiken een goede beoordeling in de meeste metaalcirkelzaagtesten en worden daarom aanbevolen.

Innovaties op het gebied van metaalcirkelzagen?

De nieuwste modellen metaalcirkelzagen bieden extra bedieningscomfort. Zo hebben hoogwaardige metaalcirkelzagen een traploos instelbare dieptesnede. Ze bieden ook een bankschroef aan, die zeer praktisch is voor de bevestiging van het te snijden werkstuk en de veiligheid verhoogt.

Voordelen van het kopen van een metaalcirkelzaag op het internet

Als u besluit om een metaalcirkelzaag te kopen op het internet, heeft u het voordeel dat u niet afhankelijk bent van het beperkte aanbod van een speciaalzaak. U hoeft niet door de brede gangen van een bouwmarkt te lopen om ergens een verkoper te vinden die u kan adviseren. U zult ook niet gedwongen worden een apparaat te kopen dat u in deze vorm misschien niet nodig heeft door middel van gerichte manipulatie. U kunt op elk moment op het internet door de aanbiedingen van een online winkel bladeren en hoeft het huis niet eens te verlaten. Verschillende metaalcirkelzaagtesten geven u informatie over welke kwaliteitsnormen u van een model mag verwachten en klantenbeoordelingen geven u inzicht in hoe het product zich in het dagelijks leven heeft bewezen. De levering van de metaalcirkelzaag gebeurt comfortabel via een verzendservice direct bij u thuis. Dit bespaart u ook het moeizame transport van de machine.

Waarop moet je letten bij de aankoop van een metaalcirkelzaag?

Voordat u beslist over een model van een metaalcirkelzaag, moet u overwegen hoe groot de werkstukken zijn die u wilt bewerken. De grootte van het zaagblad hangt hier ook van af. Er zijn Modellen met een zaagbladdiameter van 180 millimeter, maar ook cirkelzagen met aanzienlijk grotere zaagbladen tot 350 millimeter. Als u bijvoorbeeld alleen kleinere metalen buizen wilt zagen, volstaat een kleiner zaagblad. U bespaart niet alleen geld als u de kleinere metaalcirkelzaag koopt, maar u hebt ook een aanzienlijk lichtere machine. Dit maakt het transport veel gemakkelijker.

Nuttige accessoires voor metaalcirkelzagen

Als een vervangend zaagblad niet al in de aanbieding is opgenomen, moet u bij de aankoop ook aan een tweede zaagblad denken. Het is niet altijd mogelijk om een service te bestellen om de metaalcirkelzaag in korte tijd te slijpen. In dit geval loont het de moeite om een reserve-zaagblad bij de hand te hebben, zodat u snel verder kunt werken. Als een zaagbladtand tijdens het werk wordt gebogen, is het sterk aanbevolen om het zaagblad te vervangen om een exact zaagpatroon te blijven produceren. Bovendien zou door het blijven gebruiken van een dergelijk beschadigd zaagblad het risico op ongelukken toenemen. Om het zaagblad van de metaalcirkelzaag te onderhouden, moet u ook overwegen om een haakse slijper te kopen. Hiervoor zijn ook speciale getande borgringen nodig waarmee de zaag kan worden geslepen. Bij het werken met metaal is het ook raadzaam om een lasmasker te gebruiken ter bescherming tegen de metaalspanen en vonken.