Basale thermometer

Link
Verfügbarkeit
Preis
Weitere Angebote

Test & vergelijk Basale thermometer

De beste basale thermometers 2022 in vergelijking

Wat is een basale thermometer?

Een basale thermometer werd ontwikkeld om de temperatuursveranderingen van het menselijk lichaam te meten. Gedurende de dag ondergaat ons lichaam verschillende temperatuursveranderingen. De basis, de laagste temperatuur wordt bereikt in diepe slaap. De basale lichaamstemperatuur is de temperatuur die het lichaam heeft als het wakker wordt. Bij vrouwen is er een direct verband tussen de lichaamstemperatuur en de maandelijkse cyclus. Daarom wordt de basale thermometer bij vrouwen gebruikt om de vruchtbare dagen te bepalen. Dit is belangrijk voor zowel de anticonceptie als voor de kinderwens.

Eisen aan een goede basale thermometer

Een basaalthermometertest heeft aangetoond dat een goede basaalthermometer de temperatuur met twee decimalen moet weergeven, zodat de lichaamstemperatuur zo nauwkeurig mogelijk wordt weergegeven. De basale thermometertest heeft ook aangetoond dat de thermometer de capaciteit heeft om temperaturen op te slaan. Zo hoeft u niet altijd meteen de gemeten temperatuur op te schrijven. Bij een basale thermometertest is het ook belangrijk dat de basale thermometer gemakkelijk te reinigen en te desinfecteren is.
Volgens de Basaalthermometertest zijn er twee soorten basaalthermometers, de digitale en de analoge basaalthermometer. De digitale basaalthermometer werkt met sensoren, terwijl de analoge basaalthermometer werkt met een expansievloeistof. Vroeger was deze expansievloeistof kwik, dat zeer giftig is bij lekkage. Daarom werd het vervangen door Galistan. De aflezingen van de digitale thermometers zijn meestal nauwkeuriger omdat ze, zoals reeds vermeld, twee cijfers achter de komma hebben. Met de analoge basale thermometer, de schaal ligt tussen 36 -38 graden en wordt daarom groter weergegeven. Bij digitale basaalthermometers wordt het display meestal ook verlicht met LED’s, zodat de temperatuur in het donker te zien is.

Onze Top 10 – Basale thermometer aanbeveling

Toepassingsgebied van de basale thermometer

Een basale thermometer wordt gebruikt voor Natural Family Planning (NFP) en is gebaseerd op de smptothermische methode. Bij deze methode wordt ook het baarmoederhalsslijm in de baarmoederhals waargenomen. Het slijm verandert tijdens de menstruatiecyclus en voorkomt zo dat het sperma de baarmoeder bereikt of maakt dit mogelijk. De vrouw meet regelmatig haar wakkere temperatuur altijd op dezelfde plaats en tijd. De waarden worden samen met de samenstelling van het baarmoederhalsslijm in een cyclustabel ingevoerd. Deze tabel registreert ook de periode en de intensiteit ervan, het geslachtsverkeer en andere bijzonderheden zoals ziekten of het gebruik van medicijnen. Met behulp van deze tabel kan de vrouw haar vruchtbare dagen bepalen en weet ze dus wanneer ze anticonceptie moet gebruiken of wanneer ze klaar is om zwanger te worden als ze een baby wil krijgen.

Wat zijn de alternatieven voor een basale thermometer?

Een alternatief voor een basale thermometer is de anticonceptiecomputer met een geïntegreerde basale thermometer. Hiermee wordt de vrouw de documentatie van de lichaamstemperatuur bespaard, omdat de computer hiervoor zorgt.
Er zijn twee soorten van dergelijke computers. Eén model evalueert ook de cyclus door de basale lichaamstemperatuur te meten. Het andere model evalueert het hormoongehalte in de urine. Volgens de basale thermometertest is een basale thermometer veel beter dan de computer wat betreft veiligheid en geschiktheid voor anticonceptie of als u kinderen wilt krijgen. De basale thermometer is ook de goedkopere oplossing. De computers zijn veel duurder in Acquisitie.
Een ander alternatief is de Ava-armband. Dit is een vruchtbaarheids tracker die ’s nachts wordt gedragen als een armband. Het meet de temperatuur en andere belangrijke details tijdens de slaap.
Als de basale thermometer alleen voor anticonceptie is, kunt u zich ook het proces besparen en vertrouwen op beproefde anticonceptiemiddelen.

Welke fabrikanten van basale thermometers zijn er?

De volgende fabrikanten maken basale thermometers:
Geratherm Medical AG
iCare Gezondheid
Bijstand
Geon
Relatie
Cyclotest
Ovy

Innovaties op het gebied van basale thermometers

De anticonceptie- of babycomputers met geïntegreerde basisthermometer zijn vrij nieuw op de markt. Ze zullen zeker verder ontwikkeld worden en binnenkort de plaats innemen van een eenvoudige basale thermometer.

Voordelen van het kopen van een basale thermometer op het internet

Zoals bij elke aankoop op het internet spreekt het gemak van een dergelijke aankoop voor zich. U hoeft niet naar de winkel te rijden, een parkeerplaats te zoeken, te wachten op service of bij de kassa. De internetaankoop kan comfortabel worden gedaan vanuit huis of zelfs onderweg met de bus of trein. In tegenstelling tot de lokale apotheek of drogisterij biedt het internet een ruimere keuze. Testrapporten en de meningen en ervaringen van andere klanten vervangen een consultatie. Nadat u zich in detail heeft geïnformeerd, kunt u een zoekmachine gebruiken om het gewenste model te vinden. Een prijsvergelijkingsmotor vergelijkt vervolgens de prijzen van de verschillende leveranciers voor u en bepaalt het meest gunstige aanbod. Met een paar klikken kunt u uw bestelling afronden en wordt de basale thermometer bij u thuis afgeleverd.

Waar moet je op letten bij de aankoop van een basale thermometer?

Bij de aankoop van een basale thermometer is het belangrijk dat de thermometer twee cijfers achter de komma aangeeft. Alleen zo kunnen kleine temperatuurverschillen …nog te bepalen. Dit is echter altijd het geval met digitale basale thermometers. Analoge basale thermometers geven slechts één cijfer achter de komma aan, maar een tweede cijfer kan zonder problemen worden afgelezen.
De basale thermometer moet een verlicht display hebben zodat de waarden in het donker te zien zijn. Met een analoge basaalthermometer moet je het zonder doen, want die heeft geen display.
Voor een betrouwbaar resultaat voor de NFP moet de temperatuur gedurende drie minuten worden gemeten. Met analoge basaalthermometers is dit geen probleem, want je bepaalt zelf hoe lang je wilt meten. De digitale basaalthermometers hebben de meetduur aangepast, maar zijn meestal sneller klaar. Sommigen blijven ook na de pieptoon meten, dus je bepaalt zelf hoe lang je wilt meten.
Een belangrijk kenmerk van een digitale basaalthermometer is de mogelijkheid om de meetgegevens op te slaan. Als deze optie beschikbaar is, bent u niet gedwongen om de meetgegevens direct in uw fietsplan in te voeren, maar kunt u dit op elk gewenst moment doen. De opslag van meetgegevens is voor uw gemak.

Nuttige accessoires voor basale thermometers

Nuttige accessoires voor een basale thermometer zijn reinigings- en desinfectiemiddelen. Ook erg handig is een doos of tas waarin u de thermometer kunt opbergen als deze niet in gebruik is.